תגידו, לדעתכם

נורית ס

New member
לכולם שאומרים עלי שאני

גזענית ,זה ממש לא נכון . כשרשמתי ש"כל" הפלסטינים הם לא בני אדם התכוונתי לגורמים הקיצונים שבהם ויאסר ערפאת. אני אומרת לכל מי שאמר עלי שאני גזענית שאתם בעד האויב,שלא אכפת לכם שהחיילים של מדינת ישראלנהרגים,שאכפת לכם מהאויב,עם לא שמתם לב אנחנו במלחמה,וצה´´ל מסכן את חייהם בשבילכם ,אני בנוסף אומרת שלא אכפת לכם מי יהרג וכמה העיקר שיהיה שלום,ודבר כזה לא יהיה,עוד מעט תגידו לי שאתם חושבים שצה´´ל כן עשה טבח בג´נין? אז לפני שאתם אומרים עלי שאני גזענית ,אני יכולה לסיק המון מסקנות רעות מכם .

אדווה ג

New member
אם התכוונת שגורמים קיצוניים כמו

יאסר ערפאת הם לא בני אדם, חמה רשמת שכל הפלסטינים הם לא בני אדם? למה היה לך הצורך לרשום הכללה גזענית, אם את טוענת שאת לא גזענית? המממ... מעניין.

נורית ס

New member
תשמעי,קודם כל את לא תגידי לי למה

אני התכונתי,אני יודעת למה אני התכוונתי. אתם כל כך אטומים שאתם באמת חושבים שהתכוונתי לכל הפלסטינים,פשוט הייתי לחוצה בזמן ורציתי לרשום את התגובה ,אבל לא חשבתי לפני שרשמתי ,אז יצא לי ככה. אז אל תסיקי מסקנות מהר מדי כי גם לי יש כמה מסקנות אליך .

אדווה ג

New member
לא אמרתי לך למה התכוונת,

את רשמת למה התכוונת. בתגובתך הקודמת רשמת בפרוש שהתכוונת לגורמים קיצוניים, ולא לכל הפלסטינים. אני לא מסיקה מסקנות. את מוזמנת לקרוא את תגובתי שוב, ולראות בעצמך שלא הסקתי שום מסקנות. שאלתי שאלה פשוטה- אם התכוונת (לפי תגובתך הקודמת) ל-X למה רשמת Y? ענית לי שזה בגלל שהיית לחוצה בזמן, ושככה יצא לך. זה הכל. עכשיו, זה שאת הסקת מסקנות עלי, זה לא אומר שאני לא צריכה להסיק מסקנות עליך, וזה לא שולל את זה (למרות שלא הסקתי עלייך כלום). בכלל, הסקת מסקנות זה לא דבר שלילי. ואם מישהו הסיק עלייך מסקנה שגויה לדעתך, את יכולה לתקן אותו (כמו שעשית).

נורית ס

New member
הצד הישראלי צודק בסכסוך

מכיוון אנחנו לא אלה שהתחלנו במלחמה הזאת,לא רצינו במלחמה הזאת . הפלסטינים כל הזמן היכו יותר ויותר את ישראל אך ישראל לא החזירה בתגובות קיצוניות כמו הפלסטינים [יאסר ערפאת והגורמים הקיצוניים]. הצד הישראלי ,עם לא ידעת רצה לחיות עד זמן מה בשלום ,אבל יאסר ערפאת לא אפשר זאת ולא מאפשר כיום .כל פעם שהיה פיגוע מראים את יאסר ערפאת בטלוויזיה והוא מגנה את הפיגועים,מצד שני יאסר ערפאת גם ממן את הפיגועים ההם,את המטענים שבעזרת המטענים הרגו מאות אנשים . אנחנו לא אלה שהולכים ומפוצצים את עצמם באולם שמחות,בר מצווה,חנות בגדים,צומת,תחנת אוטובוסים,בתי קפה,.הממשלה שלנו שמרה על איפוק אבל לא יותר ,לא נאפשר במדינה שלנו עוד הרג.למשל האירופים אומרים שכן היה טבח בג´נין ,ולמה זאת?.מכיוון שהכתבים באירופה צילמו תמונות של גופות ,אני יגיד לך משהו ,הגופות האלה הם מתאבדים,לעומת זאת המתאבדים שנשארו בחיים אפילו לא היה כבוד לגופות חבריהם ושמו עליהם פצצות מתקתקות שכל מי שנוגע בגופות האלה הם ?.ניחוש נכון צה´´ל . למה לדעתך הצד הפלסטיני צודק???.

guypele

New member
האוכלוסיה בהתנחלויות...

הכפילה את עצמה מאז הסכם אוסלו. מי שפניו לשלום צריך היה להיות נהיר וברור לו כי יידרש לוותר על כל השטח, לפי תקדים סיני ווהחלטות הבינלאומיות, וכי אותם מתנחלים שכעת הוא משקיע כספים רבים כ"כ ביישובם מעבר לקו הירוק יידרשו לעזוב ושוב המדינה תידרש להוצאה כספית גדולה בפיצויים - שלא לדבר על ההתנגדות והקושי לפנות אוכ´ גדולה כ"כ. אם פנינו היו לשלום ופיוס (דהיינו, כמו שכל ינוקא מבין זאת, פשרה טריטוריאלית), מדוע לכל הפחות לא הקפאנו את הבנייה בהתנחלויות? מדוע המשכנו ליצור "עובדות בשטח"? האם פנינו לסיפוח?

LADY B

New member
למה?...אני אגיד לך למה...

בגלל שבהסכם אוסלו היו שני צדדים כידוע לך... והערבים גם לא קיימו בגרוש את הצד שלהם בהסכם אוסלו! (קארין איי..טונות של נשק שהיו אסור לפי הסכם אוסלו...רשת טרור..) אז למה שאנחנו נקיים את הצד שלנו? אם הם בכלל לא חשבו לקיים את שלהם!

למה אוסלו נכשל? זה פשוט...

הוא נכשל בגלל שהוא היה הסכם בין הנהגה של טרוריסטים לבין הנהגה שהלכה אחרי האינטרסים של הבורגנות ובעלי ההון. אבל שני העמים, הישראלי והפלשתינאי, המשיכו לסבול ולא רצו בשלום. שלום עושים בין שני עמים, לא בין שתי אליטות.

m y s e l f

New member
אחרי מה

שברק הציע להם אתה יכול להגיד שישראל לא רוצה שלום? ואני מתקן את המשפט שלך: "שלום עושים בין שני עמים - שרוצים שלום!" אם רק אחד רוצה שלום והשני מבצע בו מעשי טרור, זה ל-א י-ל-ך.

EverMan

New member
זה כן ילד

שלום עושים בין שני עמים שמסוגלים להגיע לשם , ולא מדוכאים ע"י דיקטטור ומערכת טרור מסועפת. אתה לא יכול לעשות הסכם שלום עם מוחמד האיכר מהשטחים עד כמה שאתה רוצה, אתה חותם על הסכם עם ערפאת שלא רוצה שלום , אז שלום נחתם בין מנהיגים! והשלום נחתם בין מנהיג נבחר שמייצג לעומת שלום שנחתם ע"י מנהיג שנבחר באמצעים לא קשרים ושלא קשור לעם ולא מייצג אותו.

m y s e l f

New member
כרגע רוב

הפלשתינאים תומכים בערפאת, אלה שלא תומכים בו, שייכים בעצמם לארגוני טרור. אז בוא נוותר ונצמצם את זה לחמישים אחוז שתומכים לחמישים אחוז שלא תומכים, אתה הולך לעשות שלום עם העם הפלשתיני. לא עם חצי ממנו.

רק כרגע?

הפלשתינאים תומכים בו כבר המון זמן כי אנחנו כובשים אותם, הטרוריסט שפוגע בהם הפך למנהיג נגד הכוחות הישראלים. נהדר, בדיוק כמו שעשינו בלבנון עם חיזבאללה.

EverMan

New member
מייסלף

בדיוק כמו שאנו לא נחליף מנהיג באמצע מלחמה כי זה פוגע בעם. ככה גם הפלשתינאים לא יחליפו מנהיג באמצע מלחמה. הם לא יכולים במצב של אינתיפדה להרשות לעצמם להחליף מנהיגות ...

m y s e l f

New member
הם הרשו לעצמם

להתחיל את האינתיפאדה, אז שירשו לעצמם לסיים אותה. ואל תגיד לי שהם התחילו איתה כי צה"ל יושב בשטחים, ואם נוציא את צה"ל הם יפסיקו את האלימות, כי בשיטה הזו אתה לוקח סיכון. הדרך לדעתי עם פחות סיכון היא קודם כל שהם יפסיקו את הטרור, ואז נוציא את צה"ל.

m y s e l f

New member
הם הרשו לעצמם

להתחיל את האינתיפאדה, אז שירשו לעצמם לסיים אותה. ואל תגיד לי שהם התחילו איתה כי צה"ל יושב בשטחים, ואם נוציא את צה"ל הם יפסיקו את האלימות, כי בשיטה הזו אתה לוקח סיכון. הדרך לדעתי עם פחות סיכון היא קודם כל שהם יפסיקו את הטרור, ואז נוציא את צה"ל.

EverMan

New member
ואיפה הנכונות שלך ?

מה אתה מוצא לנכון כדי לסיים את הסכסוך בצורה שתועיל לשני הצדדים ?

m y s e l f

New member
אולי קשה לך להאמין

אבל לימין יש נכונות לסיים את הסכסוך! היית מאמין?! תכונה אנושית שמתגלה אצל הימנים... ואו!

למעלה