תגידו לאבא מז"ט.

תגידו לאבא מז"ט.

קודם כל, השתחררתי השבוע משירותי בצבא ה' (שירות לאומי
), מז"ט. אחרי שבוע לא קל וחודש שלם ללא שינה רצופה, אחרי העברת חפציי בכ"כ הרבה נגלות, חזרתי הביתה. קצת מאכזב, לעמן האמת, כי כבר התרגלתי לחיות לבד במרכז. אבא היה קצת לחוץ ממני ומעתידי הלא ברור, אז השקעתי 2950 ש"ח והרגעתי אותו. איך? נרשמתי לפסיכומטרי. תגידו לאבא מז"ט. את המז"ט השני נגיד לו אחרי שאצטרך להרגיע אותו ולהרשם לאוניברסיטה. יש לי הרגשה שזה יעלה לי קצת יותר...

coach miriam

New member
אז אתה עושה הכל בשביל אבא?

ומה איתך? איפה הקטע שלך בכל זה? מה אתה באמת רוצה לעשות?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ומה לומר לך?

את מבטאת הרבה מרירות סביב זה שאת עושה דברים כדי להרגיע את אבא שלך. הבחירה בידייך - לרצות אותו ולהיות מרירה, או לבדוק מה נכון עבורך. זה עשוי במקרה להיות גם משהו שירגיע אותו, או שלא. את ילדה גדולה עכשיו - איך תנווטי את חייך?

לא יודעת,

אני קצת מבולבלת. היחסים עם אבא מורכבים כ"כ. אני לא ממש מצליחה להרגיש שהוא תומך בי, ומנסה לעשות כל מה שאפשר בשביל זה. זה קשה לחיות ולהרגיש לא רצויה. אז עושים מה שאבא מבקש, למרות שגם זה לא מסב לו נחת. זה אופי

tookmy

New member
תראי מה את אומרת:

אם אני עושה מה שהוא רוצה= הוא לא מרוצה אם אני עושה מה שאני רוצה= הוא לא מרוצה מה עדיף? לעשות מה שאת רוצה או מה שהוא רוצה? במילא לפי דברייך התוצאה זהה.

חוץ מלהתבטל

(יתכן שלמרבה הצער), אני לא רוצה כלום. לפעמים אתה עושה דברים שאחרים אומרים לך כדי שיהיה לך את מי להאשים. אנלאיודעת. באמת.

tookmy

New member
נשמע מהודעתך למטה

שאת זקוקהלמנוחה. נמע שהבית הוא כנראה לא המקום המתאים למנוחהעבורך. האם יש מקום אחר בו תוכלי לנוח לתקופה קצרה של שבוע-שבועיים כדי שתוכלי להתאושש ולבחון את הדברים שעומדים בפנייך?

coach miriam

New member
סליחה שכתבתי אתה

על פניו נראה שאת לכודה במצב האם גם לך יש איזו תרומה למצב הזה? ועוד שאלה - יכול להיות שבאיזה שהוא אופן ה"רצונות" של אבא גם משרתים אותך אולי בתוך תוכך את חושבת שאת צריכה לעשות פסיכומטרי ולחשוב על העתיד שלך ולהרשם לאוניברסיטה ...בלי קשר לאבא

לא בוער בי שום רצון ללמוד.

באמת. אני רק חושבת על הדירה שאאלץ לשכור, על המחיה, על הבלגן, על הלחץ..... איך בא לי לחזור לגיל 16. זה בא לי מהר מידי כל החיים העצמאיים מידי האלה. זה קשה לעשות הכל לבד, הוריי לא יוכלו לעזור כלכלית.

CIsaac

New member
מזל טוב לך

בשעה טובה יצאת לדרך חדשה. בהצלחה לך. מוזר לי - אבל אני לא שומע בכלל התרגשות של התחלה, ציפיה לראות מה יביא מחר, התרגשות שלפני קבלת החלטות. לא הייתי מתרגש מכך שאין להורים יכולת לסייע. זה משהו שעלי לקחת בחשבון, מילא. מה יקרה אם תמשיכי לגור אצל ההורים? זו אינה אופציה? אני קצת תוהה - ברור לי שאת מצפה למשהו כשאת כותבת כאן. ולא כל כך מבין מה. אשמח אם תרחיבי איציק

אני פשוט מרגישה

חוסר אונים. התחושות שלי שליליות, למרות שציפיתי שארגיש הקלה. אני חשה כי איני מעוניינת בכלל ללמוד או לעשות עם עצמי משהו. מתחשק לי לישון ולישון ולישון. מרגיש לי מותש, מרגיש לי לא כייפי. עברתי תקופה לא פשוטה בשירות, חוויתי אינספור חוויות, חזרתי הביתה וחשבתי שיתנו לי לנוח, שלא ידברו איתי חצי שנה ושיבינו את המצב שלי... אבל אז אבא החליט שאני צריכה להתחיל פסיכומטרי ו... הופ.. להעתיק את עצמי מהבית. לא רוצה. אני רוצה שקט, רוצה קצת זמן לעצמי.

CIsaac

New member
אז נראה כאן שהמצב לא בדיוק תפור לציפיות שלך

מסתכל בכל ההודעות שכתבת בשירשור הזה עד עכשיו, אשתף אותך במה שאני קורא - ואת, אם תרצי, תכווני אותי: ============= תגידו לאבא מז"ט. קודם כל, השתחררתי השבוע משירותי בצבא ה' (שירות לאומי ), מז"ט. אחרי שבוע לא קל וחודש שלם ללא שינה רצופה, אחרי העברת חפציי בכ"כ הרבה נגלות, חזרתי הביתה. קצת מאכזב, לעמן האמת, כי כבר התרגלתי לחיות לבד במרכז. אבא היה קצת לחוץ ממני ומעתידי הלא ברור, אז השקעתי 2950 ש"ח והרגעתי אותו. איך? נרשמתי לפסיכומטרי. תגידו לאבא מז"ט. את המז"ט השני נגיד לו אחרי שאצטרך להרגיע אותו ולהרשם לאוניברסיטה. יש לי הרגשה שזה יעלה לי קצת יותר... ===================== לא יודעת, אני קצת מבולבלת. היחסים עם אבא מורכבים כ"כ. אני לא ממש מצליחה להרגיש שהוא תומך בי, ומנסה לעשות כל מה שאפשר בשביל זה. זה קשה לחיות ולהרגיש לא רצויה. אז עושים מה שאבא מבקש, למרות שגם זה לא מסב לו נחת. זה אופי ============== לא בוער בי שום רצון ללמוד. באמת. אני רק חושבת על הדירה שאאלץ לשכור, על המחיה, על הבלגן, על הלחץ..... איך בא לי לחזור לגיל 16. זה בא לי מהר מידי כל החיים העצמאיים מידי האלה. זה קשה לעשות הכל לבד, הוריי לא יוכלו לעזור כלכלית. ================== אני פשוט מרגישה חוסר אונים. התחושות שלי שליליות, למרות שציפיתי שארגיש הקלה. אני חשה כי איני מעוניינת בכלל ללמוד או לעשות עם עצמי משהו. מתחשק לי לישון ולישון ולישון. מרגיש לי מותש, מרגיש לי לא כייפי. עברתי תקופה לא פשוטה בשירות, חוויתי אינספור חוויות, חזרתי הביתה וחשבתי שיתנו לי לנוח, שלא ידברו איתי חצי שנה ושיבינו את המצב שלי... אבל אז אבא החליט שאני צריכה להתחיל פסיכומטרי ו... הופ.. להעתיק את עצמי מהבית. לא רוצה. אני רוצה שקט, רוצה קצת זמן לעצמי. ================= אני לא רוצה שומדבר מיוחד, רק שיפנקו אותי איזה חצי שנה-שנה-שנתיים-שלש. ================= חוץ מלהתבטל(יתכן שלמרבה הצער), אני לא רוצה כלום. לפעמים אתה עושה דברים שאחרים אומרים לך כדי שיהיה לך את מי להאשים. אנלאיודעת. באמת. ============ העתקתי את הכל, מילה במילה. בעצם שמתי את ההודעות לפי הסדר שכתבת אותן. כשאת קוראת את הדברים בסדר הזה - מה עולה בדעתך? עלה איזשהו רעיון שלא חשבת עליו קודם? תסתכלי שוב. בדרך כלל כשאנחנו מספרים על משהו שמציק לנו, מפריע לנו או משהו כזה - אנחנו חושפים גם פינה או יותר מהפיתרון. מה סיפרת שאת רוצה? 1. להרגיש שאבא תומך בך. 2. להרגיש רצויה. 3. לחזור לגיל 16. 4. להרגיש הקלה. 5. לישון ולישון ולישון. 6. שיתנו לך לנוח. 7. שיבינו את המצב שלך. 8. שקט. 9. קצת זמן לעצמך. 10. שיפנקו אותך איזה חצי שנה-שנה-שנתיים-שלש. 11. להתבטל. סעיף 3, לעניות דעתי, לא בידיים שלך. אבל הוא אומר הרבה. בואי בשלב הראשון לא נעמיק הרבה. אזמין אותך לקרא שוב את ההודעה הזו - מתחילתה ולראות מה עולה במחשבתך. אם תבחרי לשתף אותנו במה שעולה במחשבתך - יהיה מאד מעניין, לדעתי. שבוע טוב איציק

אוקיי.

המעבר בין חממת בית הספר לשירות הקשוח לא קלה. במקרה שלי זה כלל העברת דירה, הסתגלות לחיים משותפים עם אנשים שאני לא מכירה והמון אבל המון וויתורים. אני טיפוס מאוד ביתי, מאוד מאוד ביתי. אני צריכה את הפינה והשקט שלי, אני צריכה שיהיו ערים לצרכים שלי ויפנו זמן בשבילם. אתה יכול לנחש כמה קשה היה בשבילי לעבור החוצה. עשיתי את זה בעיקר כדי להוכיח לאבא שאני לא תלויה בו ושאני מסוגלת, שאני מוכשרת ויצירתית, שאני אצליח. ובאמת, עברתי וביליתי תקופה ארוכה בחוץ. כבר בתחילת השנה, היה ריב מאוד מאוד גדול ולא דיברתי עם הוריי עד לקראת סוף שירותי. הייתי עושה שבתות אצל קרובים ונמנעת מלהגיע הביתה. במהלך השנה, הייתה יומולדת לאחותי הקטנה, קניתי לה כמה דברים שהיא אוהבת, ולא נכנסתי הביתה. במקרה היא בדיוק "ברחה" לכביש כמו שהיא רגילה לעשות, ואחותי השניה רדפה אחריה, ואז תראנו. חיבקתי אותה ונתתי לה את המתנות. קצת אח"כ, אבא שלי התקשר וביקש אותי לחזור. סירבתי והוא התעקש. חשבתי לעצמי שהנה, חבלי משיח, אבא מתגעגע אליי? אבא צריך את נוכחותי בבית? אבא דואג לי? וחזרתי לשבת. זו הייתה אחת השבתות שלא אשכח; כמה פינוקים, כמה כבוד עשו לי. אפילו סבתא התקשרה לומר מז"ט. אבל מאז הכל שוב התדרדר ומצאתי את עצמי קרחת משני הכיוונים. אבא מאוד דרמטי ומשתמש בביטויים מאוד דרמטיים, נדמה שהוא מתגעגע לילדות שנלקחה ממנו עת התייתם משני הוריו. הוא אולי מרגיש שלא מיצה את חיו ומיד התחתן והביא ילדים שלא היו הסבו לו נחת, לדעתו. כל המרמור הזה זלג גם אליי, הבכורה, שדומה כ"כ לאבא ומעריצה אותו, מה שהביא לתסמונות רבות שדיבר עליהן פרויד הדגול במאמריו. היחסים שלי ושל אבא עומדים על חוט מתח. כבר זמן רב שהוא מתווכח איתי על לימודים גבוהים. הוריי מחוננים, וכך גם אני אובחנתי, ולכן הוא מרגיש כאילו אני חוזרת על הטעות של אמא, שלא שמעה לו והחלה רק לעת זיקנה, כשהיא כבר הרבה פחות אטרקטיבית לשוק הצעיר. הוא לחץ עליי לעשות פסיכומרטי כבר בי"ב, אבל כבר מכיתה ט' פיתחתי חרדת מבחנים קשה, ולא יכולתי להרשות לעצמי עוד מקור של לחץ. בשירות עבדתי קשה עם אוכלוסיה קשה, לפעמים גם 10 ו12 שעות, וגם אז לא יכולתי לעשות זאת. על אף, שכמה מבנות דירתי למדו ויכולתי להצטרף. ועכשיו, כסיימתי, הוא שוב חזר לרדות בי. אז נרשמתי. הלכנו לבנק ועשינו מהחשבון שלי העברה בנקאית. כבר בדרך לאוטו אבא הרס הכל ואמר "אם את מתחרטת, בואי נלך ונבטל" במין לגלוג כזה של 'את תמיד מתחרטת כשאת עושה משהו טוב'. - ועכשיו כשאני קוראת אותך, כל מיני קטעים כאלו ואחרים מהעבר עולים לי. אני מרגישה כאילו חייתי בשביל אבא, עשיתי בשביל אבא, נשמתי בשביל אבא, בשביל הפרגון הכי קטן, שמיד אבל מיד השנתה לעקיצה. אני מרגישה שזה חבל שאני לא יכולה לעשות פאוז לעולם ולחיות בלי לשמוע צפצופים משום צד. חבל שהכל תלוי בכסף, מעמד, חברה ואקדמיה. מה אם בא לי לשבת ולכתוב כל היום באיזה צריף קרוב לים ולגדל שרי?

nikalix

New member
ממרום גילי אגיד לך...

את בצומת משמעותית בחיים שלך. תקופה של גיל התבגרות שני קריטי הרבה יותר מהראשון כי סופ סופ את פועלת ב''עולם האמיתי'' ויש בזה גם הרבה כח וקסם... מציעה לך מכל הלב ללכת לכמה שיחות עם איש מקצוע. פסיכולוג שיוכל לסדר את הבלגן בראש תנסי דרך קופת חולים אם אין לך יותר מידי כסף פנוי כרגע לפי הדברים שכתבת נראה כי את נושאת על כתפיך משקל משפחתי לא קל והאינטליגנציה שלך... נו, לפעמים היא רק הבטחה לפלונטרים מחשבתיים שקשה לצאת מהם לבד אל תבזבזי שנים יקרות בהתחרבשות עם עצמך. חבל. מגיע לך להנות מהשנים היפות האלה. לממש את עצמך ולפרוח בהצלחה!

coach miriam

New member
מה בעצם את מקבלת מאבא?

עושה רושם שכלום ואולי לכן את יושבת שם ומחכה שמשהו יקרה אבל נניח שתסכימי לותר על אבא לוותר על המשהו הזה שיקרה או לא ותתחילי לחשוב מה את יכולה לעשות בלי קשר לאבא. אם את רוצה לשבת בצריף על יד הים ולכתוב תבדקי איך את יכולה לבצע את זה . כל בחירה שלך תדרוש ממך איזו שהיא השקעה אז במקום להשקיע באבא תתחילי להשקיע בעצמך וברצונות שלך מה לפי דעתך יהיה הצעד הראשון שלך ?

אמ,

אני חושבת שבמקרה הזה חייב להיעשות איזשהו תהליך. אני אמנם איני מאמנת במקצועי, אבל אני עדין חושבת שכל הישג מכסה על שורת מהלכים שיש בניהם קשר לוגי. המציאות שלי כרגע מתחלקת לשניים: מציאות אובייקטיבית ומציאות סובייקטיבית. המטרה שלי היא להגיע לאובייקטיבית. אני לא רוצה להיות מושפעת מדברים חיצוניים. רוצה לנהל את חיי בלי לפחד משום גורם ולהוביל את עצמי להצלחות. יכול להיות שהצעד הראשון הוא לאו דווקא להתנתק מהבית שוב, אלא לעשות את החדר שלי בבית כראוי לי. אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה.

amic

New member
לא כל כך קשור,אבל אולי..

יש לך לכינוי שלך בתפוז??? האם הוא מסמל משהו?

למעלה