תגידו, כשאתם קונים בסופר מזון כלשהו, אתם לפעמים בודקים אותו כשאתם עוד בחנות?

רוב הזמן נח

Well-known member
או ממתינים עד שאתם בבית בשביל לגלות שהמזון מקולקל?

יצא לי כבר לפתוח אריזת פסטרמה בסופר, לתת טעימה ולירוק הכול החוצה כי המוצר היה מקולקל.
יצא לי לתת שלוק בקרטון חלב עיזים וספלש לירוק הכול על הרצפה כי המוצר היה חמוץ עם גושים.

אלה הדוגמאות הכי קשות שאני זוכר, שקרו בעקבות נסיונות קודמים פחות קשים שכבר הייתי בבית והמוצר לא היה 100 אחוז טרי.

תמיד עדיף לגלות את הקלקול בחנות ואז פשוט לא לקנות את המוצר, מלהגיע הביתה ולגלות ואז צריך לחזור לחנות..
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, בסופרים עם מעדניות תמיד לבקש טעימה מגבינה או פסטרמה שרוצים לקנות.

בעבר קרה לי הרבה שביקשתי טעימה מגבינה כלשהי והמוצר פשוט לא היה טרי.


אבל זה יותר נפוץ והרבה עושים את זה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
ומוצרים כמו קטשופ וגבינות. תמיד תפתחו את המכסה החיצוני שהוא רק בהברגה או רק מונח על המוצר, בשביל לראות שהסגירה החתומה שצריך לפתוח, תקינה.

בקטשופ אני תמיד עושה את זה. פעם אחת פתחתי והסגירה הפנימית היתה פתוחה. עדיף לגלות את זה בחנות ולא בבית. זה מוצר שהוא למעשה כבר פגום, כי אחרי הפתיחה הזאת המוצר צריך להיות בקירור.

בגבינות, פעם אחת לחברה כלשהי היה פגם בסגירה הפנימית והיה חסר שם חלק שהשאיר למעשה את המוצר פתוח בצד.
זה היה בהרבה קופסאות.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב 2, מישהו קנה לאחרונה מיונז אמיתי של (של איזה חברה זה?)
והצליח לשלוף מסביב למכסה את נצרת הפלסטיק הזאת עד הסוף? השיט הזה תמיד נקרע באיזה שהוא שלב לפני הסוף ואז צריך לפתוח את המכסה עם סכין כשלהו.

ומה הקטע שפעם המכסה חזק ופעם פשוט אפשר בקלות לסובב אותו (עוד לפני ששולפים את הנצרה שלו) כאילו הוא סתם מונח על הצנצנת ולא אוטם כלום.

זאת אחת הסיבות שכשאני קונה מיונז אני מעדיף של חברה אחרת בצנצנת זכוכית. שם הסגירה ומבנה המכסה לא מאותגרים.
 

ויוי 25

Well-known member
לי קרה שקניתי לפני חג הפסח תבלינים ובבית התברר שבתוך אריזת הזעתר היו חרקים שחורים וקטנים ,
והפפריקה באריזת פלסטיק סגורה שבתוכה היו תולעים,רק בעת פתיחת הקופסא בבית התגלו "ההפתעות",
המוצרים הוחזרו למוכר שנתן בעבורם החזר כספי ללא בעיה.
בקשר למיונז:
הכי טעים כשמכינים אותו לבד בבית , בעירבול של דקה עם בלנדר מוט - וזה מוכן .
באופן אישי מועדף עליי המיונז הטבעוני של אור שביט ,
המצרכים הדרושים :
2/3 כוס שמן -חמניות, (או שמן תירס או אחר,אבל רק לא שמן זית שיוצא איתו מריר .)
1/3 כוס חלב סויה .(רגיל ולא ממותק)
1 כפית גדושה חרדל חלק ,או חרדל גרגירים.
1 כף מיץ -לימון
1/4 כפית -מלח
ההכנה:
מעבדים את כל החומרים יחד בעזרת בלנדר מוט במשך דקה, עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה של מיונז. טועמים ובמידת ויש צורך מוסיפים מעט מלח או מיץ- לימון, ערבוב קטן וזה מוכן.
שומרים בכלי עם מכסה סגור היטב,נשמר היטב במקרר במשך שבוע ימים.
 
נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
לי קרה שקניתי לפני חג הפסח תבלינים ובבית התברר שבתוך אריזת הזעתר היו חרקים שחורים וקטנים ,
והפפריקה באריזת פלסטיק סגורה שבתוכה היו תולעים,רק בעת פתיחת הקופסא בבית התגלו "ההפתעות",
המוצרים הוחזרו למוכר שנתן בעבורם החזר כספי ללא בעיה.
בקשר למיונז:
הכי טעים כשמכינים אותו לבד בבית , בעירבול של דקה עם בלנדר מוט - וזה מוכן .
באופן אישי מועדף עליי המיונז הטבעוני של אור שביט ,
המצרכים הדרושים :
2/3 כוס שמן -חמניות, (או שמן תירס או אחר,אבל רק לא שמן זית שיוצא איתו מריר .)
1/3 כוס חלב סויה .(רגיל ולא ממותק)
1 כפית גדושה חרדל חלק ,או חרדל גרגירים.
1 כף מיץ -לימון
1/4 כפית -מלח
ההכנה:
מעבדים את כל החומרים יחד בעזרת בלנדר מוט במשך דקה, עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה של מיונז. טועמים ובמידת ויש צורך מוסיפים מעט מלח או מיץ- לימון, ערבוב קטן וזה מוכן.
שומרים בכלי עם מכסה סגור היטב,נשמר היטב במקרר במשך שבוע ימים.
פעם כשלמגה היה מותג פסטה, בבישול צפו לי כל מיני דברים לבנים קטנים כמו אורז. אבל רק אחר כך הבנתי שזה קלקול. פשוט הוצאתי את זה והמשכתי לבשל.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
לי קרה שקניתי לפני חג הפסח תבלינים ובבית התברר שבתוך אריזת הזעתר היו חרקים שחורים וקטנים ,
והפפריקה באריזת פלסטיק סגורה שבתוכה היו תולעים,רק בעת פתיחת הקופסא בבית התגלו "ההפתעות",
המוצרים הוחזרו למוכר שנתן בעבורם החזר כספי ללא בעיה.
בקשר למיונז:
הכי טעים כשמכינים אותו לבד בבית , בעירבול של דקה עם בלנדר מוט - וזה מוכן .
באופן אישי מועדף עליי המיונז הטבעוני של אור שביט ,
המצרכים הדרושים :
2/3 כוס שמן -חמניות, (או שמן תירס או אחר,אבל רק לא שמן זית שיוצא איתו מריר .)
1/3 כוס חלב סויה .(רגיל ולא ממותק)
1 כפית גדושה חרדל חלק ,או חרדל גרגירים.
1 כף מיץ -לימון
1/4 כפית -מלח
ההכנה:
מעבדים את כל החומרים יחד בעזרת בלנדר מוט במשך דקה, עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה של מיונז. טועמים ובמידת ויש צורך מוסיפים מעט מלח או מיץ- לימון, ערבוב קטן וזה מוכן.
שומרים בכלי עם מכסה סגור היטב,נשמר היטב במקרר במשך שבוע ימים.
אני אפילו שניצלים קונה מוכנים ולא מכין בבית. אז מיונז? :cool:
 

ויוי 25

Well-known member
מאוד פשוט להכנה, תנסה פעם אחת בבית ותיווכח שזה הכי טעים, כי הוא תמיד טרי.
 

ויוי 25

Well-known member
אולי הפעם יקרה לך "נס- חנוכה" ותחליט להכין בבית ,
רק אז תבין כמה שזה פשוט להכנה, מוכן בעירבול של דקה אחת ,
ואין מה להשוות מוצר בייתי וטרי לעומת המיונז המתועש.
חג -אורים שמח.
 
למעלה