תגידו, יש כזה מצב ש

תגידו, יש כזה מצב ש

אהבה והערכה כלפי מישו, יכולים להפוך בשניה אחת ל.. למשו אחר? לההפך מזה אולי? אני עוד לא יודע מה אני מרגיש...

מיכkל

New member
יש מצב כזה

שכשאתה אוהב מישהו חזק אז כשיש תקר בינכם זה גורם לשנאה חזקה שהיא בעצם מושתתת על האהבה.. אתה עדיין מחובר אליו רגשית חזק מאוד.. אבל האהבה מתבטאת בשינאה...

19אריאל

New member
השנאה הכי גדולה שיכולה להיות...

זה לאדם שאהבנו מאוד וגילינו שבגד בנו. מכיון שכל כך הערכנו ואהבנו אז הבגידה מעצימה את תחושת השנאה. אדם שלא אהבנו גם אם הוא יעשה לנו משו אנחנו מעבירים ושוכחים מהר. קראתי על זה פעם ...

לא תמיד זה נכון....

מניסיון.... אדם שאהבתי ב-א-מ-ת מכל הלב, למרות כל הפגיעה הנוראה, ולמרות הצלקת הגדולה שנשארה לי אני עדיין אוהבת אותו!!! אמנם מנסה לשכוח, אבל לשנאה זה לא יגיע בחיים!!!

והלא לשם כך

התקינו שהבתולה נישאת ברביעי. שאם יש לו טענת בתולים ``ישכים ויבוא לב``ד בעוד כעסו עליו שמא יתפייס ותתקרר דעתו ויקיימנה`` (ברטנורא) והראיה מאחשורש אשר זכר את ושתי ואת אשר נגזר עליה. ושמא אילו לא היה נחפז להורגה היה מקיימנה

לא תמיד זה נכון....

מניסיון.... אדם שאהבתי ב-א-מ-ת מכל הלב, למרות כל הפגיעה הנוראה, ולמרות הצלקת הגדולה שנשארה לי אני עדיין אוהבת אותו!!! אמנם מנסה לשכוח, אבל לשנאה זה לא יגיע בחיים!!!

19אריאל

New member
את צודקת אבל...

לא התכוונתי שכל בגידה ופגיעה מביאה שנאה אלא שאם אתה רואה שנאה הבוערת כאש להבה דע לך שמקורה באהבה גדולה.

הקטן 18

New member
ברור שיש מצב כזה אבל זה לא שנאה

אם אהבת משהו מאוד וסמכת עליו והוא עשה לך משהו שקשה לך לסלוח לו על זה אז מרוב שאתה אוהב אותו ואתה לא רוצה לסלוח אתה אוטומטית הופך את האהבה לשנאה

‏......

תלוי איזה סוג של אהבה - למשל בעל ואישה שחיים באושר אם הם לא רבים ביניהם, זה אומר שיש להם בעיה בזוגיות ! אבל כמובן שזה לא שינאה אלא מכיון שמחוברים חזק... אז ברגע שנוצר אי הבנה זה גורם לוויכוח ולאח``מכ הכל אל מקומו בא בשלום . וגם אתה יכול לראות את זה בבחורי ישיבות שבד``כ מספקים את האהבה שלהם לחברים, ברגע שנוצר אי הבנה או וויכוח זה לא אומר שיש שינאה בינכם, אלא האגו העצמי שולט עד שהשניים נרגעים והכל חוזר אל מקומו בשלום ! אבל שוב... אם אין מריבה זה חיסרון באהבה .

כגודל האהבה כך גדול השנאה!

משפט מוכח ואמיתי! בוודאי שיכול להיות, ברגע שאותו אדם בגד בך, השפיל אותך, וכו` כל האהבה תיהפך לשנאה!.. בכל מקרה בהצלחה..

ישמצב

שהאבה כלפי בחורה יפה יכולה ברגע אחד להפוך לרצון ל'בטל בתל' בה' .... שזה מעשה שנאה גדולה מאד...

זה קורה ויכול להיות שזה מה שקרה לך

אבל תבדוק קודם טוב טוב בתוך עצמך! כי לפעמים זה לא שנאה עמוקה אלא כעס חולף...

סלאב 19

New member
חח מוכר לי מאד!

פעם התעצבנתי על מישי ואחכ שהתברר שטעיתי אהבתי אותה מאד..

למעלה