תגידו, יש איזשהו חומר שמרענן ומחדד את הזיכרון ? איך זכרונו של אפי אז אולי התרענן לו חיש ? אנא עזרו יהודים טובים

Harrington

Well-known member
מנהל
ואללה הופתעתי. מקריאת ראשי הפרקים הייתי בטוח שאביעד גליקמן יהיה חתום על ה'כתבה' :). לא יודע מי זה הפריסקו שבפועל כתב, אבל מהאתר הנ"ל אי-אפשר לצפות לדיווח בסגנון אחר.

בתכל'ס, אצל עדים רבים (הרוב עד כה עדי תביעה כידוע) התגלו סתירות בין דבריהם בחקירותיהם במשטרה לעדות שמסרו בבית המשפט. כולם הסבירו את הדברים ותירצו אותם פחות או יותר באותן דרכים. אמנם מבחינת בית המשפט ספק אם עמדתי בעניין תתפוס ותתקבל וסביר יותר להניח שהסתירות האלו יפגעו באמינות שביהמ"ש יעניק לדברי העד, אבל בתכל'ס מבחינה ציבורית הסתירות האלה לא (בהכרח) מלמדות על משהו מיוחד.

גם השאלה אם בעבר מתישהו נתפס כמי שאינו דובר אמת, לא צריכה להוות תנא דמסייע לתביעה לטעמי (וכך אגב נהוג ברמת העקרון בעולם המשפט). זאת מהטעם הפשוט שזה כמובן לא מעיד כהוא זה בשאלה אם דבריו הפעם הם דברי אמת אם לאו. אז מילא, אם מדובר באדם שנתפס עשרות פעמים וכו', מקובל עלי שיהיה לזה משקל. אבל כאשר מדובר בעניין אחד ספציפי ונקודתי, אני אישית סבור שזה לא צריך להיות מוחזק נגדו באופן שישפיע על מהימנות עדותו בעיני בית המשפט. בפועל, גם כאשר בית המשפט כותב ומפרט שלא ייחס משקל למשהו, סביר להניח שמרגע שהדברים נכנסים לתודעת השופטים זה ישפיע ברמה כזאת או אחרת. גם אם הם עצמם כנים לחלוטין כשהם אומרים (או במקרה הזה, כותבים) שלא היה לזה משקל כלשהו בהכרעתםם.

ai27

Well-known member
בכלל לא חיש.
כפי שהוא אמר - עם סיום חקירה מתישה על נושא אחד, כשהוא היה כבר שחוק ועייף - ביקשו ממנו מעט הבהרות על נושא אחר [שאותו בזמנו - כלל לא קיבלו אישור לחקור]
ואת רובם - השמיטו

וכך הDISCLAIMER "לא בטוח שאני זוכר הכל" זכה להבלטה,
בזמן שהפירוט ודרכי האימות האפשריים - נמחקו.

כל זה מעלה שאלה מעניינת - מדוע לא טרחו לחקור אותו בנושא זה - בחקירה העיקרית
כדי לאמת את עדותה המפוקפקת של קליין, שלא אימתו באף דרך אחרת
והתשובה היא- כפי שהוא עצמו הציג,
לעומתה, יש לו יכולת לאמת באופן ברור את טענותיו, באמצעות תיעוד טלפוני
גם לגבי הביקורים וגם לגבי המשלוחים, וגם לגבי הכמויות
וזה היה שומט לחלוטין את טענות התביעה

DANIAVNI

Well-known member
בכלל לא חיש.
כפי שהוא אמר - עם סיום חקירה מתישה על נושא אחד, כשהוא היה כבר שחוק ועייף - ביקשו ממנו מעט הבהרות על נושא אחר [שאותו בזמנו - כלל לא קיבלו אישור לחקור]
ואת רובם - השמיטו

וכך הDISCLAIMER "לא בטוח שאני זוכר הכל" זכה להבלטה,
בזמן שהפירוט ודרכי האימות האפשריים - נמחקו.

כל זה מעלה שאלה מעניינת - מדוע לא טרחו לחקור אותו בנושא זה - בחקירה העיקרית
כדי לאמת את עדותה המפוקפקת של קליין, שלא אימתו באף דרך אחרת
והתשובה היא- כפי שהוא עצמו הציג,
לעומתה, יש לו יכולת לאמת באופן ברור את טענותיו, באמצעות תיעוד טלפוני
גם לגבי הביקורים וגם לגבי המשלוחים, וגם לגבי הכמויות
וזה היה שומט לחלוטין את טענות התביעה
בינתיים מתברר שלצדיק הדור היו בעיות של אי סדרים בבית שברחוב בלפורלדי.

ai27

Well-known member
למעלה