תגידו חבריי הפורום

תגידו חבריי הפורום

אין לי מושג אם שאלו את זה בר קודם אבל היות ואני מצטרף לפורום רק היום אז אני מקווה שתיסלחו לי.... יש למישהו מושג אם יש במרוקאית מילה (בודדת) שהפרוש שלה זה תודה... משהו כמו THANK YOU באנגלית או "גרסיאס" בספרדית מילה (לא ביטוי) שפשוט אומרת תודה.... אודה מראש לכל הקוראים/מתענייני/עונים/חושבים חתולמסטול

kobi 27

New member
אז התשובה היא שאין מילה בודדת

שפרושה "תודה" הדבר הכי קרוב לתודה הוא " אללה יקטר ח'ירק" שבתרגום חופשי זה אלוהים יוסיף לך במזל

תודה במרוקאית. חחחחחחח

נו מה לעשות אין מילה בודדת לתודה. אבל יש המון מילים שמשתמשים בהם בכדיי להודות.אתן לך אחת [לאיקטר חארק] שאלוהים יוסיף לך על טוב ליבך. עד כאן היבנתה? ביי חתולמסתול

אמרוקאי

New member
חתולמסטול, THANK YOU זה שתי מלים

לא אחת. אבל בהנחה שהתכוונת ל THANKS, המילה היחידה שאני מכיר שקיימת בתור מילה אחת ולא צירוף של שתי מלים היא: שוקרן (ﺷﻜﺮﺍ, shukran). כפי שאתה ודאי מנחש, המילה הזאת לא באמת ממרוקו במקורה, והיא למעשה יובאה למרוקו ע"י הערבים שכבשו אותה במאה השמינית לספירה. אם תסע למרוקו, תוכל לשמוע חלק מהאוכלוסיה (מרוקו היא מדינה ענקית, במושגים ישראלים לפחות) משתמשת בה. המילה הזאת לא כל כך מקובלת ע"י יהודי מרוקו, וכפי שאחרים ענו אתה תשמע בין יהודי מרוקו את הביטוי "אללה יקטר ח'ירק". אבל לא רק בין יהודי מרוקו המילה "שוקרן" לא כל כך מקובלת. המילה המרוקאית האוריגינלית לתודה היא "ברכּ ואללהו פיק": Barak llahu fik זוהי המילה שתשמע באופן הכי נפוץ במרוקו אם אי פעם יצא לך לבקר שם. ארץ מדהימה כבר אמרתי?

הסיבה שאין במרוקאית תודה היא

שההכרת תודה ידועה מראש ולכן לא צריך להגיד אותה

למעלה