תגידו , זה רק אני

EverMan

New member
תגידו , זה רק אני

או שפואד מועמד כ"כ לא רלוונטי ?

the first duke

New member
הוא יהיה רלוונטי אם יעביר את תמיכתו

לברק או וילנאי...רצוי שלוילנאי, עוד לא מאוחר מדי להחזיר את הרוח הטובה והחיובית לעבודה, אם פואד יתמוך בוילנאי ועיביר לטובתו את התשתית שלו בשטח הם סמוגלים לעלות לסיבוב השני במקום פרץ......רק וילנאי באמת יכול לנצח את פרס בסיבוב השני! רק שיתנו לו להגיע אליו, מגיע לו!

Azazel

New member
לדעתי וילנאי צריך להעביר את תמיכתו

לפרץ.

smile2life

New member
מדוע?

אנו בוחרים מועמד שהציבור יבחר לראשות הממשלבה - ולא נראה לי שהציבור מזדהה עם עמיר פרץ, אחרי כל ההשבתות הלא אחראיות של המשק. הייתי מצפה מעמיר פרץ שיעביר את התמיכה שלו למתן וילנאי. וילנאי הוא מלח הארץ, שרת בצבא והגיע לתפקידים בעלי אחריות, היה שר התרבות והספורט - והציל את הקולנוע הישראלי, מדווש על אופניים, טיפוס נחמד לכל הדעות והכי חשוב מועמד שנתפס בעיני הציבור הרחב כמי שיכול לעמוד בבחירות הכלליות מול הליכוד.

Azazel

New member
אישית, הייתי רוצה לראות אותם רצים

על טיקט משולב, כאשר פרץ אמון על התחום הכלכלי, ווילנאי על המדיניות-חוץ. לגבי הציבור והזדהות עם עמיר פרץ, השאלה הגדולה היא גם איזו נבחרת הוא יציג, איך ימצב את עצמו, והכי חשוב, כנגד מי הוא ירוץ. בתחום הזה, הזלזול שלך לא במקום.

smile2life

New member
לתפיסתי אין שום בעיה שיהיה שת"פ

כאשר פרץ (נגיד יהיה מס' 2) והוא אמון על התחום החברתי-כלכלי ובלבד שבסופו של דבר נזכור כי מי שציבור הבוחרים הכללי (בעיקר אלו שלא חברי העבודה) בוחר לראשות הממשלה אמור להיות זה שמצטייר בעיני הציבור כמנצח וכאדם שיכול להניע מערכות ובעבר עשה כן. ובלבד לא לתקוע את המדינה - ע"ע הדימוי הציבורי של עמיר.

Azazel

New member
זה לא הדימוי הציבורי של פרץ

זה אולי היה נכון לפני שנתיים. לא מאט תפיסות עולם חברתיות-כלכליות השתנו בציבור, ובכלל, למה שמפלגה תשנה את עצמה בגלל הציבור? איפה האידאולוגיה?

smile2life

New member
בסדר

נאמר שאני מקבל את טענתך - עדיין מה הסיכוי של עמיר פרץ לזכות בבחירות הכלליות לראשות הממשלה ולהוביל את מפלגת העבודה במערכת הבחירות לכנסת? למעשה עמיר פרץ נכנס להתמודדות בבחירות למפלגת העבודה רק כדי לחסום את אהוד ברק. מדוע עמיר פרש מהעבודה והקים רשימה עצמאית? מדוע לא היה לו נוח במפלגת העבודה, שם גדל? תענה אולי שהוא איחד סביבו מצביעים שאינם מצביעים טיבעיים של מפלגת העבודה, אך כל מה שהוא הצליח להביא זה 3 מנדטים עלובים, וגם מפלגה זו התמוטטה. איני מוכן שמפלגת העבודה תתמוטט כשם שעם אחד התמוטטה ואז עמיר פרץ "חוזר הביתה" כמנצח, מכיוון שהוא לא. הוא התחיל את ההתמודדות כבדיחה ומפלגת העבודה אינה בדיחה. אוכל להגיד לך כי סיכוייו של מתן וילנאי גדולים יותר מאחר והוא מזוהה עם עשייה, ולא עם שביתות. מתן וילנאי מזוהה עם ת]פיסת ביטחון ופחות עם ההסתדרות. מתן וילנאי הצליח לשקם את הקולנוע הישראלי וזכור כאדם שהזרים תקציבים לקרן הקולנוע הישראלית ולפרוייקטים של תרבות. ואני מאמין וכל עוד רבים אחרים מהמתפקדים: כשם ששיקם את התרבות והאומנות הישראלית כך ישקם את מפלגת העבודה.

Azazel

New member
הסיכוי של פרץ לזכות נמוך, נמוך מאוד

השאלה היא, האם זה שונה עבור מישהו אחר במפלגת העבודה. ממצב כזה, שבו המפלגה נמצאת בקואליציה, אני לא רואה את המפלגה לוקחת את הבחירות בכל מקרה. קודם כל, חייבים למצב את המפלגה כאלטרנטיבה ריאלית למדיניות מפלגת השלטון, הליכוד. רק אדם אחד עושה את זה באופן קונסיסטנטי בתחום שבו הוא עוסק, בריש גלי, וזהו עמיר פרץ.

elad2040

New member
זאת לא רק שאלה טקטית

אני חושב שמפלגת העבודה בראשות עמיר פרץ ומפלגת העבודה בראשות ברק מייצגות דברים שונים. המפלגה הראשונה היא מפלגה שחורטת על דגלה פעולה לשינוי כלכלי במדינה למען השכבות הרחבות ביותר: יצירה של מדינה סוציאל דמוקרטית כפי שישראל היתה פעם ואולי עוד תהיה; השניה היא מפלגה של ההון המדושן והמרוצה מעצמו שמוכן ללבוש חזות הומנית ופילנטרופית ולזרוק עצם (או לפתוח מקררים) בשביל החלשים בחברה, לא לפני שהוא דואג להבהיר שהוא עושה זאת מטוב לבו ולא מתוך איזו מחוייבות. פרץ מפחיד את ברק ואת פרס לא רק משום שהוא עלול לנצח אותם בפריימריז אלא גם משום שהוא מייצג עמדה שונה לחלוטין מהם. פרס שרצה את עמיר כקבלן קולות מזרחיים מפחד לקבל אותו כמביא שינוי אמיתי לפוליטיקה. הצטרפו למאבק:

יוֹאב

New member
נו באמת...

"וילנאי הוא מלח הארץ, שרת בצבא והגיע לתפקידים בעלי אחריות, היה שר התרבות והספורט - והציל את הקולנוע הישראלי, מדווש על אופניים, טיפוס נחמד לכל הדעות והכי חשוב מועמד שנתפס בעיני הציבור הרחב כמי שיכול לעמוד בבחירות הכלליות מול הליכוד." גם ברק, פואד ועמיר פרץ שירתו בצבא, והיו קצינים. גם פרס,ברק,פואד ופרץ, הגיעו לתפקידים בעלי אחריות. גם פרס,ברק ופואד היו שרים בממשלה. פרס שר אוצר מהמוצלחים שידעה המדינה. ברק היה ראש ממשלה. פואד שר התשתיות שדאג לשוויון במגזר הערבי יותר מכל שר אחר. אה, וילנאי מדווש על אופניים? למה לא אמרת? שכנעת אותי... מה יש לוילנאי להגיד? איזה חזון יש לו? איזו אג'נדה? איזו כריזמה?

smile2life

New member
שכחת לציין כי

ציבור המצביעים די כועס על עמיר פרץ, מתעב את ברק (שגמר את מפלגת העבודה), חושב שפרס מיצה את עצמו, לא מכיר את פואד.

יוֹאב

New member
על אורית נוקד

הציבור לא כועס עדיין. אז מה? תציב אותה כמועמדת לראשות הממשלה?

smile2life

New member
אבל כועסים על הקיבוצניקים

וידוע לכל כי אורית נוקד מהמגזר ה-......?

elad2040

New member
נראה לי ששיטת הרייטינג

ככלי להחלטה על המועמד המתאים פשטה את הרגל סופית עם מצנע (לדעתי היא היתה גרועה מאז ומעולם אבל זאת היתה ההוכחה הסופית למי שעוד היה צריך). ברור שההבדלים בין המועמדים הם לא רק הפופולריות שלהם אלא גם הדרך שהם מציעים למפלגה. על זה צריך להיות הדיון.

למעלה