תגידו בתור הורים של...

aviy009

New member
תגידו בתור הורים של...

אני בטוח שכמה מכם גילו בעבר או אפילו היום מתנגדים למתן רטלין ושונותיו לילד... מה שקשה לי להבין זה למה? בגלל הסטיגמה על הילד שצריך תרופות בכדי לתפקד? או שזו הסטיגמה על הרטלין? אם יש עוד סיבות (ואני בטוח שיש) אני ישמח לשמוע...

zivadina

New member
בתור הורים של...

האמת היא שאני הפגנתי רתיעה מריטלין כי היתה מישהי במשפחתי שאמרה לי ש"אני מסממת את הילד". לכן גם התחלתי עם ריטלין במינון נמוך מאוד שלא עזר לילד. לקח לי זמן להבין שאם מחליטים לטפל בתרופה, צריך לעשות את זה במינון הנכון, ובכלל: שאם מחליטים על משהו, צריך להחליט ולא לשבת על הגדר. היום אני אומרת להורים: "את ה"בלי טיפול תרופתי" כבר ניסיתם ועדיין אינכם מרוצים. עכשיו תנסו את ה"עם טיפול תרופתי". תמיד אפשר להפסיק.

05 מיכל

New member
אני חושבת שזה בגלל אמונות של פעם

פעם לא ידעו על הפרעות קשב והאמינו שהכול חינוך. אז לתת תרופה - זה לברוח מאחריות. היום כבר יודעים, אבל מאמונות (בעיקר כאלה שהולכות עם הזכות המוסרית-לכאורה להטיל אשם על מישהו) קשה מאוד להשתחרר. למי ש"זוכה" בכבוד להאשים אחרים (או במתן חינוך רע לילד או בכך שהוא עצמו לא מחונך) קשה להשתחרר מהפריווילגיה, ומי שחושש להיות מואשם (הורים למשל) קשה להם להפנים שההאשמות הללו לא מוצדקות, גם אם הם באמת ניסו לחנך, ובאמת נוכחו לדעת שיש כאן משהו שעם חינוך לבד לא פותרים אותו. הקולות המאשימים עוד מהדהדים בהם. וכך קורה גם שמבוגרים שמגלים שיש להם הפרעות קשב תוהים על עצמם אם הם לא בכל זאת סתם עצלנים, ואפילו אפ רטלין עוזר להם הם לפעמים תוהים אם הם לא מתפנקים ועושים לעצמם חיים קלים בלי הצדקה. כמה קשה להשתחרר מהאשמות ישנות, אם כלפי עצמנו ואם כלפי אחרים, ואפילו מהפחד שמא נואשם בהן...

virlomi

New member
אני לא אוהבת תרופות

משום סוג. וגם לא תוספי מזון. אני מעדיפה לסמוך על הגוף שלי - ולתת לא להתמודד עם החוליים שלו. ולעזור לו במזון שתיה ומנוחה. גם שאני חולה אני מעדיפה לא לקחת תרופות - רק שאין ברירה. לקח לי שנים להתרגל לקחת מניעה לאסטמה באופן יום יומי ולדאוג שתמיד תהיה איתי תרופה . עניתי על עצמי - כי עוד אין לי ילדים ADHD (בת שנתיים ועוד אחד בדרך).

למעלה