תגידו ביי ביי לATZ

MasterD_iL

New member
תגידו ביי ביי לATZ

דגלון שוויצרי קטנטן כבר מתנפנף עליו.

MasterD_iL

New member
נמכר יחד עם AVW,

עובר הסבה למטען, כנראה יעביר הרבה שוקולדים שוויצריים...
לגבי הAVW אין לי מושג מה יהיה איתו.
&nbsp
השמועה בחברה אומרת שארקיע עומדת לרכוש אמברייר נוסף במקומם.

ונפלון

New member
מתכוננים ליום שאחרי שדה דב כנראה

לפי מה שאני מבין, ארקיע נפטרת מהמטוסים הקטנים שלה כי הם לא יהיו שימושיים יותר ביום שאחרי שדה דב ואילת, ובמקומם יופעלו מטוסים אזוריים לטיסות בין נתב"ג, תמנע ואירופה.

pilot101

New member
הם יצטרכו להמשיך להחזיק במטוסי ATR

או לפחות במטוסים דומים, אלא אם הם רוצים לוותר על הקו לחיפה או על המכרז שלהם עם צה"ל.

ונפלון

New member
מדובר ב"כסף קטן"

מחיפה לאילת וחזרה יש בסך הכל 4 טיסות ליום, ואת המכרז הצה"לי גם אפשר לעשות באמבראר, ובעיקר - מדובר גם כן רק בארבע טיסות שבועיות (ראשון וחמישי, אחת לרמון ואחת לעובדה. באופן ספורדי יש גם לנבטים). זה כסף קטן, שלא מצדיק להחזיק מטוס ATR אחד או שניים רק בשביל החלטורות האלה.
חוץ מזה - אני מאמין שעם סגירת שדה דב ייפסקו הטיסות מחיפה לאילת (כי לחיפאים תהיה אלטרנטיבה לקחת רכבת לנתב"ג ומשם לאילת יחסית בזול, בניגוד להון תועפות שהיום עולה לטוס מחיפה לאילת) . האלטרנטיבה הזאת קיימת היום פחות כי יש מעט יחסית טיסות מנתב"ג לאילת מאחר ורובן יוצאות משדה דב.
ובקשר לתובלות של חיל האוויר - מדובר בהפקרות ובזבוז כספי משלם המסים, שריד לימים שהיו עוד בסיסים בסיני. צריך להפסיק את הטיסות הללו ויפה שעה אחת קודם.

pilot101

New member
שני דברים

1. נוטה להסכים איתך לגביי הניתוח של הקו לחיפה.
2. הראייה שלך ודעתך לגביי הטיסות הצבאיות היא חלקית ולא מלאה (כנראה מחוסר הבנת המערכת, אלא אם תתקן אותי ותגיד לי שאתה מ.ט בבסיס רמון) . חוץ מזה שהפרטים בנוגע לכמות הטיסות היא שגויה באופן מוחלט.

fazer

New member
בוא ספר לנו למה הראיה שלו חלקית?

אם חייל/קצין "ירוק" יכול לסוע ברכב/תחבורה ציבורית לבה"ד 1, למה חייל/קצין שמשרת ברמון צריך לטוס לשם?
אם אני ביליתי חלק משמעותי מהשירות שלי בנסיעה לצוקי עובדה, למה חיילי נבטים לא יכולים להגיע באותן דרכים?

בזבוז כסף, וחלק מההפקרות שבה המערכת הכחולה (והצהלית בכלל) מתנהלת עם התקציבים האינסופיים שלה.

WarDog

New member
גם חיילים מבה"ד 1 יוכולים לבקש להגיע ב"תובלה"

רק שחיילי הבסיס(רמון במקרה הזה) מקבלים עדיפות (פרט לסא"ל ומעלה שמקבלים קדימות בכל מקרה), הבעיה היא שהמפקדים בבה"ד 1 לא מספרים את זה לחיילים שלהם.
יצא לי לטוס עם קצינת ת"ש מבה"ד 1 באותה טיסה(כאשר הייתי בדרך לקריה עם מפקד גף).
&nbsp
גם נבטים מקבלים תובלות(אם אני לא טועה באותה תדירות כמו רמון), לא יודע מה קשר לעובדה.

איטלקי8

New member
זה על בסיס מקום פנוי..

והכוונה מקום פנוי של הדקה ה 91... ואם לא יהיה מקום הם ישארו שם בלי יכולת להגיע הבייתה.
אף אדם שפוי לא יקח את הסיכון הזה.
מי שלוקח את הסיכון זה מי שיש לו תוכנית ב' עם קרובי משפחה באיזור או משהו כזה.

WarDog

New member
לא רק "מקום פנוי"

אם נרשמים מראש(וזה מה שעושים) מי שרשום בX הראשונים(תלוי בהקצאה של מקומות באותו יום) עולים, ואז יש רשימת STBY ושם עולים אם המישהו מהX הראשונים לא הגיע.
&nbsp
הX ראשונים הולכים לפי הקדימות שכתבתי בהודעה הקודמת.
נכון ששורה תחתונה זה "כל הקודם זוכה", זו גם הסיבה שהטיסות האלו יעילות יותר לצוותי אויר, ורוב "פשוטי העם" נוסעים באוטובוסים/טרמפ עם חברים.

איטלקי8

New member
יש 4 טיסות כי המחירים של הטיסה הזאת ממש יקרים.

אם היו מחירים שפויים אנשים היו טסים מחיפה

ארזS

New member
חבל

אני דווקא די אהבתי את ה-ATRים האלה.
ודווקא עכשיו בשיא העונה מכרו שני מטוסים? זה לא מוזר?

מיכה ס

New member
שני המטוסים עשו את שלהם . יוחלפו קרוב לודאי ב אמברייר נוסף.

למעלה