תגידו את האמת.ךך

לא תהיה סטיה מהפשרה הזו

מה שרשום מדבר בדיוק על איזה אחוז מקסימלי ובכל מקרה הריבונות היהודית על ארץ ישראל לא תפגע בשום פנים ואופן.

gershon17

New member
אבל לפני כמה הודעות

טענת שבהסכם ז'נבה אין זכות שיבה לפליטים פלסטינים לגבולות מדינת ישראל. אם אין, למה לא כתוב פשוט שאין? האם הפלסטינאים חשבו שאין כשהתווכחו על הניסוח, או שהם בעצם לא מסכימים עם הפרשנות שלך להסכם ז'נבה, ומבחינתם יש בו קבלה של זכות השיבה?

worrywort

New member
מתי תבינו שלא מנסים לרמות אתכם

זכות השיבה זה עניין רגיש. בדיוק כמו שברק לא היה מסכים שבשום הסכם יהיה כתוב בגדול בשורה השלישית: אנחנו מוותרים על הר הבית!!!!!!!11111 בדיוק באותו אופן, ההסוויה הזאת נועדה לצרכי שיווק ולא לשום דבר אחר.

gershon17

New member
שיווק למי?

לפלסטינאים או לישראלים? כי לאור יכולותיו של ביילין להסתיר עיזים מפני ישראל גם בהסכמי אוסלו, אני בכלל לא בטוח שיעד השיווק הזה הוא לא אתה.

worrywort

New member
לפלסטינאים. לי אין שום ריגשי על

זכות השיבה, וגם לא על הר הבית.

gershon17

New member
אתה לא מתנגד לה נחרצות?

כי לאור ההתבטאויות של הפלסטינאים שחתמו על הסכם ז'נבה (קיבלנו את זכות השיבה! הם אמרו), יכול מאד להיות שאתה זה שהשיווק מיועד אליו. אני רוצה לשמוע פלסטינאים מפוקחים שאומרים שבז'נבה הם ויתרו על זכות השיבה. אחר כך נדבר.

בהחלט מנסים לרמות אותנו

יש בהחלט מגמה לרמות אותנו. בהסכמי אוסלו, לדוגמא, נדרש ערפאת להכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית. ערפאת סירב ולבסוף הושגה "פשרה" שבה הוא בכיר בקיומה של מדינת ישראל. המחלוקת הזאת מעולם לא הגיעה לציבור! ב 1994 "חתם" ביילין עם אבו-מאזן על הסכם מסגרת. במשך שנים ביילין הציג את ההסכם הזה ודרש מישראל לאמץ אותו בטענה שההסכם חתום. רק לאחר שאבו מאזן עלה לשלטון התברר שאבו-מאזן טוען שמעולם לא חתם על אותו הסכם ולא הסכים לתוכנו. וכנ"ל לגבי יזמת ג'נבה. המודעות זועקות "כן להסכם" אבל מסתירים מאיתנו שאין ולא היה שום הסכם. הפלסטינים שהשתתפו בדיונים טוענים שמעולם לא חתמו על שום הסכם ובפירוש טוענים גם שלא ויתרו בדיונים על זכות השיבה. ביילין בהחלט מנסה לרמות אותנו ולחזק את טענתו ש"יש פרטנר" בחצאי אמיתות.

נכון, ההסכם מותיר מקום לפרשנות

לתקווה מצידם (קצת אכזרי מצידנו), במקום למרוך ולדרוך על התקווה הזאת שיום אחד הפליטים "יחזרו", עדיף לא להשלות, לא אותנו לא אותם.

worrywort

New member
אז נראה אותך מוצא מישו שיסכים

שתכתוב סעיף כזה: "ישראל מחלקת את ירושלים". בוודאי שזה לא יכתב ככה. אולי יגידו השכונות הערביות, או כל מינוח אחר. כשזה נוגע לטרמינולוגיה שאמורה לרכך את הפלסטינים, אז זה תחמנות, אבל אצלנו זה רגישות. מעניין.

למעלה