תגידו את האמת.ךך

opeth3

New member
תגידו את האמת.ךך

האם יש פה מישהו שתומך בזכות השיבה?

opeth3

New member
הסיבה שאני שואל

זה שאני מגיע למסקנה שההשמאל הקיצוני, הרבה יותר קיצוני מהימין הקיצוני.

אגב, גם במצע מרצ יש התייחסות בשלילה

http://www.myparty.org.il/UserFiles/File/matza_hebrew_pdf.pdf עמוד 6 למעלה.

מעניין שמצע העבודה אין שלילה

מצע מפלגת העבודה איננו מזכיר בכלל את נושא הפליטים מאחר וקשה להאמין שמנסחי המצע פשוט שכחו שיש פליטים, זה מעורר חששות כבד שמפלגת העבודה איננה שוללת את זכות השיבה.

בקישור מוצגים עיקרי המצע

סביר להניח שבמצע המלא הנושא מוצג. בכל מקרה, אני בטוח שמפלגת העבודה לא תומכת בזכות השיבה של הפליטים הפלשתינאים.

האם יש מצע מלא?

למיטב ידיעתי רין לעבודה מצע מלא מאחר טלא הגיעו להסככמה. ייתכן מאד שנושא ג'נבה ויבה היה אחדהנושאים לגביהם התגלעו חילוקי דיעות (מניח שבין פרץ לאילון) ולכן נושא הפליטים הוצא מהמצע

אני מניח שיש להם מצע מלא

אבל אם ברצונך לקרוא אותו תצטרך לפנות אליהם. לא כל מפלגה היא כמו מרצ ששמה את המצע במלואו באינטרנט...

dandobin

New member
אני חושב

שליהודים יש זכות שיבה (חוק השבות) למדינה היהודית{ןכל אזרחיה}-קרי ישראל. ולפסטינאים למדינתם שבירתה ירושלים המזרחית ושטחיה בגדה ובעזה. (יש פה הרבה הערות שאין לי זמן לציין אבל העקרון ברור.)

הבעיה היא שמסמך ז'נבה נותן מקום

לפשרה בעיניין, המסמך לא אומר לא מוחלט, ככה דברים מתחילים, אחרי כך יצוצו אנשים שיגידו שאין ברירה..., זה לא שיוויוני...זה גזעני וכו'...

worrywort

New member
אני לא יודע מאיפה הבאת את זה

עקרונית מה שהסבירו שוב ושוב זה שבמסמך ז'נבה משאירים את השאלה האם תותר כניסת פליטים לשטח ישראל בידינו. כלומר אם נחליט שכן אז כן ואם נחליט שלא אז לא, למעשה זהו הישג, כי זה ויתור על זכות השיבה, כאשר האופציה אם להתיר או לא להתיר בידינו, למעשה אפשר לומר שאין זכות שיבה.

הבאתי לך לינק לאתר הרשמי.

הנה שוב: http://www.heskem.org.il/haheskem.asp זה האתר הרשמי של הסכם ז'נבה.

קראתי היטב את כל העיניין הפליטים

בהסכם, כתוב שם משהו בקשר למדינה שלישית, שאנחנו נכניס פליטים בהתאם למדינה שלישית, זה לא נשמע כמו לא מוחלט וסופי, כל דבר שהוא לא מוחלט וסופי, כל דבר שאומר אחרת מ0 פליטים לתחומי ישראל, נשמע כמו פשרה או וויתור בעיניין. זה עיניין עקרוני, כאשר יש מדינה פלשתינית עצמאית, עיניין הפליטים נגמר ונסגר.

כתוב שם שבאופן יחסי לשאר המדינות

ישראל תוכל לקבל אחוז מסויים. בכל מקרה אותו אחוז לא ייפגע בריבונות היהודית על ארץ ישראל.

לזה התכוונתי, כל אחוז שהוא למעלה

מ0 הוא בעצם פשרה בעיניין הפליטים, פשרה פותחת דרך לאלפים רבים ויותר, למה לביילין כל כך קשה להגיד "לא!"? הריבונות היהודית גם ככה בסכנה, בתוך קווי 67', הכל כתוב בחתימה שלי ככה שלא אחזור על עצמי.

כל הסכם הוא פשרה.

פה מדובר על פשרה שגם לא בטוח שהיא תתקיים וגם שאם היא תתקיים אז לא תהיה לה השפעה משמעותית על מדינת ישראל כמדינה יהודית.

פשרה כן, לא בכל דבר ועל כל דבר

בכל מקרה אין בהסכם הזה קווים אדומים מוחלטים, אין לא מוחלט, הכל נע מפשרה עד כניעה מוחלטת. בכל מקרה זה פרנציפ, על הפרנציפ שלא יכנס לכאן שום "פליט", בשביל יש את פלשתין, אנחנו לא פלשתין.

למעלה