תגידו אנשים

RoyceGracie

New member
תגידו אנשים

אתם חושבים שאפשר לעשות משהו עם קפואירה כאומנות לחימה ??. אני לא מדבר פה עם רמות של מדריכים. אלא על רמות של אנשים שלומדים 2 3 ... באיגרוף תאילנדי אחרי 2 3 אתה תותח. אז אני שואל אם קפואירה זה יעיל גם כאומנות לחיצה. או רק כריקוד ?. אני לומד איגרוף תאילנדי , ויש לנו בחוג ילד שלומד גם קפואירה. והוא כל הזמן מנסה להפיל אותי בהפלות קפואירה. וחוטף מכות...

Pr0zac

New member
תראה

קפוארה דבר ראשון היא לא אמורה לפגוע לפי המורה שלי קפואריסט טוב נמנע ממכות ומשתמש בקפוארה רק מתי שהוא חייב! לדוגמא איתי למדתי רק 10 חודשים (לפני חודש) אחד התחיל איתי בלי סיבה בעט בי והבאתי לו פרפוז לצלעות והוא ברח... אבל בעיקרון זה היה במזל קפוארה לא ממש עוזרת במכות אבל הבעיטות והתחמקויות ממש עוזרות מקווה שעזרתי!

Escova

New member
במילה אחת...

לא... למה ??? ככה... תשובה יותר רצינית ??? אם מישהו הולך לקפוארה בשביל לדעת ללכת מכות, הוא מבזבז את הזמן שלו... תהיה 3 שנים בקפוארה, לא יעזור לך בגרוש בחוץ... תהיה 3 שנים בכול דבר אחר (דניס מומלץ...), תדע משהו ויותר... למה אני הולך לשמה ??? כי זה: א) מנקה ת'ראש ב) מזיז ישבנים עצלנים ג) כיף ד) כיף ה) כיף ו) אין ו' ז) כי זין על כול מי שאומר לי לא ללכת... ולפני שכול המרוצים מעצמם, שלומדים כבר הרבה זמן (אני שנה שלישית, זה גם משהו...) יקפצו ויגידו "בטח שאפשר !!!! מה אתה מזיין בשכל !!!" אתם יכולים להכנס לתחת של השכן שלי, אי אפשר לעשות עם זה כלום, גם אם תביאו לי סיפורים איך הבאתם לזה קאשדה לפנים, ארמדה לפרצוף, ומוחתל לחור של התחת... קפוארה ≠ יעילות מי שרוצה לדעת להכנס באנשים, שילך לדניס... או לכול אומנות אחרת, שלומדים להשתמש גם בידיים למתקפה, ומתרגלים מצבי אמת... או לפחות דמואים... כן, ראיתי קפואריסטים עצבניים סוסי ענק, תחסכו את הסיפורים האלו... ראיתי איך קנגרו מדביק בבעיטה את המאמן שלנו יחד עם הכרית ספיגה... ראיתי איך איזק מביא שלוש בעיטות בשנייה לאחד הכתומים שלנו... בחוץ היעילות של זה יורדת ב60 אחוז... הם סוסים בגלל הכושר שהם עושים לעצמם, לא בגלל הקפוארה... פלוס זה שהם שנים על גבי שנים שם... אם הם היו מעבירים את אותם השנים במכון לאיגרוף תאילנדי, גם הסלקטורים של הטי אל וי היו לוקחים מרחק... זהו, סיימתי, בערך...

kranves

New member
תתפלא, אבל רוב הבעיטות בקפוארה

קיימות גם באומנויות לחימה אחרות.

Escova

New member
להההההההההההה ??

באמת ??? ואיך קראת ליבשת ??? אמריקה ??? על שם מי ??? זה יופי שהבעיטות קיימות... איך, מה, כמה ועל מה מתרגלים אותם, זה מה שעושה את ההבדל... ואל תשכח את האגרופים, לכול אומנויות הלחימה יש אגרופים... ואל תגיד לי שגאלופאנצ' זה אגרוף, זה סטירה שפעם בשנה המאמן נזכר ואומר לנו "תעשו ככה..."

Ze Colmeia

New member
תשמע...

קפואירה היא אומנות לחימה מאוד קשה, ולהגיע לרמה שאתה באמת יכול להשתמש בזה האמת זה הרבה יותר מ2 3 שיעורים, לפי דעתי רק אחרי שנה שנתיים אתה באמת מגיע לרמות שזה כבר יעיל. למשל בקראטה ועוד אומנויות לחימה יש המון בעיטות מקבילות, אז בעצם כל מה שאסקובה אמר מתחתי זה בולשיט אחד גדול, כי אם קראטה זה יעיל אז גם קפואירה זה יעיל, ואני לא חושב שכל כך צריך ללמד בן אדם מה הוא עושה בכל מצב ברחוב, כי אי אפשר להכין לכל מצב, לוחם צריך להיות יצירתי ולדעת לאלתר כשצריך. מסקנה:קפואירה יעיל ביותר, אך דורשת הרבה יותר אימונים מאומנויות לחימה אחרות כדי להגיע לרמה של מיומנות שיכולה באמת לפגוע.

Escova

New member
תפסיק לזיין ת'שכל ג'י ג'י...

שנינו יודעים טוב מאוד שברגע שמישהו יעצבן אותך, לא תתן לו קאשדה לאהו סיבוב מאה שמונים לקונטרא אטאקי לגאנשו... אז מה לנו ולקארטה יש אותם בעיטות ??? כמה הם מתאמנים על השימוש הנכון בהם, וכמה אנחנו ??? להם נותנים שק איגרוף, ואומרים להם "אתם לא עוזבים את המקום בלי להכנס בו מאה פעם" אנחנו עושים סיקונסים, נו באמת, באמצע הרחוב תתחילו לעשות אהויים ואולה ??? לפני שתגידו "לא !! נעשה ת'בעיטה שהתאמנו עליה בסיקוונס !!!" התאמנתם עליה ??? או שביזבזתם אנרגיות על סיקוואנס מטופש שלם ??? דוב, תפסיק לשחק אותה, ולעשות מעצמך לוחם, אתה לא יודע בגרוש מה המשמעות של להיות לוחם, מאחד שקרא את דרך הלוחמים... אתה בעצמך לא מאמין ביותר מחצי מהעקרונות של זה... אז די עם המשחקים... קפוארה זה יעיל אחרי שנתיים שלוש ??? מתי השתמשת בקפוארה במכות ??? והייתי איתך בכול אחד מהם !!! את דן פוצצת באגרופים, או בקאשדות ??? על מי אתה מנסה לעבוד ??? על אחד שאיתך מאז האימון הראשון ??? מתי בחיים שלך השתמשת בקפוארה בשביל מכות ??? אמרת היעילות באה אחרי שנה שנתיים, עכשיו כבר שנה שלישית, נו, אז איפה היעילות הלכה לאיבוד ???? רוצה לדעת למה קראטה זה יעיל ??? כמו שסיפרת לי, עומדים שם שעה ומתרגלים אגרופים ,(יאאאאאא !!!!........יאאאאאא !!!.... היייי יאאאאאא !!!!!!) ובזכות זה, אגרופים הופכים להיות אינסטינטקטים... אל תנסה להתפלסף בגרוש, במכות פור ריל, שום קפוארה לא תעזור לך... ושנינו יודעים את זה... עבורי, קפוארה היא לא אומנות לחימה... עד שיוכיחו לי אחרת...

Ze Colmeia

New member
אוקי דורון...

1.כשאני ודן רבנו כמה זמן אז למדתי חצי שנה אולי פחוט 2.אי אפשר לעשות בעיטות מטווח אפס, ואני הייתי אפילו יותר קרוב מזה. 3.גם אם הייתי רוצה לבעוט בו ולא משנה איך 3 אנשים תפסו אותי מהאגרוף הראשון. 4.כשאני הולך מכות אני אוהב לפרק את העצבים לאורך זמן, ואגרופים היא הדרך המושלמת, כי בעיטה אחת והבן אדם משותק. 5.מאז שהלכתי מכות עם דן מי בכלל התחיל איתי מכות
ואני לא איזה ערס דפוק שמחפש עם מי להתחיל. קיצר אף פעם לא יצא לי ללכת מכות מאז דן, ואני בטוח שגם במכות בעתיד אני ילך עם אגרופים כי פשוט בדרך כלל אנשים תופסים אותך או שאתה במרחק אפס מבן אדם וחות מגאנצ'ו או מחטלו אין לך מה לעשות. ד"א כל מה שאמרת על קראטה זה שטויות, תשאל את עידן המיתריסט, הוא לומד קראטה והוא אומר לי שאף פעם לא מלמדים אותם "אם מישהו ברחוב עושה לכם כך תעשו כך..." ואם אתה לא מאמין אתה יכול לבוא איתי ולשאול אותו
אז אתה אל תנסה להתפלסף ןלזיין לי את המוח, כי אתה יודע מה כל אחת ואחת מהבעיטות שאתה לומד יכולות לעשות, ואם תרצה להשתמש אתה תוכל וגם תגרום נזק

Escova

New member
"אני אוהב לפרוק עצבים...חחחחחחחח!!"

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח בתחת שלי יוגי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מי ניסה ??? *היה את בר, (שום אגרופים... רק מראה שיצאה מהמקום...) *היה ת'בלאגן ביומולדת שלי (שמשום מה החלטת להפריד, במקום לתת להכנס בראב-ראבו של הבנזונה ההוא...) *היה ת'תכנון של השלישיה (דן, הראל, מתן...) לעשות חוואה על זילבר ועליך... ואני עדיין משתגע איך לא הייתי שם... ובכלל, עוד לא סיימת ביה"ס, מכות יהיו עוד בשפע... וכשאיילון יעשה רישיון, יהיה גם נהג מילוט... שום בעיטה, אבל שום בעיטה שלמדת, אין לך מושג איך להשתמש בה ... למה ??? כי תירגלת אותה כסיקוונס, לא על שק, לא על לפוצץ מישהו, לא למדת לספוג מכות, אז מה אתה מזיין בשכל ???????????????????? אתה לא תשרוד אימון אחד של הבוגרים של דניס... תצא על אלונקה לפחות... הוכחתי לך מאתיים פעם כמה הבעיטות שלך שוות לתחת, כי הם גבוהות וארוכות, מה שמאפשר לי: א) לדחוף אותך אחורה ב) לאגרף לך ת'צורה של הכרס ג) לתפוס לך ת'רגל, ולהחליט מה בא לי לעשות איתה ד) לתפוס לזילבר ת'ציצים ולשמוע אותו אומר "אייייייי אייי לא לא שם אייייי...." (לא קשור...) אם ממש מתחשק לך, בוא נלך מכות וזהו, ואתה תראה שלא תעשה שום קפוארה... אני ואתה נלך מכות באולד פאשן ב"ש סטייל... קיצר, קפוארה יעילה כמו וויאגרה לכאב ראש... או כמו חולצה צמודה עם היקף מקסימלי של 99 לזילבר...

benny afro

New member
קפואירה אומנות יעילה

אם אתה הופך אותה ליעילה,תתאמן על מכות בקפואירה, כניסות יציאות הפלות בעיטות ואתה יכול לאיים על אומנות לחימה אחרת, אצלנו הרעיון זה מהירות מחשבה ומהירות תנועה, ההתחמקויות יכולות לעזור נגד בעיטות מאומנויות אחרות, הבעיטות הקפואירסטיות מאוד חזקות וקיימות בכל אומנות לחימה, אחד היתרונות הטובים של קפואירה שמשתמשים בכל הגוף למכות,למשל באיגרוף תאילנדי אסור להשתמש במרפקים ובראשיות, בקפואירה מותר ואפילו מתאמנים על זה, אני אומר שבנאדם שלומד שנתיים הוא גם לא טוב, רק בנאדם שהוא חגורה כחול כתום ומעלה כלומר בדרך כלל מעל ל4 שנים, אבל היעילות של זה, קיימת.

Escova

New member
בכול הגוף ???

שאני אצחק עכשיו, או אצחק עוד שעתיים ??? באגרופים משתמשים ??? החלקים הכי יעילים של הגוף... איך תביא למישהו בעיטה, כששניכם יושבים על כיסאות באוטובוס נאמר ??? בשביל קפואירה, צריך להתאים את תנאי השטח... זה נראה לך רציונלי במציאות ??? מתי התאמנתם על מרפקים ??? אני שנה שלישית, הייתי אצל 2 מאמנים, ובחיים שלי לא ראיתי זכר לאימון על מרפקים... כול הגוף אתה אומר ??? לקבסדה אתה קורא ראסיה ??? ראסיה של וואן דיזל בטריפל אקס, זו ראסיה, לא קבסדה... לקפואירה יש יתרונות ??? צריך לחכות מעל 4 שנים, כדי להיות טוב (אלו המילים שלך !!!) וגם לדעת להתאמן עם עצמך להפוך אותה ליעילה... בתחת שלי, 3 שנים בדניס, ואתה לא תראה שום קפואריסט ממטר... תרצה או לא תרצה... אלי יעשה אותך סוס !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הפלות, כניסות יציאות ??? עם זה אני באמת יכול לאיים, אבל רק לאיים... לא יותר מזה... מהירות מחשבה, כמו שאמרת... בכול הפעמים שניסו להפיל אותי ברודה, כשהרגל שלי הייתה באוויר, ישר תפסתי את זה שניסה להפיל אותי... עם הכנה לאגרוף פרצופי... ככה לא פגשתי את הקרקע עד עכשיו... כמה אנחנו מתאמנים על כוח הבעיטה ??? עשו לך אימוני שקי חול פעם ??? אימוני כושר קרבי ??? (כמו שאמרתי קודם "בואו לאלי !!!!!!!! אלי יעסה אותכם שוש !!!!!!!!!) אימוני שקי איגרוף, מכות אחד על אחד ??? בריחים, חניקות, האבקות קרקע, נעילות, נקודות תורפה ??????????? יפה... אפילו לא חשבתי לרגע שכן...

Ze Colmeia

New member
דורון יזיין שכל../images/Emo70.gif

איזה תופס בן אדם שבא להפיל אותך ברודה
אתה כבר שנתיים לא נכנס לרודה בכלל, מתי הספיקו לנסות להפיל אותך, בשנה הראשונה שכולנו היינו מתחילים ובקושי זזנו
אל תזיין את השכל ותשקר כי אל תשכח מי עוד קורא פה ומכיר אותך.

RoyceGracie

New member
חחחחחחחח. אתם קורעים אותי מצחוק

אז בואו נסכם ככה. קפואירה היא אאומנות מאד רחבה. אני בטוח שאם יש מישהו שרוצה ללמוד ללכת מכות דרך קפואירה יתאמן על איזה תריגל שנראה לו יעיל ויתמיד בו.. אבל אני באמת לא חושב שיש מצב שקפואירה תעזור לך. אולי בתאוריה , או אחרי שהילד שוכב הרוג ממכות. אבל אתה לא תסתכן בלזנק על ילד באיזה סלטה... חבר שלי לומד קפואירה ואיגרוף תאילנדי. ואני רק איגרוף תאילנדי. וזה ממש יפה השילובים שלו !!! הוא משלב קפואירה באיגרוף תאילנדי ולהפך... אתה בא לתת לו בעיטה ופתאום נופל מהפלה של קפואירה... בואו לאיגרוף תאילנדי, תהיו תותחים !!!

benny afro

New member
מה אתה מזיין ת'שכל...

אני מתאמן אצל פרופסור צ'יגרי. אני לא רוצה שתקח קשה אבל: 1.היו לנו מ-ל-א אימוני שקי איגרוף. 2.מלא אימוני גאלופאנצ' - זאת אומרת שאחד נותן והשני סופג. 3. אימוני ברכיות/מרפקים. 4.צודק צריך 4 שנים לפחות,אל תשכח שקפואירה לא מתמקדת על מכות כמו דניס, אבל עדיין אי אפשר לשלול את היעילות שלה. 5.אמרת שהפלות זה רק לאיים? אני ניצלתי מלינץ' ככה,היו עליי 10 חברה, במקרה הפלתי אחד מהם עם משהו שלמדתי בקפואירה הכנסתי לו אגרוף, זה נתן לי אופציה לברוח. 6. בריחים וחניקות אפשר ללמוד לבד, אני תותח בהאבקות קרקע, נלחמתי עם הבן של אייזיק ויגדורצ'יק(שאם אתה לא יודע,המציא את הק"מי) בקרב קרקע, וכמעט ניצחתי,אפילו הוא אמר את זה. 7.אנחנו סופגים מחטלואים. חמודי,שתגדל,תבין.

Ze Colmeia

New member
../images/Emo45.gif

זה מה שאני מנסה להראות לו, הוא חושב שבשנתיים הוא ראה הכל. +הוא אף פעם לא נכנס לרודה, אז הוא לא יודע איך להשתמש בזה "במצב קרב" אני כותב את זה בכוונה במרכאות כי ברודה זה בדרך כלל לא כזה קרב, אבל עדיין משפר את האינסטינקטים את הזריזות היכולת לאלתר ולחשוב מהר ועוד ועוד...

kranves

New member
הודה זה לא קרב! הודה זה משחק!

עד עכשיו לא נכנסתי לשירשור, אבהל אני חייב. מי שמחפש ללמוד ללכת מכות- שילך לקראטה, קפוארה היא לא הדרך הכי יעילה ללמוד ללכת מכות. אם אתה בקפוארה בגלל הקפוארה(בקפוארה יש את הדבר שאין בשום אומנות לימה אחרת, המשחק) אז אחד הדברים שאתה רוכש בקפוארה הוא טכניקה של בעיטות שאתה יכול להשתמש בה(הן בידיוק כמו קראטה). כמובן שלא תעשה ג'ינגה. בקפוארה יש הרבה צדדים,אחד מהם הוא לתקוף בשביל לפגוע, רז'יונל.

Escova

New member
בשנתיים לא ראיתי כלום יעיל...

ואם בשנתיים לא ראיתי כלום יעיל... אז היעילות שווה לתחת... אם צריך לחכות 5 שנים, כדי רק אז לקבל יכולות... שנתיים בדניס, ואתם מכוסים למצב שיוויון כוחות של אחד על אחד מול אחד ריק שלא למד כלום... או קפואירסט שלמד גם 10 שנים...

BiAAcH

New member
אחי....

אף אחד לא אומר שזש יותר טוב (בשביל מכות) מדניס, אתה אוהב קפוארה בגלל שזה לא רק מכות, זה משחק, וזה כיף, אבל מה שאנחנו אומרים פה, זה שטכניקות ובעיטות שלמדת בקפוארה יכולות לשמש אותך גם במכות אמיתיות. אני לא מאמין שיצא לך ללכת מכות עם מישהו שמלא זמן בקראטה, אבל אם יצא לך, היה נעים להכיר אותך...

למעלה