תגובת עידן אלתרמן

כוכב7

New member
עידן שלום,

אני לא ראיתי את התוכנית שלך , והאמת גם לא אראה , אני לא ממש סובלת אותה עוד מהעונה הקודמת שלה . אבל אני ממש לא רוצה לפגוע בך אתה אמן מוכשר בלי קשר לתכנת הספציפית הזו . אבל...יש הבדל בין לעשות דמות טיפשית....לבין לעשות דברים שפוגעים מ-א-ו-ד בחלק מהאוכלוסייה . אין ספק שבכל הומור יש סוג של פגיעה במשהו או במישהו אבל לדעתי - כנראה בלי לדעת - נכנסתם לנישה מעל הפופיק שלכם . קראתי את מה שכתבת , וישר כח על הנכונות להגיב ברצינות כזו , אבל יחד אם זה לדעתי קח את התגובות האלה אל מעבר להסברים ואולי התגוננות ותורידו את הפינה הזו שעשתה כלכך הרבה רעש...אולי על כלום לדעתך אבל עובדתית פגעה מאוד באנשים לאף אחד לא מגיע שיצחקו עליו אבל ישנם טורטניקים רבים שבאמת סובלים מ"צחוקים " עליהם ביום יום - ואז שוב לראות את זה בערב במקום שיכלו לצחוק על מבלי להיות מעורבים רגשית ... אני חושבת שיש לעשות מעשה מעבר -ולהוריד את הפינה הזו . כוכב 7

שוב

אין אפשרות להוריד את המשחק כיוון שכל התכניות ערוכות. לערוך מחדש זה עניין של עשרות אלפי דולרים,רק שתביני. אז בוא ניקח דברים בפרופורציה..

אני

הי נופר. לא בטוח שאני מסכים איתך. את אומרת שהתוצאה יותר חשובה מהכוונה. לא כך אני רואה את הדברים. בשנים האחרונות למדתי שהדרך יותר חשובה (אולי מספרי הדלאי למה שקראתי). הדרך היא כמו הכוונה. היא היכולת האנושית ללמוד,לתקן,ולהרגיש. בדיוק מה שאני "עברתי" בעקבות החשיפה לעולמכם. ניכר שאת עדיין שופטת אותי,אותנו.חבל שזה ככה. אגב, היום סיפרתי לחבריי השחקנים בתכנית על סיפור הפורום. כולם אמרו שלרגע אחד לא עברה במוחם המחשבה של קשר לטוראט (למרות שכולם שמעו על התסמונת מן הסתם). ואני לא מתגונן (כפי שמישהי כתבה בחוסר רגישות). אני מסביר. תודה.

תשובה

לא דיברתי איתם על כך. מהכרותי איתם אני בספק שזה יהיה עבורם אישיו רציני. אגב, קיבלתי מספר תגובות למייל הפרטי שלי של אנשים הלוקים בטוראט שדווקא חיבבו את הקטע.אלף אנשים--אלף דעות. כמו שאומרים...

לא שופטת חלילה,

פשוט מביעה את דעתי ועמדתי. כבר הבנתי שהמערכון לא היה מיועד לפגוע ישירות בלוקי תסמונת הטוראט, ואפילו לרגע לא עברה בי המחשבה הזו. אבל מכיוון שאני אישית יודעת שתסמונת הטוראט מלווה בטיקים (מן הסתם), ואפילו עברתי כמה וכמה חוויות בהן ירדו עליי מהסיבה הזו ממש, קצת קשה לי להעריך את העובדה ש'מחקים' אותה בלטוויזיה (אפילו שלא באמת מחקים אותי אישית). אני מצטערת, אני לא מוצאת דרכים להביע את עצמי... וכמו שכבר אמרת - אלף אנשים-אלף דעות, לעולם יהיה מישהו שמשהו לא ימצא חן בעיניו, בעיקר אם המשהו הזה פוגע בנקודות התורפה שלו, במקרה הזה זו אני וזו תסמונת הטוראט. אי אפשר להתווכח עם תחושות ורגשות. אלו הם החיים.

pini2002

New member
חברים יקרים, לאן נעלם חוש ההומור ??

קודם כל, ולמען הסדר הטוב - זה שלא כתבתי הרבה זמן..........עדיין לא אומר שאני לא מבקרת כמעט כל יום
נראה לי שחלק מהאנשים פה קצת איבדו את אחת מתכונות היישרדות שלנו בחיים - חוש ההומור והיכולת לצחוק על עצמנו. ישנם מיליון ואחת בעיות שמתרוצצות בנינו. אבל אם הפיסח ישב בבית ויתנתק מהעולם כי אולי יצחקו על הדרך בה הוא הולך... ואם העיוור לא יוציא את ראשו מפתח הבית כי בטח צוחקים עליו מאחורי הגב ואם בעלי תסמונת טוראט יבדילו עצמם מהאוכלוסיה מתוך חשש לתגובות מהטיקים שלהם, אז באמת כל שנשאר לנו הוא - לחיות חיי פרישות חברתיים ולהמתין לקץ. אבל הדברים הרי לא כך. לא נראה לי הגיוני ומעבר לכך הוגן לחפש כל הזמן את "היחס המעליב" אלינו. זה לא עוזר "להרים אותנו" ובטח שלא "מקדם" אותנו ואת ילדינו לשום מקום. מעבר לכך-אם אולי נלמד קצת לצחוק על עצמנו ולקחת את הדברים בפרופורציות, גם התגובות כלפינו יהיו שונות. נכון שלצחוק על עצמך זו פריווילגיה ששמורה רק לך, אבל כשלומדים לעשות, סף הרגישות יורד מעט ולא כל חיקוי של בעיה-טיק מצד הסביבה מתקבל כניסיון להעלבה או ירידה. בת-צחוק מצד הסביבה מתקבלת כשיתוף, כהכרה. מתקבלת אחרת. אבל הדבר הכי חשוב הוא - שאתה עסוק בלהתקדם הלאה !!!!! אני לא רואה בטוראט מגבלה. אני רואה בתסמונת חוסר נוחות משווע. ברגע שנחדיר לילד שזה אכן לא סוף העולם, שמותר לו לצחוק על עצמו ולאחרים - לצחוק איתו, לא נחפש כל הזמן את התנהלות החברה כלפיינו, נראה שתהיה הקלה בחרדות, לא יהיה צורך להסתיר את הטיקים ומעבר לכך - נראה לאחרים ש : אוקיי, לנו לפחות ישנה "הגדרה" להתנהלות שלנו, אבל איך אתם מסבירים את הסריטה שלכם??? חוש הומור. אפילו מבחינה רפואית ישנה הכרה חד משמעית בתרומתו. וכן, אנחנו ראינו את התוכנית, (אנחנו מתים עליך עידן), ישבנו וגעינו מצחוק, גם אימצנו את המשחק ביום למחרת בין בני הבית, הפשוש החליט גם להעתיק את הקטע לילדים בכיתה. תראו לאן הוא לקח אותו................זה לא עדיף כך..............? ושיהיה לכולנו יום פורח ושנה מקסימה פיני.

חברים יקרים!!!!!

ראשית כל תודה לעידן אלתרמן שהתנצל באם פגע במישהו ולבטח לא היתה לו מטרה שכזו. לענין הצחוק. אני אדם המבין צחוק והומור אבל אל לשכוח שהילדים הם עם אכזר ואסור למדיה לתת להם נשק כדי שישתמשו בו. אני מאמין שהסדרות של עידן אלתרמן הם סדרות הנערצות על ילדים ובני נוער ומטבע הדברים הילדים והנוער נוהגים לחכות את האלילים שלהם ומעשיהם. אלילי הנוער חייבים לפעמים לשים ברקסים על הפה שלהם אם לא בשביל עצמם אז בשביל הנוער אשר כמובן שעדיין לא מתנהג כאנשים בוגרים דיו. שיהיה לכולם חג שמח ושנה טובה. משה מלמן

פיני, אף אחד לא חולק על העובדה

שחוש הומור זה דבר נהדר . בוודאי שכן. בלעדיו בכלל לא היינו שורדים. אבל תרשי לי לשאול אותך : הילד שלך חווה הצקות וחיקויים ונידוי חברתי בגלל הטוראט ? אני כמעט בטוחה שלא. משום שאחרת לא היית בצד השני של המתרס. באים חברים ומספרים כאן חדשות לבקרים על הנידוי החברתי של הילד שלהם, על ההצקות הבלתי פוסקות (והסיפורים הקשים יותר מסופרים בקומונה). מחר זה יכול לגעת בכל אחד מהלוקים האחרים. גם אנחנו מתבדחים על הטוראט ועל הטיקים המשונים שצצים מידי פעם. וזה בסדר גמור אם גם בסביבה החברתית (ביה"ס, לצורך העיניין) מתייחסים לזה בבדיחות הדעת. אולי בכיתות הגבוהות יותר. אבל בכיתות הנמוכות אני יכולה להבטיח לך שהצחוק היחיד שיישמע בנושא יהיה צחוקם של הילדים האחרים למראה חיקוי מעליב ופוגע. (ע"ע השיר שלנו : "חוויות" של ילדים לוקים ביום שאחרי). ואיך אני יכולה בכלל לבקש מאנשי המדיה להיות ערים ורגישים לסבלו של הזולת , כשבתוך הקהילה הפרטית שלנו לא מצליחים לראות מעבר לקצה האף ? אין לי אלה לכנות זאת (עם כל הבוטות) אטימות !!!!!

עידן, אתה עדיין כאן?

אני מאוד אוהבת את סגנון ההומור שלך (אני "עוקבת אחריך" עוד מימיי ההופעות בדומינו גרוס...). מובן לי שלא התכוונתם לפגוע באף אחד, אבל כיוון שאוכלוסיה לא קטנה, שכוללת בעיקר ילדים, נפגעת מכם, אני מצפה שתסיקו מסקנות לעתיד... ותאמין לי, ההתעללות שאתה (אולי) עברת כילד נמוך היא כאיין וכאפס לעומת מה שעובר על טוראטניקים... נראה לי שאפשר לצלם את פינת "התנועה המדבקת" תוך התחשבות באוכלוסיית הטוראטניקים. אפשר לעשות שם תנועות שנתפסות כ"נורמאליות" ויומיומיות, ובכל זאת מצחיקות, ולהימנע מתנועות שנתפסות אצל חלק מהצופים כתנועות של אנשים חולים בטוראט. (הרי ליקוק הנעל תו"כ אמירת "גרוזיה אהובתי" זה לא ממש תנועה "נורמאלית", וזה יוצר בעליל את הרושם שמדובר בטוראט...) דוגמא לאוסף תנועות "בריאות" שכן מצחיקות: השחקן הראשון דורך על חרא של כלב ומנקה את הנעל. השני נתקל באגרטל ומתחיל לאסוף את הפרחים שנפלו ממנו. השלישי מנסה להוריד סיר רותח מהכיריים בלי לקבל כוויה. הרביעי בורח מכלב זועם. החמישי מדבר בנייד לא מצליח לתפוס כיוון עם קליטה טובה. וכו' וכו' וכו'. תאמין לי, זה לא יהיה פחות מצחיק.... זה רק יהיה פחות פוגע.

איריס, רעיון נהדר. ולי עלה בראש

רעיון של תנועות מתחום ההתעמלות האומנותית והבלט. ז"א שאפשר גם אחרת.

למעלה