תגובת המשפחה

dan52

New member
חשבתי להגיב אבל

אין לי חשק להסביר את עצמי בטח לא בפורום הזה איך אתה יודע שקוראים לי דני רק אני ובחברה קוראים לי דני

הבדל בין תגובות הורים\משפחה לקשיים

אני מצטרפת לדעתה של דאבל- שקיים הבדל מהותי בין התייחסות הסביבה לילדים "הנראים" חריגים מאד לבין ילדים "הנראים" יותר נורמטיביים. גם ההורים, גם המשפחה המורחבת, וגם החברים, צריכים ללמוד איך להתייחס, למה לצפות והקרובים, לומדים לשאול אחרת. אותי שאלו כל הזמן "מה הוא כבר יודע להגיד" וכמובן שמאד היה קשה לי עם השאלה הזו. הנטייה הישראלית, לדרוך על היבלות או לא לראות את הקשיים, לא ממש משרתת את ההורים, המתמודדים עם כל-כך הרבה קשיים, תהיות, חוסר אונים ותקוות מנופצות. חשוב להסביר את הקשיים של הילד וללמוד כיצד לתווך את העולם עבורו- ואותו לעולם. זה לא קל ולא פשוט. לכל משפחה יש את דרך ההתמודדות שלה- והדרך מתאימה כנראה עבורם. צריך לדעת לקבל את השוני- ושיפוטיות אינה עוזרת במקרה זה. בזמנו פוסם כאן, על מחקר שהזמינו הורים להשתתף בו. בקישור שנתתי, אשר נותן את השאלון, המהווה בסיס למחקר, אפשר ללמוד קצת על תפיסת החוקרים, ועל ההתייחסות לקשיים המשפחתיים, סביב האוטיזם. המחקר כבר נסתיים ודאי מזמן- אך מעניין וודאי היה לקרוא את המסקנות בנושא, למרות השונות הרבה בנושא. כל מה שנדרש - אהבה, קבלה, ידע ונכונות לנתינה- כל יום מחדש!
תלמה.

dan52

New member
תודה דאבל

כתבת בקיצור את מה שרציתי לומר באריכות

דאבל שלום

יכול להיות שאת צודקת אני לא מבינה למה הם מתנהגים בצורה כזו לכול ילד יש התנהגות אינדיוידואלי שלו הארת את עיני בעינין אבל אני גם יודעת שאני לא מתבישת בבני ומכיוון שאניני אדם שמתיחס במיוחד למה שחושבים אחרים או מה הם יגידו אז אני מרשה לעצמי ללכת עם בני כל מקום כולל הרועים שאני לוקחת את שאר ילדי [הרגילים] עם נתחיל לחיות על פי הדברים האלו איזה מין חיים ההיו לנו אותי לא מענין מה חושבים ואומרים אנשים למי שזה מפריע שלא היסתכל בני מאוד נהנה ללכת וזה רק מה שמענין אותי וזה הכול גם לו יש רצונות משלו ולא המנע אותם ממנו רק בגלל שבאמצע ההרוע הוא יתחיל לנפנף בידים ויזמזם ומשהוא יסתכל עליו לו אישית אני יודעת שזה לא מפריע ועם משהוא בה ושואל שאלות אני עונה על כל שאלה אני לא גנבתי את הבעיה של בני קיבלתי אותה עם הרבה אהבה אז לה להיות מובחת ומבוישת ? שבת שלום אדית .

תגובת המשפחה

באחד הפורומים שאני משתתפת בו עלה נושא מאד טעון לדיון. איך המשפחה מגיבה לאיבחון. מדברים שאנשים כתבו היה נראה כאילו בני משפחה מצליחים להיות ''אכזרים'' יותר מזרים (אמא אחת סיפרה שבני משפחה אמרו לה שלילד יש את תסמנות הילד המפונק...). כשאנחנו חשדנו ההורים ניסו לשכנע אותנו שזה רק המעבר ואין ממש בעיה. בתקופה שבה היה לנו קשה בכל מקרה להודות שיש בעיה זה לא ממש עזר. ביטויים כמו - אני הראשון שחשדתי שיש בעיה כשהוא לא ענה לשמו אבל הוא בסדר גמור וזה לא רציני, היו משגעים אותי ולא פעם הגענו לטונים גבוהים, אם טענות שאני מדביקה תוויות מיותרות על הילד שלי. אחרי כולם נפגשו בקיץ וקבלנו את האיבחון הרשמי נהיה יותר קל. אני חושבץ שבעיקר היה חשוב לי שההורים יבנו את הבעיה כי חשוב לי שיבנו את הניצחונות הקטנים שלנו. חשוב לי שיבנו שהוא ילד מיוחד ושהוא זקוק לכלים מיוחדים כדי להצליח. ענת

ענת צהריים טובים

המצב מוקר לי האיתי בסרט הזה כל אחד הופך להיות מאבחן מומכה במשפחה כולם ידעו לפני רק אני לא ראיתי את הדברים [אמא חמורה ] אך יש דבר אחד שלא נתתי להם לעשות וזה עד היום זה לעשות ממנו מיוחד יוצא מין הכלל תמיד נילחמתי שההיתיחסות אליו תהיה כמו לשאר הילדים גם בבית הכללים הם לכולם אין אפה ואפה בין הילדים גם לחובות וגם לזכויות מה שנכון שהמשפחה צריכה לדעת על הבעיה של הילד ולהפנים לתת לו את העידוד על ההצלחות הקטנות שהם ניצחונות גדולות עבורם ועבורנו ההורים . אדית

anidnd

New member
"אכזריות" מכיוון בלתי צפוי

לצערי הרב אני מכירה סיפורים רבים של התכחשות / התעלמות / חוסר יחס / הזנחה מצד סבים וסבתות, אחים ואחיות, דודים ודודות (ואפילו אבא אחד). לשמחתי הרבה, יחס כזה לא היה מנת חלקנו, ואנחנו מקבלים הרבה תמיכה מכל המשפחה. כאשר אנחנו ניתקלים באמירות שעלולות להוציא מהדעת, אנחנו בדרך כלל מזכירים בעדינות שלא מדובר בילדים רגילים (לדוגמא: שאלה מהגיסה: "למה XX לא משחק עם הבן דוד שלו? הבן דוד כל כך רוצה את תשומת ליבו". תשובה שלי: "כי ל- XX קשה להתייחס לילדים אחרים. זהו חלק מרכזי בלקות בה הוא לוקה". לנו כהורים שמקבלים את הילדים שלנו ללא תנאי, קשה להבין סבתא שמביאה מתנות לכל הנכדים (כולל לאחים של הילד הלוקה ב PDD) ולא לנכד עם הלקות. לדעתי, התגובות הללו נובעות מפחד: הפחד להתמודד, הפחד לאהוב ולהתאכזב, הפחד להושיט יד ולהידחות, הפחד להיראות בחברה עם השונה והפחד להצטרך להסברים לסביבה. ואז היחס הוא בבחינת "אם אני לא רואה את זה, זה לא קיים". בהצלחה לכל המתמודדים.

dan52

New member
לסבים והסבתות קשה כמעט כמו לנו

מצד אחד הם מרגישים שהם חסרי אונים מכיון שביננו ילד PDD זקוק לתמיכה מאסיבית וממוקדת והסבים\ות לא תמיד מסוגלים נפשית להתמודד עם ילד PDD אני לא מעונין לפתוח את הנושא האישי שלי אבל אין לי ספק כי עצם העובדה שבמישפחה יש ילד עם צרכים מיוחדים גורמת למתחים עזים בין ההורים לשאר המישפחה הקרובה ובין ההורים והחברים בכלל כפי שאני רואה את המצב היום הסיכויים כי אשאר עם מספר חברים מצומצם ביותר 1-2 הוא 100% ורוב הסיכויים שלא הגיע לאירועים מישפחתיים. כלל לדעתי ולי אישית זה תחום שאין לי בעיה לאבד והלואי ובזה יסתכמו כל הדברים שעלי לאבד בגלל שיש לי ילד PDD דני

סליחה אני לא מבינה על מה אתה

מדבר אולי זה מקרה פרטי שלך אישית ואולי במקרה שלי עם ילדי זה היוצא מהכלל אני עד היום לא נימנעתי ללכת ולקחת איתי את בני לשום מקום כולל אירועים של חברים ומשפחה אף אחד לא מסתיג מבני בין החברים הקרובים ואף אחד לא התרחק מאיתנו ההפך הוא הנכון . לדעתי האישית אין אדם מושלם לכול אחד יש חריגות בצורה זו או אחרת אז לילדים שלנו לחריגות יש גם שם , נו ? אז מה ? אז בגלל זה ננתק את עצמנו מין העולם ? וסליחה מראש על הביקורת אתה פשוט לא ידעתה לבחור את החברים שלך או שהם לא מספיק בני אדם לדעת לקבל את החריג אנשים כאלו הם החריגים בעני עם שכל מצומצם אופקים לילה טוב אדית

למעלה