תגובת הגוף

שיקשק

New member
תגובת הגוף

התאמנתי קצת בקרבות וקיבלתי גם לאו קיק לא חזקים במיוחד, בכלל יש לי רגליים קצת רזות

היום קיבלתי מכה חזקה למדי בירך בלא שהייתי מוכן עד כדי פגיעה בעצם ( לא במסגרת קרב ) , באופן לא רצוני הרגשתי חולשה , זיעה קרה וכמעט חוסר תפקוד ל2-3 דקות
תהיתי מה קורה בסיטואציה אמיתית , האם אפשר לאמן את הראש לתגובה אחרת כי אולי באימונים יש לי יריב חבר שלא ממש מכסח אותי

Haim Raz

New member
למיטב ידיעתי תיארת מצב שבד"כ לא קורה

(למעט מכה לראש) בזמן אימון קרבות או במצב מציאותי שאתה מודע אליו מראש כלומר לא בהפתעה גמורה ,זאת מאחר ונוצר שטף אדרנלין מוקדם המכהה עד מאוד את הכאב אפילו ממכה חזקה (אח"כ מרגישים אותו היטב) ,יכול להיות שתסבול ממה שנקרא רגל עץ (ממכה לירך) ולא תוכל להניע אותה כמו שאתה רגיל ,אבל, בד"כ לא מגיעים למצב שתיארת.
מצד שני, אם קיבלת מכה חזקה בהפתעה ובמוכנות 0 זו בהחלט יכולה להיות התגובה של הגוף למצב .
בקיצור התשובה לשאלה - להיות תמיד מוכנים כאשר יש סיכוי קלוש אפילו לתגרה או התקפה, הידיעה תשנה מאוד את תגובת הגוף למכה ותאפשר לך להגיב בהתאם.
בגדול , לכוח רצון ונחישות (לאמן את הראש) יש משקל מכריע ,גם אדם עם רגל שבורה יכול להביא את עצמו לבצע פעולות מצילות חיים למרות שהכאבים והחולשות מורים לגוף אחרת.

d y s

New member
התגובה שלך היא תוצר של פחד

להתמודד עימו יש דרכים רבות.אם תנסה למצוא פיתרונות קצרים רק תעצים אותו ובקרוב תפרוש.ממליץ לך וותר על המטרה ואל תנסה להשוות עצמך לאלו שסביבך עשה את הדברים בקצב ובעוצמה שמתאימים לך ונקווה שהמורה יהיה מספיק רגיש לא לדחוק בך יותר מידי
לפחד יש תכונה מוזרה הוא ניזון מעצמו כדי להפסיק להאכיל אותו צריך לאכול אותו ובדיוק כמו מערכת העיכול יש כמות אותה אפשר לאכול בכל פעם ואז לעכל לספוג את מה שחיוני ואת הלכלוך לפלוט
תאכל מה שאתה יכול

d y s

New member
בבקשה

מועדון סמוראי כורזין 5 גבעתיים ימים ראשון ורביעי החל מ2100

למעלה