תגובות למטריקס

haloshadow

New member
תגובות למטריקס

המטריקס הוא משל, כך טוען יוני ידידי. סיפור המשל הוא ישן. סיפור אותו אריסטו לפני אלפיים שנה, אבל מי רוצה לקרוא אריסטו? נחכה לסרט... הסיפור אומר שקבוצת אנשים היושבת במערה ולא יודעת בכלל שיש דבר כזה אור יום (הם יושבים כפותים ידיים ורגליים עם הגב אל פתח המערה) רואה רק את הצללים של עצמה (או של אחרים) על קירות המערה. אין להם אפשרות לדעת שיש דבר כזה: גוף, חוץ וכדומה. הם רואים רק צללים וזהו כל עולמם. מתוך המשל הזה ניתן לפתח דיונים רבים והסיפור ההוא היה "המטריקס", של זמנו כלומר: הסרט הוא בסיס לדיון (נכון דיברתם עליו עם חברים?) ומי שדיבר עליו עסק בפילוסופיה מבלי לקרוא לכך בשם בהמשך: התייחסות לסרט עצמו

haloshadow

New member
בנוגע לשמות ומשמעותם האפשרית

טוב זה בטח לא בעיה לפענח: ניאו=חדש (או מחדש? ישו?) טריניטי=השילוש הקדוש בנצרות. היא לכן גם הדמות שמשפיעה אהבה נוצרית שקשה לנו כל כך לעיכול (ובצדק) סייפר=גם קיצור של "מפענח" וגם קיצור של "לוציפר"=השטן בנצרות מורפיוס="משנה צורה" אבל מקובל מהמיתולוגיה שהוא אל השינה (על שמו קרוי החומר המטשטש מורפיום)האחראי גם על ההתעוררות משינה... כלומר שוב סרט נוצרי! יאללה עם הוליווד הזאתי!

haloshadow

New member
הסצנה האהובה

אני נזכר בצפייה הראשונה במטריקס ובכך שסצנת הפעולה הראשונה (עם טריניטי) נראתה לי אז הטובה מכולן. היא היתה מהירה, רצחנית, מותחת ומפתיעה. מייד אמרתי לעצמי שאת הסרט הזה אני רוצה לראות ממש מייד שוב!! הסצינות האחרות מרהיבות אבל נשפכת המון פעולה על לא מהומה. לדוגמא: למה הם היו צריכים להיכנס לשחרר את מורפיוס דרך הכניסה הראשית? מה זאת התשובה המפגרת של ניאו: "זה יצליח כי אף אחד לא עשה זאת מעולם"? קטעון מצחיק בעיני: ניאו אצל מגדת העתידות (אורקל, מתוך המיתולוגיה, לא היתה ממש מגדת עתידות אלא יותר יועצת עתידות) כאשר היא רומזת לניאו על אהבה המתפתחת של טריניטי אליו הוא עונה ב"מה" והיא ממלמלת "לא חכם גדול" וזה נראה לי די ירידה פנימית על קיאנו, בחיי.

Chot

New member
שטויות.

ואם כבר אתה הולך על פרשנות בכיוון הזה, שכחת להזכיר את ציון שהיא האלמנט הכי דתי בסרט

Princes Vespa

New member
המאטריקס כמשל..

יש עוד הרבה נקודות בפילוסופיה שאפשר להתייחס אליהן כבסיס למאטריקס. לדוגמא : דקארט בסיפרו "הגיונות" ("אני חושב משמע אני קיים".. הציטוט המוכר מהיצירה הזו ). הןא מפקפק בכל מה שהחושים שלו תופסים. הוא בכלל מפקפק בקיום של הגוף שלו ושל עצמו. הוא טוען שיכול להיות שאת כל התפיסה החושית הכוללת שלו יצר מלאך רשע ושתל אותה במח שלו והכל אשליה - כמו התפיסה החושית של האנשים החיים במאטריקס. ויש עוד , אבך מוקדם לי מדי בבקר עכשיו .. : ) Princess V

haloshadow

New member
אריסטו, ציון והזמרת עלייה

יש לנו כל כך הרבה מה לדסקס על המטריקס, שזה פשוט קורץ לפתוח עוד הודעה, אבל בינתיים לא. אריסטו (כנראה) היה הרבה לפני האחרים והמשיל משל שנשאר איתנו עד היום. כל האחרים מתייחסים אליו ומפתחים את רעיונותיו או ממציאים חדשים תוך התייחסות אליו. אגב "ציון" נותר לנו לצפות ולראות מה יפתיעו אותנו היוצרים בסרטי ההמשך. מהי העיר המיסתורית? למישהו יש רעיון? איפה היא יכולה להיתקיים בעולם הנשלט על ידי מחשבים? ואם אני לא טועה הזמרת עלייה נהרגה בתאונת מטוס לפני יומיים. היא היתה מיועדת לשחק בסרט מטריקס 2 ושלוש. מה עכשיו???

חזיר בר

New member
בקשר לציון

בסרט זה הובהר היכן היא נמצאת,במעמקי האדמה,היכן שעדין חם.

חזיר בר

New member
אכן

הדבר היחידי שבו איני יכול להטיל ספק הוא יכולתי להטיל ספק. מה שגורם לחשוב, אנחנו מקבלים במטריקס כמובן מאליו שהעולם שבו המכונות שולטות,העולם שמחוץ למטריקס,הוא העולם האמיתי. מה אם גם הוא כמעיין מטריקס כזה של עולם גדול יותר מזה, שמעל לתפיסתנו, איפה זה נגמר בעצם? אולי הסופר שאנחנו דמויות בספר שלו,גם הוא בכלל בסיפור של מישהו אחר?

רק רציתי להגיד...

ברכותיי!!! אתה הודעה נבחרת!!!
!!! חלום בהקיץ

למעלה