תגובות לאירועים ב- JAVA

• פותח הנושא rmy
  • פורסם בתאריך

rmy

New member
תגובות לאירועים ב- JAVA

יש לי מחלקה ראשית שבונה את PANEL המשחק 11 jbutton עשיתי עוד מחלקה שמגיבה לאירועי עכבר (אני צריכה דווקא עכבר ולא לחיצת כפתור) אני רוצה שהמחלקה הראשית תהייה מקושר ל"תגובה לארועים" רק שבמחלקה של ה-MOUSELISTENETR הוא נותן לי שגיאת שאני צריכה לעשות את המחלקה abstractית אשמח אם משהו יעזור לי ומהר

zagzagzag

New member
ניחוש

קודם כל, בלי לראות את הקוד והודעת השגיאה קצת קשה לחשוב על משהו, אבל הנה ניחוש - ב-MouseListener יש כמה מתודות abstract, ואת מימשת רק חלק מהן. התוצאה היא שהקומפיילר לא מוכן לקמפל לך את הקוד כי את צריכה לספק מימוש לשאר המתודות או להפוך את המחלקה לאבסטרקטית. פתרונות אפשריים: * לתת מימוש ריק למתודות האלה * המחלקה שמגיבה לאירועי עכבר יכולה לרשת מ-MouseAdapter. זו מחלקה שמכילה מימושים ריקים למתודות מ-MouseListener, וכל מה שאת צריכה לעשות הוא לדרוס את המתודות שאת משתמשת בהן. פרטים נוספים על מחלקות ה-adapter אפשר למצוא בתיעוד של סאן

rmy

New member
תודה שאלה נוספת באותו נושא

(אני לא מנסה מה שכתבת אבל אני משערת שזה נכון כי זה הפיתרון היחיד) יש לי שאלה נוספת :: אני מגיבה ללחיצת כפתור JButton בפונקציה: actionPerformed(ActionEvent evt כדי שהIcon על הכפתור במשתנה game[6] ישתנה כאשר אני לוחצת עליו אז כתבתי: if (evt.getActionCommand()==Game[6]) Game[6].setIcon וכו והוא כותב לי שגיאה על השורה של ה-if יש פונקציה של ארועים שישר נותנת לי מצביע לכפתור הנלחץ????????????????

למעלה