תגובה לתגובות

עינת על חטיבה ותיכון

אני רוצה להתיחס לשתי פסקאות ברשימה (המגוחכת) של גולברי: הקמת בית ספר תיכון משותף. בחינת מערך החינוך – חטיבות ביניים או חלוקה ליסודי 8 כתות ותיכון 4 ופתוח בהתאם. כמה שנים כבר דנה הועדה בתכנון הקונספט של בית ספר על יסודי? איך עניין כל כך מרכזי וחשוב לקיומו של ישוב נדחק כך לשוליים ולאמצע-סוף רשימת יעדים? במשרד החינוך כבר היו תקציבים מוכנים עבור הקמת התיכון ורק בשל אוזלת היד של המועצה והיכולת להוביל את הועדה להחלטה, נדחתה ההכרעה ודיון רדף דיון עד עצם היום הזה. משרד החינוך כבר מזמן ביטל את התקציב ולא מאמין שקדימה-צורן תוכל אי פעם להגיע להחלטות... בחינת מערך החינוך - 8 יסודי 4 תיכון - זה כבר ממש קשקוש של מישהו שאינו מבין מה הוא כותב! כבר מזמן אין בתי ספר שפועלים במתכונת כזו (אלא אם כן הוא בחינוך העצמאי חרדי) ואני מקווה שאנחנו לא שם. זה ברור שצריך לבנות בית ספר על יסודי שיהיה המשך לחטיבת הביניים במתכונת זו או אחרת, והכל תקוע. עינת קישור לדברים: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/88e10a5d6a5b44c7

טוני על שיפור שירות מינהל תקין וחוקי עזר

גידי שלום, אני נאלץ לצערי (!) להצטרף לדעתו של עמיחי, גם בהיבט העקרוני וגם בהיבט הנקודתי. אני משתתף בהרבה דיוני מועצה כתושב צופה, ולעיתים אף מעורב ממש (כשמדובר בועדות מסויימות). ראה התייחסותי להלן, בצבע ירוק. בברכה, טוני להלן מספר דוגמאות מתוך הרשימה שרשמת: * פתוח אזור התעשיה מערבית לכביש 4, צפונית להדסים, במטרה למשוך עסקים איכותיים ומניבי הכנסות. בטח, נו, איך לא ?! הרי מדובר בארנונה נאה למועצה ותשואה יפה ליזמים. אבל: בהצגת התוכניות של המועצה לועדה המחוזית בדרישת לאישור תחנת דלק באותו מתחם (יש 2 נוספות בטוחח חצי ק"מ) "נעלמה" באר מי התום שממנה אנו שותים והיא רק במרחק עשרות מטרים משם. רק התערבות דחופה של פורום קדימה-צורן לאיכות הסביבה דחתה (בינתיים) את רוע הגזרה. מדוע המועצה ובעומד בראשה מבצעים תרגילים כאלה?! * שיפור משמעותי של הנקיון הישוב, על ידי הגברת הפקוח על הקבלנים והעובדים מדהים, פשוט מדהים! איך משפט/יעד כזה מתעורר לקראת הבחירות ואף מוכשר אחר לא חשב לעשות זאת לפני כן. מה הפריע לגולברי לבצע זאת לפני שנה-שנתיים-שלוש?! * פתוח רמת אמיר, ובניה שם בוודאי! עין ערך ארנונה בהתייחסות קודמת שלי, אלא שלעשות זאת מבלי לדאוג לתשתית ראויה (חינוך, תחבורה, ניקוז וכד') זו "התאבדות יישובית". מן הסתם אתה מודע להוצאה של מאות אלפי שקלים שהמועצה נאלצה לאשר כדי לתקן טעויות ביצוע מול תכנון תקין (שעליו שילמה כסף טוב, ארנונה, זוכר?!) * החלת חוקי עזר בנושאים כגון חניה, הפרשות כלבים, הוצאת גזם ועוד, והגברת האכיפה בנושאים אלו לנוחיותך העתקתי מהתייחסות לעיל: מדהים, פשוט מדהים! איך משפט/יעד כזה מתעורר לקראת הבחירות ואף מוכשר אחר לא חשב לעשות זאת לפני כן. מה הפריע לגולברי לבצע זאת לפני שנה-שנתיים-שלוש?! * קידום מערך התחבורה האזורי בשתוף גורמי ציבור כגון החברה הלאומית לדרכים – חל"ל (מע"צ החדשה) יפה! ולמען האיזון אציין שגולברי אכן קידם את כביש קדימה-הדסים. אבל, במה חטאו תושבי קדימה ובעיקר הותיקים (אני חדש) שהמועצה אינה אוכפת חוקי אי-חניית אוטובוסים בשטחה. במו עיני ראיתי בדיון את גולברי שולח קשישה אומללה ומבוגר מתוסכל למשטרה "שהם יטפלו בזה" (אוטובוסים חונים ומתניעים מתחת לחלונם ב-5 בבוקר). הצענו לגולברי שיתמש באיזור התעשיה המזרחי (שממילא אינו "שלנו" במלואו אבל אנחנו "אוכלים" את חסרונותיו). * העלאת רמת השירות במשרדי המועצה לנוחיותך העתקתי מהתייחסות לעיל: מדהים, פשוט מדהים! איך משפט/יעד כזה מתעורר לקראת הבחירות ואף מוכשר אחר לא חשב לעשות זאת לפני כן. מה הפריע לגולברי לבצע זאת לפני שנה-שנתיים-שלוש?! ________________________________ קישור לדברים: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/88e10a5d6a5b44c7

דני על שיפוץ ביגאל אלון

גידי, שלום גם אני מצטרף לכלל המצטרפים. בתור הורה שפעל באופן אישי להביא את נושא השיפוץ ביגאל אלון לכדי מימוש אני בהחלט שותף לדבריו של שגיא ושל המגיבים האחרים. שיפוץ השירותים בבית הספר יצא לפועל אחרי הבטחות רבות של גולברי שנמשכו עד לשבוע לפני פתיחת שנת הלימודים. לאחר שבפגישה עם גולברי נאמר לנו שמאחר ורק ספק אחד הציע עצמו למכרז השיפוץ, כפי הנראה הנושא ידחה לחופשת סוכות, רק פניה לגלי צהל והעלאת גולברי לשידור הביאה באורח פלא את הישועה וימים ספורים לאחר מכן כבר החלו עבודות השיפוץ. כמובן ששיפוץ השירותים הוא רק חלק קטן מהליקויים הדורשים טיפול בבית הספר, כפי שפירט שגיא. חבל שרק פרסום שלילי בשנת בחירות יכול להזיז דברים במועצה. צר לי אבל גם אני לא קונה את רשימת ההבטחות שציינת. דני. קישור לדברים: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/88e10a5d6a5b44c7

שגיא על נייר בשירותים ביגאל אלון

גידי שלום, אני מצטרף לדברים של דודי וגל. לצערי הרב, איציק אינו מתפקד ברמה הנדרשת מראש מועצה, וכישורי הביצוע שלו מוטלים בספק לאור הנסיון. איך אני אמור להגיב כהורה כשועד בית הספר קורא לכל ההורים לשלוח פקס ללשכת ראש המועצה כדי להתחנן בפניו שישים בשרותים נייר לניגוב? אם את זה הוא לא מסוגל לסדר מעצמו, בלי שיבקשו וצריך להשקיע כל כך הרבה אנרגיה של הורים בדבר כל כך בסיסי, אז אתה באמת מאמין שהוא יכול להרים פרוייקטים מסובכים ? אני מכיר את הבעיות האלה מקרוב כבר שנה שלישית, הן חוזרות כל הזמן. מי הפריע לו לסדר את הבעיות האלה ? הרי מדובר כאן על פרוטות ! על כן ברור לך מדוע אני ואחרים כמותי אינם קונים את הסיפורים שלך ושל גולברי בדבר "שיפוץ מוסדות החינוך והתאמתם לצרכים המשתנים". בוא נתחיל בנייר טואלט בשרותים! וכדי שלא תגיד שזו סתם השמצה, אז להלן הציטוט מתוך העלון של ועד ההורים (אני גם מצרף את כל העלון http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/88e10a5d6a5b44c7

תותח9

New member
גל, כל הכבוד !!!

באמת אי אפשר להבין איך מישהו מצביע לגולברי אחרי כל זה

jaddess

New member
על מה בדיוק חבל?

חבל, באמת חבל כל כך הרבה עובדות, כל כך הרבה תעוד ל-5 השנים הללו ועדיין יש מי מתעקשים לתמוך בגולברי באמת חבל

Master Stav

New member
../images/Emo45.gif אבל בדבר אחד גולברי הצליח ובגדול ....

לאחד ( אני רוצה להאמין בכך ) את כולם ....במטרה להחליפו

kirschi

New member
באמת למה?

למה לעוור את האנשים בעובדות? למה לא לאפשר לאנשים להביע תמיכה בגולברי, למרות שאין להם מושג על הנזק שהוא גרם וגורם ליישוב? בעצם, למה לא להסתיר את העבודה המקיפה שערך גל כדי לחשוף את בגדי המלך הלא-כל-כך-חדשים? אני מקווה שתתעורר לפני יום שלישי בערב, ותראה נכוחה שהאדם שאתה תומך בו הוא אפעס לא הבטחה גדולה. בברכה, אילן קירשנבאום

רחל 65

New member
גיל זוהי תגובתך לתריסר הודעות

הכוללות קישורים, עובדות, מסמכים המראים את נקיון כפיו לכאורה של האיש אחריו אתה הולך. הקפצתי את ההודעה שלך לראש הפורום או לפחות לדף הראשון, כדי שאנשים יבינו כמה אתה לא מעוניין בשקיפות, בפרסום אמיתי של מסמכים וכו'.

שביט מס מבהיר את התפטרות האחראית על החינוך

שלום לכולם, לצורך הבהברת הודעתי בפורום לגבי התפטרותה של דר אורנה בלומברגר והישיבה מאמש: 1. אי הופעתם של 9 מתוך חברי המועצה נעשה על רקע אי קבלת הבהרות מהמועצה לגבי נתונים חייונים לדיון לגבי שיפוצי הקיץ ! (חלק מהתנהלות שיטתית של ראש המועצה בקדנציה האחרונה) האחריות על אי מסירת הנותונים לחברי המועצה הינה על העומד בראש המועצה ולכן, גם האחריות לדחייה בקבלת ההחלטות אמש! 2. אין שום קשר בין התפטרותה של ד"ר אורנה בלומברגר לישיבה אמש !! (מכתב ההתפטרות הוכן מראש והוגש לראש המועצה לאחר פיזור הישיבה בנוכחות עו"ד אילן דגני (חבר המועצה), גזבר המועצה , מנכ"ל המועצה ואחרים. הייתי מצפה מראש המועצה במועד קבלת המכתב לקרוא לד"ר בלומברגר לשיחה בארבע עיניים ולדחות את בקשתה. לדעתי התנהגותו של ראש המועצה (גם) במקרה זה לוקה בחוסר שיקול דעת , עד כדי הפקרות של מערכת החינוך. שביט מס* *לשם גילוי נאות הנני מתמודד על ראשות המועצה המקומית קדימה-צורן להלן קישור לדברים: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/bba8b44d76f99c9f

אקרמן מזים שקר שסיפר גולברי לפעילים בישוב

גולברי סיפר בפגישה איתנו שהוא קיבל 7 מליון שח בתנאי שהמועצה תוסיף 20%, ואמר שהם לא מסכימים. זה נראה לי מאוד משונה ושלחתי שאלה לחברי המועצה. מסתבר שאיציק "שכח" לספר לנו כמה דברים קטנים... להלן הציטוט: הנדון : תיקון הניקוז מקדימה היוצא בשדות מערב קדימה להלן הפניה שהופנתה אלי להגיב : שלום מיקי,אשמח עם תוכל להבהיר את הנקודה הבאה:הבנתי שראש המועצה השיג מימון של 7 מליון שח ממשרד התשתיות לתיקון הניקוז שעשה הצפה בחורף הקודםבתנאי שהמועצה תוסיף 20% מהסכום כלומר מליון ארבע מאות שחאולם חברי המועצה התנגדו ולכן העניין בוטל האם אתה יכול להגיב,וכמובן שגם חברי מועצה אחרים מוזמנים להגיבתודהגל התשובה : מי שמסר לך את המידע הזה – שקרן... העניין לא בוטל, וחברי המועצה לא התנגדו לתיקון תשתיות הניקוז. ההחלטה במועצה ב- 18/05/08: 1. הנושא הועבר לדיון המועצה הבא. 2. עד לישיבה הבאה, על מנכ'ל המועצה/ראש המועצה/הגזבר לקבוע פגישה עם חברת מבני-תעשיה וחבר המועצה משה ימין (כנציג המועצה ) , לבדוק אפשרות של מימון חלקה של המועצה ע'י מבני-תעשיה, כאשר הכוונה להוריד כמה שאפשר מתשלומי הציבור. 3. על מנכ'ל המועצה לאתר את ההסכם עם 'מבני-תעשיות' באופן מיידי, ולתאם ישיבת עבודה על ההסכם עם חבר המועצה – משה ימין. 4. המועצה הבהירה פה אחד, שזה שבנה את הניקוז עד אמצע השדות במערב קדימה, ידע שהוא לא סיים את העבודה, שהניקוז יגרום לשיטפונות בשדות, ויוביל לתביעות בלתי פוסקות. מי שעשה חצי עבודה, חלה עליו האחריות והמימון להשלים את העבודה בצורה תקינה וחוקית. 5. אם אני לא טועה, אז ראש המועצה (גולברי) חתם לחברת 'מבני תעשיות' על טופס שהמועצה מאשרת שהם סיימו את כל העבודות בקדימה, בתמורה למתקן משחקים בקדימה החדשה שכנראה היה כבר חלק מהתחייבות קודמת. במהלך טיפשי זה לכאורה, ויתר ראש המועצה ל'מבני תעשיות' על מליוני שקלים שהיו צריכים עדיין להשקיע בקדימה, וכל ראש מועצה בר-דעת, היה מבצע סקר יסודי לפני חתימה טיפשית וחסרת אחריות שכזו (לכאורה). 6. חברי המועצה זיהו שסיכום הישיבה עם רשות הניקוז ונציגי המועצה, נערך ב- 08 לנובמבר 2007, לפני חצי שנה, 6 חודשים לאחר שראשות הניקוז התחייבה לממן 80%, ובינואר 2008 הכינה אומדן, מגיע מר גולברי השבוע לדיון, ומודיע לחברי המועצה, שאם נדחה את הישיבה בשבוע, כל המימון ילך ויעלם. האם החתולה הג'ינג'ית שלי תאמין לראש המועצה ? 7. צר לי שאני לוקח את זה בציניות, אבל הרמה של זה שיושב בראש הפירמידה מסבירה את רמת הניהול וההתנהלות. 8. עוד מעט ועברו 4 ימים מהישיבה, ועדיין לא נעשתה שום פניה מצד המועצה למשה ימין ? עצוב לי, שכמעט 5 שנים מנוהלת המועצה באופן גרוע ולא מקצועי. שלכם באמת וביושר מיקי אקרמן סגן ראש מועצת קדימה ( בהתנדבות ) להלן הקישור לדברים: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/fbd8b10a270950bf

המועצה ( גולברי) מקדמת תחנת דלק מעל באר מים

אמיר, שים לב לסעיף 2 מגישי התוכנית : להלן הפרוטוקול: סדר יום ישיבה מספר: 525 תאריך הישיבה: 04/02/2008 סימוכין: 48333 מדינת ישראל משרד הפנים ועדה לשמירה על קרקע חקלאית ושטחים פתוחים סדר יום לישיבה מספר 525 תאריך הישיבה: יום שני, כ"ח שבט תשסח, 04/02/2008 מקום הישיבה: חדר הישיבות של משרד הפנים, רחוב קפלן 2, הקריה, ירושלים ... 6. תוכנית - הצ/ מק/ 4/ 1/ 308: תחנת תדלוק בצומת קדימה / הדסים. שעת דיון: 12:45 מוזמנים: 1. אדר' שמעון אסבאן – עורך התכנית 2. מגישי התכנית - מועצה מקומית / צורן ונתנזון יהורם אבשלום 3. מהנדס ועדה מקומית שרונים להלן קישור לדברים http://kfar.qadima.googlepages.com/fuel_station

ולמה צריך את היוזמה הזו לדעת מהנדס המועצה ?

אמיר, נכון שממש חסרות לך תחנות דלק מסביב ? אז זהו, גולברי רצה לשים לך עוד תחנת דלק מעל מי השתיה שלך, כי זה מכניס ארנונה למועצה. להלן הציטוט מהפרוטוקול: היקף האוכלוסיה הקיים והצפוי בעתיד בקדימה מצדיק הקמת תחנת דלק בקרבת הישוב, עבור תושבי הישוב, מבלי שהם יצטרכו לצאת לכביש הראשי" שרישי: (מהנדס מועצה מקומית קדימה) "תחנת הדלק, מעבר לשירות שהיא נותנת לתושבים, היא מכניסה ארנונה למועצה שלנו קישור למקור הנתונים: http://kfar.qadima.googlepages.com/fuel_station מה שמרגיז שהתחלתי כבר לשמוע שקרים, כאילו גולברי עצר את זה, וזה בכלל לא נכון. מחברי המסמך שבקישור, ארבעה תושבים נהדרים מהיישוב הם אלו ששמרו לכולנו על המים.

מעשה בחמישה אחים

בשנת 1996 הגישו האחים אברהם, יעקב, דוד ומשה גולברי בקשה לשינוי ייעוד קרקע מחקלאי למגורים על שטח של 19 דונם בקדימה. הבקשה נתקעה בוועדה לתכנון "שרונים". ב-28 באוקטובר 2003 נבחר יצחק גולברי להיות ראש מועצת קדימה צורן. ב-18 במרץ 2004 (4 חודשים לאחר הבחירות) הגיש חנן טויטו, מהנדס מועצת קדימה צורן ונושא משרת אמון של יצחק גולברי, בקשה מטעם מועצת קדימה צורן לשינוי התב"ע באותו השטח בדיוק. ב-24 במאי 2004 החלה הוועדה לתכנון "שרונים" לדון בבקשה ואישרה אותה. וכעת האחים לבית גולברי שמחים וטוב להם על שהצליחו להפשיר את הקרקע בעזרתו האדיבה של אחיהם יצחק גולברי, ראש מועצת קדימה-צורן אני משאיר לשיקולכם האם היה כאן מנהל תקין והאם מגיע לאדם כזה להמשיך לקדנציה נוספת. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2062&MessageId=122941666

תיקון בעובדות שבהודעה

מתוך אינרציה צטטתי את העובדות בהודעה הראשונה, שלא היו מדוייקות. סליחה, מי שיכנס לקישור יראה בהמשכו, מסמך משרונים, ומהמועצה עם העובדות הבאות: ההפשרה היתה ע"י עזרא, אבל המסמך משרונים שלושה חודשים אחרי שאיציק נכנס לתפקיד המועצה יזמה הגדלת מספר יח"ד משמעותית במגרש. שהוא מחוץ לתמ"מ והזמינה על חשבונה את עבודות המדידה. גולברי אמר לי שהנתונים אינם נכונים והבטיח לשלוח לי פקס עם הנתונים הנכונים תוך יום כבר לפני שבועיים, אני עדיין מחכה...

Master Stav

New member
גל ....../images/Emo45.gif

אומנם היתי בטוח שתעלה את זה לפורום כוול יום אחד ... אבל האוסף הזה ....שאלוהים תעזור לנו ...גולברי....המציאות עולה על כול דימיון ...

אמיר האם יש צורך בעוד עובדות ?

אמיר, באמת שלא ברור לי מה התכוונת בסגנון שלי, אתה מוזמן להסביר. בכל מקרה כתבת "תרד מהסיסמאות, תלמד לפרגן ודבר בגובה העיניים". אם העובדות (אני מקווה ששכנעתי אותך שלא מדובר בסיסמאות) לא מספיקות, אתה צריך רק לבקש... לפרגן ? למי בדיוק התכוונת ועל מה ? יום טוב גל

למעלה