תגובה לדברי אלי ישי.

• פותח הנושא or99
  • פורסם בתאריך

or99

New member
תגובה לדברי אלי ישי.

"אפילו הבת שלי בגן מבינה שיש הבדל בין ממשלה שהולכת לאוסלו לבין ממשלה של היום שהולכת, יחד עם המפד"ל, לפגיעה ביהדות, למחיקת צביונה היהודי של המדינה, להתבוללות! עם ישראל חי שנים רבות ללא ארץ ישראל, אבל ללא תורת ישראל אין לא קיום." (מקור ראשון, ג' אדר ב') אדון אלי ישי! בניגוד לדעת ילדתך, אני בטוח שויתור על שטחי א"י חמור אלפי מונים מביטול המועצות הדתיות, משרד הדתות, חוק טל או כל הדברים שבהם המפד"ל הגיעה לפשרה. חוץ מהנושאים הללו, יש לפי ההסכם יש שמירה על הסטטוס קוו. גם אם היתה נערכת השואה בין חשיבותה של א"י לויתורים אחרים בנושאי דת כמו תחבורה ציבורית בשבת או "נישואים" אזרחיים, לא הייתי ממהר כ"כ להכריע מה חמור יותר.

אליגטור

New member
הוא לא שווה תגובה

הוא עוד חלק ממערכת השנאה והפילוג שעורכות המפלגות החרדיות בעם. במקום לבוש ולהכלם, במקום לעשות דין וחשבון, הם באים בטענות למפד"ל על שכאילו מכרה את היהדות. אולי את היהדות של ש"ס היא מכרה שאומרת שש"ס תהיה המפלגה היחידה שתשב בכל ממשלה מאז הקמתה. היא מכרה את חליבת הכספים של ש"ס וההתעמרות וההתעלמות משאר חלקי ישראל.

על מה בדיוק על ישי להתבייש?

על כך שבכל כוחו הוא מנסה לקיים את עולם התורה, עולם שאותו שכחו ראשי המפד"ל ב-כ-ל שנות קיום המדינה? על מה הוא צריך להתבייש? על כך שהוא מנסה לעזור לחלשים במדינה בכל יכולתו? על כך שהוא מייצג בכך נאמנה את ציבור שולחיו? הרי הוא לא בא לייצג את אנשי מר"צ או שינוי, הוא לא הגיע לכנסת כדי לקדם את פרוייקט ארץ ישראל השלימה כפי שאמורים (אמורים!) לעשות המפד"ל והאיחוד הלאומי. הוא בא לדאוג לסקטור מסויים ככל יכולתו, ואני סבור שהוא עושה את כל שאשפר במצבו הבלתי אפשרי. על כך הוא צריך להתבייש? או שאולי על חליפת הורסאצ'ה שהדביקו לו? אותי לימדו שנציג ציבור צריך להופיע במיטבו ולא כרוכל מן השוק. גם בגין ז"ל הצנוע לא ההין להגיע לכנסת אף לא ביום קיץ ללא חליפה. האם על כך הוא צריך להתבייש? מערכת השנאה? איזו שנאה בדיוק? "ערכים" - אגודה שמנסה לקרב יהודים ליהדות בדרכי נועם והסברה? "מנוף" - ארגון שעומד ונלחם כנגד כל ביטוי אנטישמי נגד הדת והדתיים? "תורה ואמונה" עוד ארגון מוצלח. "יהדות מזוית שונה" - עוד ארגון מוצלח של הרב נויגרשל. "שופר - ארגונו המוצלח מאוד של הרב אמנון יצחק, שמקרב את אלו שלצערנו לא קיבלו כלים ויכולות מאותה מדינה שעכשיו צועקת עליהם "פרזיטים" ו"טפילים", "תודעה" ארגון רב תחומי החל מהרצאות וכלה בשיעורים. חליבת כספים - פששש. איך שאתם מושפעם מהתקשורת. אפילו יותר מחילונים. איזו חליבת כספים? זו שחלבו ראשי המפד"ל במשך כל עשרות השנים עם מפאי כשהם היו במשרד הדתות? איזו חליבת כספים? זו של המועצות הדתיות, שבמשך עשרות שנים, ובחלקן אף עד היום שלטו ושולטים ראשי המפד"ל, ושלתוכן רק בעשר השנים האחרונות נכנסו אנשי ש"ס? איזו חליבת כספים? חליבת כספים לישיבות? ובכן, למי שהתורה ועולם הישיבות לא חשובים, הרי זו חליבת כספים, שהרי מה פתאום יקבל אברך 650 ש"ח לחודש על חשבון המדינה. וכי הוא התגייס? וכי זרק מדמו על המזבח? אז אלו שמאמינים ידועים שהתורה מגנא ומצלא, וכל היתר הם אמצעים לתורה ולא מטרה בפני עצמה, אבל אלו שלא מאמינים, גם הם יכולים לראותא ת כבשת הרש: 700 מיליון ש"ח לעולם החרדי: ישיבות, ישיבות קטנות, כוללים, כאשר 20 מליארד ש"ח!!!!! הולכים לחינוך הממלכתי והממלכתי דתי! כן הממ"ד של המפד"ל מקבל מליארדים, אבל זו לא חליבת כספים - זה לגיטימי, שהיר לא דין הישראלי מהעולם השלישי כישראלי מעולם האליטות... אליגטור, אני חושב שאתה לא שווה תגובה בהודעתך זו, אבל הנה הגבתי, שלא תאמר שאנחנו שונאים. :)

למעלה