"תגדיר....."

moses300

New member
"תגדיר....."

למה כל פעם שמישהו בפורום או סתם מישהו שחושב שהוא פילוסוף לא מבין שאלה הוא או היא אומרים "תגדיר מה זה כך וכך...."

IamRa

New member
בבקשה

בשביל להבין לאן הדיון הפילוסופי נושב, אתה חייב לדעת על מה בדיוק מדובר. יש ענף שלם בפילוסופיה שתפקידו להגדיר מילים. הכוונה לא למילים פשוטות אלא למילים שלהגדרה המדוייקת יש משקל מכריע בפתרון בעיות פילוסופיות.

BlacKinght

New member
אתה יודע למה.....

כי הם צריכים הסבר קצר וענייני כדי שעל פיו הם יוכלו להבין דבר כלשהו. הגדרה זה משהו קליט שנשאר.... ואל תזכיר שוב דבר לגביי :))))

dylan

New member
זה לא רק ההגדרה הכללית של המילים

כי הרי אין דבר באמת אובייקטיבי, צריך להבין גם איך הכותב המקורי מבין את המילים.. אי אפשר להתייחס למשל למשפט מהתנ"ך שמוזכרת בו המילה חלום באותו אופן שהיינו מתייחסים אליו היום, לחלום היתה אז משמעות שונה לגמרי..

point618

New member
תגדיר

בכדי לתת לך תשובה מדויקת, תגדיר בבקשה למה אתה מתכוון בשאלתך?

Henryf

New member
אולי ממתמטיקה

ייתכן שמכיון שהמתמטיקה הינה הגיון נטו, וכל המבנה שלה בנוי על יסודות של הגדרות והוכחות, עברה שיטה זו גם לתורת ההגיון ולפילוסופיה. אם תשאל אותי במתמטיקה מהו המרחק הקצר ביותר בין שתי נקודות, לא אוכל לענות לך אם לא אשאל אותך "הגדר על איזה מישור אתה שואל?", כי במישור אוקלידי למשל זה קו ישר, ועל פני כדוה"א זוהי קשת. בקשת ההגדרה הינה בקשה לפרוט מדויק יותר כאשר למושג מסוים יכול להיות יותר מהגדרה אחת, החשובים לעניין.

erezsh

New member
הנרי

האמת, זה תמיד קו ישר.. (אלא אם כן היקום אינו אינסופי) ואגב, כאן יש עוד דוגמא לעניין ההגדרה, כי ייתכן שהתכוונת בהנחה שלא ניתן לעבור דרך הכדור, ואני לא ידעתי את זה.

Henryf

New member
נכון

כדוה"א הוא עגול, ומתוך הנחה שאינך עובר מנקודה לנקודה במעמקי הכדור, (כלומר רק בהנחה הטיפשית שאתה גם רוצה להגיע ליעד) הרי נישאר להניח שאתה נע על מעטפת כדורית. המרחק הקצר ביותר על מעטפת כדור בין 2 נקודות על המעטפת הינו קשת. כן, כמובן, אנו נידרשים להגדרת המישור.

erezsh

New member
להגיע ליעד?? מי ירצה כזה דבר

בתור פילוסוף משימתי היא לעולם לא להגיע ליעד, אלא לכתוב ספר על איך אני אגיע אליו, ואז לכתוב עוד ספר שמסביר את הבעיות בספר הקודם וכו´.

Henryf

New member
נחמד ../images/Emo13.gif

לא הבינותי את הדיקדוק: האם בתור פילוסוף, משימתך הינה .... או בתור "פילוסוף משימתי" ... האם תוכל להגדיר טוב יותר מהוא "פילוסוף משימתי"?

erezsh

New member
ניסיון נחמד

אבל לא נראה לי שהמשפט מסתדר כ"כ טוב בתור "פילוסוף משימתי".. אבל! אם כבר העלית את הנושא... לדעתי כל פילוסוף הוא משימתי מעצם הגדרתו כפילוסוף - כלומר מרגע שנהפך לפילוסוף יש לו משימה כלשהיא - שהיא אינה ברורה - והוא יבלה את רוב חייו כדי לגלות אותה - וזוהי בעצם משימתו - לגלות מהי משימתו!!

eing

New member
הגדרה

בפילוסופיה של הלשון עוסקים בהגדרות רבות והראיה לכך היא כי טיעונים רבים קמים ונופלים על הגדרות אז לא ניתן להסיק שהגדרה היא רצון לברוח מהשיחה או להראות חכם במיוחד זהו צורך בסיסי של העוסקים בשיחה להבין כי הם אכן מדברים על אותם דברים

למעלה