תגדירו: 'יראת שמים'

קליט

New member
תקרא מה שכתבת

הצגת את זה כאילו שהיום אנחנו על הפנים בקשר ל"יראת שמים"

קליט

New member
אנשים מעגלים קצת פינות וזה מותר בשידוכים

או שאתה יוצא עם בחורות צדקניות במיוחד . .

שםאנילא

New member
לא דיברתי על מה שקורה בפגישות או בעולם תכלס

דיברתי באופן כללי שאנשי אמת שבאמת יש להם יראת שמים לא מתצא בפגישות... חוטפים אותם כבר לפני כן כמו לחמניות... ואלי גם מקבלים דירה בלי לבקש...כי הקב"ה דואג להם לזה...

Silly Wisdom

New member
אני אענה לעניין הבחור הפתוח:

אני מחפשת בחור פתוח- אבל ירא שמיים. במה זה מתבטא? כידוע יש חרדים שלא יוצאים מד' אמות של תורה. שזה בסדר ואף מבורך מבחינתי. אבל, אני באה מבית חילוני, לכן אני צריכה בחור שלא יהסס לצאת איתי לרחובות, קניון, טיילת תל אביב, חו"ל, לא יבהל אם אישתו תשתה כוס וודקה רד בול,לא יברח אם ישמע את הדעות שלי או יכיר את המשפחה החילונית שלי. אבל, הוא גם צריך להיות אחד, שכשהוא שותה עם אישתו וודקה רד בול, הוא לא משתכר, והוא שומר נגיעה וצניעות אז לא הולך לאירועים מעורבים של משפחת הכלה, ובטיילת תל אביב הוא שומר את העיניים שלו לעצמו עד כמה שאפשר. לעניין סרטים ושירים וכו'. כרגע לצערי אני כן חוטאת בנ"ל. אבל אחרי החתונה בעיקר בגלל חינוך ילדים אני לא מצליחה להביא את עצמי למחשבה שזה יכנס אלי לבית. לכן מבחינתי ירא שמיים, זה בחור שיודע מתי הפתיחות נגמרת והפריצות מתחילה. ובחור שיהיה על אותה סקאלת רצון להתחזק כמו שלי. לאט ובטוח.

שםאנילא

New member
סליחה אבל מה שציינת זה

הפוך מיראת שמים...זה נקרא פתיחות שזה הארס של הדור שלנו היום

Silly Wisdom

New member
לכן,

ציינתי בפירוש שמבחינתי זו פתיחות. ואת ההבדל בין בחורים כאלה ולבין בחורים שלא יוצאים מד' אמות של תורה- שאותם אני מעריכה מאוד!!! אבל אני ריאלית, אני כבר לא יכולה לדרוש בחור ישיבה כמו בחורה טרייה שיצאה מהסמינר. לכן, אני צריכה בחור שהוא ברמה שלי, וזו הרמה שלי. תקרא לזה איך שאתה רוצה.

שםאנילא

New member
שוב

אני חוזר על מה שרציתי לומר... אני מבין שאת חוזרת וכל הכבוד לך אולם לקחת בחור שמסתובב בקניונים או בטיילת זה לא בדיוק אדם שנמנה עם תורה אלא סתם בחור שפשוט עושה מה שבא לו...והוא ממש לא מתקרב ל-4 אמות של תורה...הוא לא בכיוון בכלל כדאי ללמוד שוב על פרשת בלק כי אולי פיספסת שם את החלק של בנות מואב ובני ישראל שהלכו לקניון לפגוש אותם שם...וקרה מה שקרה לצערינו... זה לא קל וזה קשה...אבל זה מה שצריך לעשות... אני היום כשאני נכנס לקניון אז או שאני יודע לאן אני נכנס ועושה זאת ישיר מבלי "להסתובב" או שאני עושה סיבוב אחד ולא מתעכב אלא במהירות למה שאני צריך ואני מדבר על מסגרת של עבודה ולא של בילוי... ואני לא חרדי...אני דוקא בא מהציבור שמסתובב לו שם בכיף ולא מבין את הבעיה בזה...לפחות כרגע... בברכה

Silly Wisdom

New member
אני לא אומרת שאין בעיה בזה.

אני פשוט אומרת, "עשה עבירה ושנה בה, נעשית לו כהיתר" כמו מי שרואה חילול שבת, פעם ראשונה נבהל, פעם שניה נרתע, פעם שלישית כבר רגיל... עדיין- אני לא חושבת שגבר צריך להיכנס לחנויות של נשים. אבל בוא נודה על האמת, הבגדים בבני ברק לא משהו, אז אין לי התנגדות שהוא יחפש גם בחנויות אחרות. בקיצור- כמו שאני לא נבהלת מללכת לכאלה מקומות, אני לא רוצה שגם הוא יבהל. אגב חוזרת בתשובה. אני גדלתי בעיר בצפון, וחזרתי בגיל צעיר והייתי מאוד תמימה. ואחר כך למדתי בסמינר במרכז. יום אחד נקלעתי לתחנה מרכזית ופשוט הזדעדעתי. ולכן כל פעם שהייתי נוסעת לבית או שהייתי נוסעת בהסעה של הסמינר או שהייתי נוסעת דרך ארלוזרוב. העיקר לא להכנס לשם. היום? אני מסתובבת שם חופשי. זה הכל תלוי ברמה הרוחנית.

שםאנילא

New member
כלומר הרמה

הרוחנית שלך בירידה? השאלה האמיתית היא איזה בחור את רוצה? מבחינת הרמה הרוחנית... מה שביקשת מקודם לא מתקרב לכיוון של רוחניות או יראת שמים...

Silly Wisdom

New member
בוא נאמר ככה.

יש לי פיצול אישיות. דעות של חוזרת בתשובה מעשית של חילונית/ חרדית. אז אני צריכה בחור כמוני, שמוכן להודות בזה שהוא בירידה, אבל רוצה לעשות ומוכן לקחת את זה לשב הבא. יהיה לי קל מאוד לומר שאני רוצה בחור צדיק ויר"ש, אבל מה לעשות שמזווגים לאדם לפי מעשיו?! זה לא יהיה פייר מצידי לדרוש כזה דבר. אז אני הולכת על הכי קרוב, בחור עם השקפות טובות. ושוב, ההגדרות שלך, לא תואמות שלי. לא יודעת מה היה העבר ומה יהיה בעתיד. אבל אני יודעת שאני רוצה ילדים צדיקים ואני אעשה הכל בשביל זה, גם אם זה כרוך בהקבה הקרבה עצמית. אם הייתי רוצה להתחתן עם סתם שבבני"ק כבר מזמן הייתי נשואה... יש המון בחורים טובים שלא לומדים כל היום והם טיפה "פתוחים" אבל יש להם יראת שמיים או לפחות את השאיפה הזו. הרבה יותר מכל ה"צדיקים" שאני מכירה!

שםאנילא

New member
אבל אני יודעת שאני רוצה ילדים צדיקים ואני אעש

"אבל אני יודעת שאני רוצה ילדים צדיקים ואני אעשה הכל בשביל זה" למה לא להתחיל מעכשיו לכיוון הזה??? ילדים "צ"ים לא באים משיטוט בקניונים ומהטיילת... משם ה' ישמור באים דברים אחרים...

Silly Wisdom

New member
מי אמר לך שאני לא עושה מעכשיו?

אתה דן לכף חובה... כמו שאמרתי, לאט ובטוח...

שםאנילא

New member
אין זמן...השנים טסות ואם את רוצה מישהו טוב אז

יש צורך לארגן קורות חיים טובים... שיהיה לך כמה שיותר זמן להציג את עצמך ברמה גבוהה... במיוחד למי שיודע מה הוא רוצה ואיזה בית הוא רוצה... בהצלחה

Silly Wisdom

New member
"קורות חיים" טובות,

יש לי בשפע... השאלה היא מה קורה אצלי בפנים... אני לא רוצה להתחתן עם בחור צדיק שעבד כל החיים שלו קשה ברוחניות. ובסוף הוא יגלה שאני לא צדיקה וירגיש מנוצל... כמו שכשאני הייתי בסמינר פחדתי שיעבדו עלי... בכל מקרה, אמן :)

שםאנילא

New member
בכל מקרה צריך מעשים כרגע ולא דיבורים על העתיד

מאחל לך בהצלחה... וזכרי דבר אחד...מעכשיו את קובעת מה שתקבלי

סילה 120

New member
יראת שמים זו דרגה גבוה מאוד.

וקשה להגיע אליה...אז בנות בבקשה לרדת מהעניין..

למעלה