תגדירו: 'יראת שמים'

תגדירו: 'יראת שמים'

אני קוראת פה לאחרונה על בנות שמחפשות בחור פתוח אבל ירא שמים, או בכלל.. ירא שמים.. תוכלו קצת לפרט מה זה אומר? לדוגמא, אם הוא רואה סרטים זה נכנס לקטגוריה של 'בחור פתוח' [שזה בסדר מבחינתכן] או שחסר לו ביראת שמים ולכן הוא לא מתאים? האמת, שאף פעם לא הצלחתי להגדיר לעצמי מה זה 'ירא שמים' ולכן לא חשבתי להכניס את זה לרשימת ה'דרישות' שלי. חוצמזה שיש לי הרגשה שאני בעצמי לא יראת שמיים, אז אין סיבה שאקבל מישו כזה..

2ת Wל ר2

New member
יראת שמים זו יראה מהקב"ה

היראה/פחד לעשות משו בניגוד לרצונו. ה"שיויתי ה' לנגדי תמיד". הידיעה שהקב"ה נמצא איתי/מולי כל הזמן, רואה את כל מה שאני עושה גם בחדרי חדרים. והרצון לכבד אותו. זה שאדם חוטא לפעמים זה לא אומר שאין לו יראת שמים. כי יצרו של אדם גדול ממנו ואם הוא מתחרט, אז גם הקב"ה מקבל אותו.. באהבה!

עפ"י דברייך

אני מבינה שיראת שמים זה משו בהרגשה הפנימית של הבנאדם שזוכר שהקב"ה תמיד נמצא איתו ורואה את מעשיו, יחד עם זה את אומרת שזה שהוא חוטא לא אומר שהוא לא יר"ש. אם כן עפ"י מה נדע האם הוא יר"ש או לא?

2ת Wל ר2

New member
עפ"י הליכותיו..

בד"כ בחור/בחורה ירא/ת שמים לא יחטאו כל "שני וחמישי". גם כשחוטא- כואב לו מאד. התפילות שלו נראות אחרת לגמרי מזה שלא ירא שמים. הרבה יותר רגש בתפילה. חוצמיזה, אני חושבת שאפשר לראות לפי דיבורו של האדם אם יש לו יר"ש או לא..

במילה אחת זה "שיויתי ה` לנגדי תמיד`

אני לא חושב שרק מי שרואה סרטים שומע את שלמה ארצי ומנגב חומוס בהכשר בדץ רגיל ולא העדה החרדית הוא נחשב לחסר ביראת שמים.. יראת שמים זה מה שיש לאדם בלב עם בוראו. אני לפעמים עולה לבוס בבוקר ואני רואה נשים חשופות שאומרות פרק שירה מתפללות כרבניות אז לכן זה הופך אותן ליראות שמיים??? ומנגד יש בנות מאוד צדיקות שהן ככה רק כי הן בסביבה כזו. אם היא הייתה באי בודד יתכן שלא. אחד מהמדדים של יראת שמיים מה היית עושה במקרה שאפחד לא ידע אם לא תתפלל, היית מתפלל??? סרטים וכו` זה לא בהכרח מראה אם כי מעיד משהו.. זה יותר שהאדם לא הצליח להגיע לדרגה של לא. אבל יתכן שהוא לעולם לא יפסיד קריאת שמע בזמנה כי יש לו מול העיניים שיויתי ה` לנגדי תמיד רק לא ברמה שאני ואת וכל אחד אחר שהגיע.. ובכלל יראת שמיים זה דבר רחבבב! ככה שהגדרה ספיציפית לא תמצאי.

קליט

New member
נראה לך שמותר לראות סרטים ?

(ואני לא מדבר על סרטי ילדים מצוירים, או סרטים של שאול חיון וכדומה)

לא. אבל

גם אסור לך אפילו שניה אחת בחיים להפסיק מדברי תורה. ידעת את זה? אלא מה לא כל אדם הוא בדרגה גבוהה כזו. היהדות זה מעין סרגל שמתחיל ב1 ואין לו סיום אז זה שאתה רק מספר 34 בסרגל ולא 4000 כמו רבני הדור לכן אתה כבר לא יהודי? לכן אתה צבוע? לכן אין יראת שמים??? אלא יש בך הכל רק לא בדרגה של פלוני ואלמוני. יראת שמים זה לא לאנשים שמסתובבים ברחוב אלא לכל אחד בפני עצמו עם בוראו. בשידוכים קטע ה"יראת שמיים" זה מיותר כי זה לא דבר שאפשר לדעת. אפשר להעריך, אך לא לדעת. כי זה דבר שבין הבחור לבוראו. לא לרבו ולא לשדכנית.

קליט

New member
אתה טועה

לא זכור לי הענין עד תומו . עכ"פ יש הרבה פוסקים שסוברים שלא חייבים ללמוד כל הזמן . יש פוסקים שסוברים שדי לו לאדם לקבוע עיתים לתורה בכל יום . ראה גם ברמ"א וב"משנה ברורה" בהלכות שבת שמותר לדבר דברים בטלים בשבת למי שזה עונג בשבילו ! . אז אתה גם למד ש ; א) מותר לדבר דברים בטלים, ב) אין איסור להתבטל לפעמים מדברי תורה .

אני אברר ואחזיר לך רשימה של יותר

מפוסק אחד שאומר שאסור. אלא שאנו לא מסוגלים לעמוד בזה אז התירו אם זה לצורך לימוד תורה. עכ"פ זה לא הנקודה. הנקודה היא שלא סרטים קובעים יש לך או אין לך יראת שמים. אולי זה מעיד משו כמה יש לך אבל זה שיש יש לך!

קליט

New member
זה מעיד משהו . .

נכון, אף אחד לא מושלם . מחפשים "ירא שמים" באופן יחסי

אתה צודק ולא צודק.

זה שיראת שמיים יש כמעט על כל בן תורה זה נכון. לכולם יש יראת שמיים! אך השאלה כמה? לדוגמא יש כאלה שמפחדים להרדם בידיעה שאיי שם מסתובב עכבר בחדר השאלה כמה? יש כאלה שירדמו עם זה למרות הידיעה מכיוון שהיראה לא כאן. לא עכשיו. כשהיא תגיע אז נדבר זה מראה על יראה מעוטה. אך יש כאלה שכל הלילה יעמדו על המיטה עם מחבט בייסבול וכובע גרב ורועד כשהוא מחבק כרית ישנה... אכן, רבות הדרכים ליראה.

שםאנילא

New member
אין דרכים רבות ליראה...מה זה משחק ילדים? אתה

מבין בכלל מה זה הפירוש של יראת שמים? אם אתה מסוגל לבצע עבירה ביודעין ואתה יודע שהקב"ה נמצא איתך עכשיו...אז איפה היראה? כדאי שתלמד את המושג מהו... אולי אתה מתכוין שהמושג כל כך נטשטש בדור הזה עד כדי כך שיש למושג הזה דרגות...

הי הי הי... אני מבין ויותר ממבין!

תלמד את הספרים עלי שור ומכתב מאליהו ותבין! אתה מכיר את עצמך כאדם מאמין? אתה יודע שאדם מאמין באמצע המדבר יפתח לו אמת מיים ועץ פירות מכח אמונה??? איזה קישקושים אתה ממציא? אני המצאני מזה דרגות ביהדות??? מה אתה עד כדי כך עיוור כדי להבין שיש אנשים שיראים רק בדרגה מסויימת? הרי לכל אחד לפני יום כיפור יש יראה מסויימת!!! לכולם!!! אך ממתי שמעת שבחור התעלף כמו גדולי הדור??? אז אם לא התעלפתי אז אין לי יראה??? סלח לי אתה הוזה בהקיץ. כדאי שתפתח ספרי מוסר בזמן הקרוב כדי שתדגיש לך מהן דרגות שך יראה ואמונה. אגב, יש ספר שקוראים לו "יראה ואמונה" כדאי שתקרא..

כמדומני החזון איש..

אם לא זה אחד מהמשגיחים של הדור הקודם. אבל תשאל את ה"תלמיד חכם" הקרוב אליך בקשר לדרגות באמונה ויראה.. תראה מה הוא יאמר לך.

קליט

New member
שמני טוען שאם למשל אתה לא מקפיד על זמן תפילה

אתה לא ירא שמים ! . אתה מסכים לזה ?

שםאנילא

New member
ואוו...אתה ממש מתעקש לסלף את דבריי...שוב

ואוו...אתה ממש מתעקש לסלף את דבריי...שוב יש הבדל בין מצוות לבין גדרות וסייגים ראה גם תשובתי למטה אליך... זמן תפילה הוא יותר מדי נרחב כדי להכניס אותו לקטגוריה של יראת שמים... אם הוא לא מתפלל אז זה יראת שמים... כלומר אם זמן תפילה למשל היום הוא עד למקילים 10:30 או על פי הרמבם זה חצות...אז אין קשר אם הבחור יתפלל מאוחר כל עוד זה בזמן...אם הוא יקום למשל בנץ ויתפלל אז זה ייחשב להידור מצוה ולא ליראת שמים שזה דבר שמתקיים אך ורק על עבירות ומצות...התפילה היא המצוה ולא זמנה...

למעלה