תגדירו אהבה :0) ----------------

more

New member
אהבה וחמלה

בשביל כל אחד אהבה זה משהו אחר. ואי אפשר להגדיר, כי אז תגבילי אותה, וזה הדבר הכי משוגע, שפשוט מבלגן הכל מרוב התרגשות. אהבה זה בעיקר אכפתיות.אכפת מהמשפחה, מהחברים ואכפת מחבר\ה. זה כששתי נשמות ברגעים מסויימים יכולות להיות אחד. לעשות אהבה, אם עושים עם האדם הנכון, זה הכי אחד ששתי נשמות יכולות להיות, כי אז אפשר לברוא עוד נשמה ולהוסיף אהבה. האמת, הכי הייתי רוצה עכשיו להתאהב, אהבה. אהבתי פעם אחת בחיי אהבה שעזבה לא מרצון אלא מכורח המציאות. זה לא משהו שצריך לזרז, העצה שלי זה שאהבה באה כשהיא צריכה לבוא, ואין אדם אחד כזה לכל אחד, אבל גם לא רבים. חובה להסביר את המילה חמלה, לפחות לפי קריאה בקלפים. כי שם הפירוש של חמלה זה הרמה הכי גבוהה של אהבה, והיא היכולת לתת אותה כמות אנרגיה ואכפתיות לכל אדם שתפגוש, לא משנה חיצוניות או רושם ראשוני. היכולת לפגוש שלושה אנשים ולהתייחס לכולם אותו הדבר. ולא כמו שקורה היום, שליפה נותנים יותר אנרגיה מלמכוער, לחכם יותר מהחכם פחות, ואפילו לזקן על פני הילד.

דרדרית

New member
אהבה היא.. ../images/Emo23.gif

האהבה היא הכוח המניע אותנו כבני אדם. היא משהו שהוא "בילד אין" בתוכנו כאנשים אנושיים. אהבה היא אחת- לתת לאחר שיהיה לו טוב . האחר יכול להיות קודם כל אתה, כי רק ממקום של "יש" אפשר לתת. אי אפשר לתת אהבה למישהו אם אתה לא יכול להכיל אהבה. אהבה מבחינתי כוללת את כל הצורות שבה: אהבת אמת, אהבה לכולם, אהבה שלא על מנת לקבל בתמורה אלא לשם הנתינה כי השני יצור אנושי כמוך (אולי זו החמלה שמור מזכירה) אני רואה זאת כאהבת חינם! אהבה היא גם האהבה הרומנטית הזוגית שהוזכרה פה. והרי אי אפשר בלעדיה.. אך לא רק לשם בריאת נשמה חדשה. סתם לאהוב כי טוב איתו, כי הוא נפלא, נהדר, וכיף לקבל את האהבה שלו , כי, כי, צריכה להיות סיבה הגיונית לאהוב מישהו??? אהבה היא היכולת הזו לתת לאחר מתוך כנות ואיכפתיות אמיתית אך גם לדעת לקבל. אהבה היא המשהו הזה בתוכנו שהופך גם את היום הכי קודר לנהדר ובהיר ובא לשיר ולרקוד כי משהו בתוכנו טוב לו כל כך.. ואז הרצון להפוך גם את הזולת למאושר כמוך. שיהיה לכולם יום נהדר בהמון אהבה דרדרית

itsikd

New member
אהבה

לאהוב את מה שמישהו אחר גורם לך להרגיש

Tulula

New member
אהבה היא... ../images/Emo35.gif

מצב שבו חייבים להתנתק מהמציאות כי אם אתה מסתכל בהגיון זה הורס הכל. אהבה היא מצב פסיכוטי זמני שמאפשר לנו לחוות אושר עליאי בלי שום סיבה הגיונית סתם כי זה אפשר ואין דבר יותר נפלא מזה! שלכם באהבה...

אהבה היא לרצות דבר בשביל עצמו

אהבה היא תכלית עליונה, פירוש הדבר הוא כי רוצים באהבה לשם האהבה עצמה וזו איננה משמשת אמצעי לדבר מה אחר אוהב החכמה רוצה בחכמה בשביל החכמה ולא כאמצעי לדבר מה אחר...

מצטרפת לחגיגה...

אהבה... היא התרוממות רוח, תחושות חמות, זרמים חמים של ענג... שמציפות אותי, כשאני מביטה או חושבת על אדם אהוב..... או כשאני במצב של השראה מעשייה כלשהי... ובמוזה של ציטטות: "רק האהבה מסוגלת ללכד בני אנוש באופן שכזה, שהם ירגישו שלמים ומתממשים. משום שרק האהבה לוקחת אותם ומאחדת אותם, באמצעות הדברים העמוקים ביותרר שבתוכם." - פייר טייאר דה שארדאן נוגעת לא נוגעת באהבה.....

עוד ציטוט.... במיוחד בשבילך....

"לאהוב, פירושו להסתכן שלא להיות נאהב. לקוות, פירושו להסתכן באכזבה. אבל, אנחנו חייבים להסתכן, משום שהסיכון הגדול ביותר בחיים הוא - לא לסכן דבר. האדם שאינו מסכן כלום, אינו עושה כלום, אינו רואה כלום, אין לו כלום, והוא לא כלום." מתוך הספר - חכמת המילניום מאת הלן אקסלי. ואוסיף עוד: אדם צריך להעיז ולהרשות לעצמו לנסות ולהרגיש. בוודאי שלא תמיד יקבל את תגובה הנכספת מהצד השני. אבל צריך להעיז! ו....להיות אחראי לרגשות של עצמך הווה אומר: יש לקחת בחשבון שהצד השני לא יגיב כמו שהיינו חולמים, אבל אז יש לסגת בכבוד ולא לנטור. ייתכן שהצד השני פשוט לא מרגיש ככה: יש לזכור ש.... מותר לו!!! נכון, זה עלול לכאוב, אפילו מאוד, אבל מי שלא מנסה.... לא חוֹוֶה כלום.

^^flower^^

New member
הציטטות מאוד יפות!! אבל...

את יודעת שזה לא ממש מנחם ש"מי שלא מנסה....לא חווה כלום". כי אני יודעת שכך אנחנו צוברים נסיון ולומדים וכל הדברים האלו, אבל האהבה גם פוגעת ומאוד!! עם כל היופי שהיא מביאה בסוף נפגעים, אז יכול להיות שה"סיכון" באהבה הכרחי אבל לפעמים הוא לא שווה את זה ולפעמים זה לא מנחם...

אין כל כוונה

לעודד להתנסות באהבה כל הזמן וללא אבחנה. כדאי באמת להזהר לפני ש"פותחים" את שערי הלב.... אבל אז, כשמחליטים שזה מתאים, אני חושבת שצריך להעיז! גם אם המחיר יהיה סיום מכאיב. כי האלטרנטיבה.... גרועה הרבה יותר.

למעלה