תגבור בבית

מצב
הנושא נעול.

noamro3f

New member
תגבור בבית

תגבור בבית
מה דעתכם על תגבור בבית כדרך להתמודד עם השעמום והתסכול מהתחושה שבביה"ס לא מתקדמים כלל בלימודים?

Amir S 1

New member
אם זה בנושאי לימודי ביה"ס -לא כדאי

תגבור בבית
מה דעתכם על תגבור בבית כדרך להתמודד עם השעמום והתסכול מהתחושה שבביה"ס לא מתקדמים כלל בלימודים?
אז מה, אז לא רק שהילד קולט מהר את החומר, אז עכשיו הוא כבר ידע את החומר מראש? למרות שזה מפתה ומדגדג בקצה האצבעות, הרי הילד סקרן ואם למשל מלמדים בביה"ס את תחילת לוח הכפל ואוהב חשבון וברבע שעה תלמד אותו לא רק את לוח הכפל אלא גם כפל וחילוק במאונך, אז... אבל אז הוא עוד יותר ישתעמם בביה"ס אני חושב שעדיף לפתוח בפני הילדים כמה שיותר העשרה בתחומים אחרים שלא נלמדים בביה"ס תוך כמובן הליכה על החבל הדק לא לדחוף אותם לשום דבר, אלא רק להציג בפניהם את האפשרויות ואם הם מתעניינים במשהו להמשיך ולתת להם כמה שיותר כלים לחקור לבד.

I am ADiDi

New member
../images/Emo45.gif

אז מה, אז לא רק שהילד קולט מהר את החומר, אז עכשיו הוא כבר ידע את החומר מראש? למרות שזה מפתה ומדגדג בקצה האצבעות, הרי הילד סקרן ואם למשל מלמדים בביה"ס את תחילת לוח הכפל ואוהב חשבון וברבע שעה תלמד אותו לא רק את לוח הכפל אלא גם כפל וחילוק במאונך, אז... אבל אז הוא עוד יותר ישתעמם בביה"ס אני חושב שעדיף לפתוח בפני הילדים כמה שיותר העשרה בתחומים אחרים שלא נלמדים בביה"ס תוך כמובן הליכה על החבל הדק לא לדחוף אותם לשום דבר, אלא רק להציג בפניהם את האפשרויות ואם הם מתעניינים במשהו להמשיך ולתת להם כמה שיותר כלים לחקור לבד.

אני מסכימה שאין סיבה וטעם

אני מסכימה שאין סיבה וטעם
ללמד אותו ע"פ תוכנית הלימודים הבית ספרית, אבל לא חושבת שכדאי בכוונה להמנע מדברים רק כי ילמדו אותם בכיתה. אני חושבת שטוב יותר מצבו של זה שיודע מראש משל זה שלומד בחמש דקות, משום שהראשון לפחות יודע את מקומו והשני רק למראית עין "משתלב טוב יותר" אבל בעצם גם מבולבל יותר. אפשר גם לא ממש ללמד אלא רק לתת "חומר למחשבה", ולהשאיר לבי"ס את עבודת הטחינה...

Forum User

New member
מעולה לנושאים שאינם נלמדים בביה"ס

תגבור בבית
במתמטיקה אפשר ללמוד תחומי ידע שאינם מכוסים ע"י תוכנית הלימודים, אפשר ללמוד שפה זרה, לעסוק בחידודי לשון דרך תשבצי הגיון. כל נסיון להתקדם לבד בחומר שממילא ילמד באיזשהוא שלב בביה"ס יגרום לשיעמום עתידי חריף כאשר הכיתה תתחיל ללמוד את החומר. אנחנו קוראים לזה חוג-אבא או חוג-אמא. אפשר לקחת תוכנית קיימת כמו למשל החוג למתמטיקה בהתכתבות של מכון ויצמן או להמציא יש מאין לפי תחומי העניין של הילד. אצלינו עסקנו במהלך כיתה א' בסימני חלוקה. היום, בכיתה ד', אנחנו משלמים את המחיר... לעומת זאת את מה שנלמד בחוג של מכון ויצמן אין סיכוי שילמדו בביה"ס אי פעם.

noamro3f

New member
התכנית של מכון ויצמן

במתמטיקה אפשר ללמוד תחומי ידע שאינם מכוסים ע"י תוכנית הלימודים, אפשר ללמוד שפה זרה, לעסוק בחידודי לשון דרך תשבצי הגיון. כל נסיון להתקדם לבד בחומר שממילא ילמד באיזשהוא שלב בביה"ס יגרום לשיעמום עתידי חריף כאשר הכיתה תתחיל ללמוד את החומר. אנחנו קוראים לזה חוג-אבא או חוג-אמא. אפשר לקחת תוכנית קיימת כמו למשל החוג למתמטיקה בהתכתבות של מכון ויצמן או להמציא יש מאין לפי תחומי העניין של הילד. אצלינו עסקנו במהלך כיתה א' בסימני חלוקה. היום, בכיתה ד', אנחנו משלמים את המחיר... לעומת זאת את מה שנלמד בחוג של מכון ויצמן אין סיכוי שילמדו בביה"ס אי פעם.
התכנית של מכון ויצמן
אפשר לקבל פרטים?

Amir S 1

New member
העשרה בבית זה כבר לא קשור למחוננות

העשרה בבית זה כבר לא קשור למחוננות
לדעתי כל הורה חייב להשקיע כמה שיותר בילדים שלו ולפתוח בפניהם כמה שיותר אופקים ולתת להם כמה שיותר כלים וכל זאת כשהוא צריך לשמור גם על זה שהוא לא דוחף אותם לדברים שהם בנטיית ליבו, אלא ליבם, ושהוא נותן להם בעיקר כלים ולא עושה עבורם. אצל מחוננים זה יותר כיף, כי נדמה לי שאחד הדברים שמאפיינים ילדים כאלו, זה תאוות הידע. יש מיליון ואחת נושאים שלא ילמדו בבית הספר (וחבל) מאסטרונומיה וכלה בספרות, תנ"ך, שירה... האינטרנט היא כלי נפלא וברובו חינמי ואפשר למצוא בכל תחום נושאים להעשיר את עולמם של הילדים בכל גילו ובעיקר לנסות ולעניין אותם בכל כך הרבה תחומים. טיפה השקעה... דרך אגב, האתר brainpop.co.il הוא נפלא לפחות לגלות לאיזה תחומי העשרה הילד נמשך אליהם. יש שם המון סרטונים חינוכיים במגוון רחב של תחומים.

Amir S 1

New member
עוד דבר קטן מחוויה אישית

תגבור בבית
עוד דבר קטן מחוויה אישית
הבן שלי למד לקרוא לבד מהטלוויזיה (הקייטנה של הופ) בגיל צעיר ובכיתה א' באמת שלא היה לו מה לעשות כל השנה, בטח שלא בשיעורי העברית. מתישהו הוא קיבל מחשב במתנה (מסבא/סבתא) והחלטתי ללמד אותו לקרוא ולכתוב באנגלית, כי אחרת זה היה מעכב אותו (כתובות אתרים, כתובות אימייל, לא הרבה מעבר לזה) אבל הוא סירב די בנאיביות - אמר לי "אני מעדיף ללמוד את זה עם הכיתה". כל כך הבנתי אותו. אני חושב שרק אחרי חצי שנה שגם מצד אחד הבין שזה באמת תוקע אותו שהוא לא יודע לקרוא ולכתוב באנגלית וגם כשהוא תפס בעצמו שמה זה משנה אם ילמד עם הכיתה או לא, בלאו הכי הוא ישתעמם שם, רק אז הסכים שאלמד אותו. בכל מקרה, אני ממש מעדיף שלא ללמד אותו או לקדם אותו בחומר הלימודים העתידי, אלא אם הוא רוצה ללמוד לבד (יש לו גישה חופשית לאינטרנט) ואם זה קשור בי/באמא שלו, אז אנחנו מעדיפים להעשיר אותו בתחומים שלא קשורים ללימודים. (את הכתיבה /קריאה באנגלית הוא למד מהר, יותר מידי מהר אפילו עדי כדי כך שזה קצת הפחיד אותי לרגע, אבל זה כבר לא שייך).

אגוזים1

New member
חשבתי על זה

תגבור בבית
חשבתי על זה
והתשובה שלי מתחלקת לשניים. כי בעצם יש כאן שתי שאלות... האחת - האם לתת תגבור בבית (כי בבית הספר לא מתקדמים כלל). השניה - האם התגבור בבית הוא פתרון לשיעמום בבית הספר. באופן עקרוני אני אישית לא חושבת שזה רעיון טוב כפתרון לשיעמום בבית הספר. משתי סיבות. האחת, כמו שכבר ציינו, זה פשוט לא פותר את השיעמום עצמו (אולי בעצם להיפך). והשניה שאחר הצהריים, בבית, יש הרבה דברים אחרים שאפשר ואולי עדיף לעשות (ושנראים לי הרבה יותר אטרקטיביים). כך שכ"דרך", כפתרון קבוע, זה לא נראה לי... מצד שני, כבר יצא לי לא מעט פעמים שמתוך שיחה, מתוך בעיה שהילדה נתקלה בה למדנו "על הדרך" דברים שלומדים בכיתות גבוהות יותר. וזה משהו שלדעתי האישית לא צריך לעצור. גם אם בעתיד היא "תשתעמם יותר..."

מצב
הנושא נעול.
למעלה