תבנית 8 התנועות של ה-Yang Style

Tonjin

New member
תבנית 8 התנועות של ה-Yang Style

מישהו מכיר, מישהו שמע? עד כמה שידוע לי היא פותחה ע"י מורה יפני ונפוצה בעיקר ביפן, מדובר בתבנית קלה וקצרה המיועדת בעיקר לאנשים זקנים או חולים... הסיבה שאני שואל היא שאני אמור להתחיל לעזור למורה שלי ללמד אותה בבית-אבות. מאחר ועלה כאן בעבר דיון על ערכה של ה-24 ונראה שהתחיל להתפתח דיון (שלי אישית נראה מעניין) על התועלת שבה לעומת תרגול הרבע הראשון של התבנית הארוכה ועל העקרונות המנחים שבניית ובחירת תבניות חשבתי לשאול גם כאן....
סדר התנועות 1. commencing 2. repulsing monkey 3. part the wild horse's main 4. move hands like cloud 5. golden cock stands on one leg 6. separation of left/right foot (kick) 7. grasp the birds tail 8. closing​

Yin

New member
תבניות

בקישור המצורף יש תבניות של 10 ו-16 תנועות המבוססות על הסגנון של משפחת יאנג. לפי סדר התנועות שרשמת נראה לי שהן מבוססות על אותו הגיון. בשביל שאומר מה דעתי אני צריך עוד קצת נתונים (אין לי נסיון בעבודה עם דיירי בתי-אבות): 1. מה בכלל היעדים מתוכנית שכזו? האם בשביל הכיף? או בשביל לחזק/לטפל בצרכים המיוחדים להם? 2. האם קהל היעד יכול לעמוד על רגל אחת? בשביל golden cock stands on one leg 3. האם קהל היעד יכול לבעוט? בשביל separation of left/right foot 4. למה סדרת טאי צ'י? או בלשון אחר - למה לא צ'י גונג? דרך אגב, באותו דיון על ה-24, המלצתי על השליש הראשון ולא כפי שכתבת. עדי

Tonjin

New member
תודה! (ותשובות...)

1. היעדים (כפי שאתה אומר),כרגע בעיקר כיף ו'שבירת שגרה', לגבי השאר - נראה בהמשך, נכון לעכשיו נראה שההתלהבות וההשקעה הגדולות ביותר נרשמות בקבוצת האחיות דווקא..... 2+3. אכן לקהל היעד יש בעיות בעמידה על רגל אחת (שלא להזכיר בעיטות)... חלקם מסוגלים, חלקם נתמכים בהליכון וחלק נכבד אפילו מבצע את התבנית בישיבה... למי שמתקשה מציעים פשוט לנסות ולחוש 'רגל ריקה' או 'מלאה' בלי ממש להרים אותה מהרצפה. (הערת ביניים - ממה שהספקתי לראות, שווה לשקול שימוש במעין 'ספסלי בר' עגולים וגבוהים במקרים כאלה - הם מספקים יותר חופש תנועה וסיבוב ותנוחת ה'ישיבה/עמידה' כשיושבים בהם היא לדעתי יותר נכונה למטרה מישיבה בכסא רגיל) 4. למה לא צ'י-גונג? - אני יכול לתת לך את הרציונל שלי, אבל מאחר ולא הייתי שותף להחלטה בשום שלב זה בדיוק מה שזה.... אבל לצורך הדיון: נראה לי שקבוצת הגיל הזו תפיק יותר מסוג של התעמלות פיזית עדינה (לאו-דווקא רק טאי-צ'י) עם דגשים על שיווי משקל ותנועה נכונה מאשר מצ'י-גונג. נראה גם שה-Attention span שלהם קצר יותר (כל שיעור אורך חצי-שעה, אם כי כמובן לא רק בגלל הסיבה הזו...) ואני מניח שיש לחלקם נטייה להרדם... לגבי השליש/רבע ראשון - קבלתי... מצטער (לפחות לא צטטתי אותך בשם...
) אתה מוכן אולי לכתוב איפה השליש הראשון מסתיים מבחינתך (אחרי הסגירה השלישית?) ואולי גם כמה מילים על ההמלצה (אני מכיר את הטענה שהוא מעין תקציר או סיכום של הקאטה ומכיל את כל החלקים החשובים... אבל תמיד מעניין לשמוע עוד או לשמוע דברים/זוויות חדשות....)

Yin

New member
על לא דבר (ותשובות)

שליש ראשון בסגנון יאנג 108 מסתיים בתנועה Cross Hands, שבאה קצת אחרי Step forward, Parry & Punch (האגרוף). למה לא להפריד בין היעדים לקבוצת האחיות לבין המבוגרים יותר? מהו צ'י גונג בשבילך? ולמה הוא לא מספק "התעמלות פיזית עדינה (לאו-דווקא רק טאי-צ'י) עם דגשים על שיווי משקל ותנועה נכונה"? למיטב ידעתי, בסדרות התנועה של יאנג לו-צ'אן ויאנג צ'ן-פו, החלוקה לשלישים היא חלוקה אנרגטית ולא כמותית (מספר תנועות). בכל שליש יש מעגל של זרימת הצ'י לפני האיברים ברפואה הסינית. ומכאן מסקנה ושאלה: מסקנה - השליש ראשון מכיל את כל מה שצריך (לפחות בריאותית). אני לא ממש בטוח לגבי הכינוי "תקציר או סיכום של הקאטה". שאלה - האם סדרת התנועות האמורה (8) מכילה את האיכות הנ"ל? (ניתן לשאול את אותה שאלה לגבי סדרות של 10, 16 או 24 תנועות). אשמח אם תברר ותאמר לי מה היו השיקולים המנחים לבחירה? ואף אם תעלה את המורה (דרך אגב, איזה סגנון הוא מלמד בדרך כלל?) לדיון. עדי

Tonjin

New member
תשובות לתשובות....

הכוונה שלי בהתעמלות מתונה היה לשמוש בשרירים הגדולים והחיצוניים, יותר 'התעמלות' במובן שמיוחס לה בד"כ בחיי היום-יום ע"י מישהו שלא שמע על מושגים כמו צ'י-גונג או עבודה פנימית... לגבי 'תקציר או סיכום של הקאטה' - גם אני לא ממש בטוח לגבי ההסבר הזה אבל שמעתי אותו לא אחת, רשמתי אותו כנקודת התייחסות עיה תגיב כפי שנראה לך כנכון... לגבי הסדרות המקוצרות, אין לי מושג... הייתי מעוניין לדעת בעצמי השיקולים לבחירה לדעתי היו פשטות הלימוד היחסית של התבנית וקוצרה, הלימוד נעשה בהתנדבות (גם החלק שלי וגם של המורה) - אנסה לברר עוד ואחזור אליך (את המורה עצמו כנראה לא נראה כאן)

למעלה