תבנית במקרר

יוליק12

New member
היום לא בישלתי (בערך, נו)

קודם כל התלהבתי מעצמי קשות, פתחתי הפריזר והוצאתי מנות בזו אחר זו, מרק כרוב וכרישה לילדה ואחד לי (בשלי היה חוואייג' בשלה לא), אורז מעורב (לפני יומיים שלפתי משם אורז מדגסקר ורוד), עוף צהוב ועוף מתובל, וכרוב ניצנים. הרגשתי כמו קוסמת
. במקביל שמתי כרובית וגזר לאידוי ורציתי להיפטר כבר משקית ירקות להקפצה בפריזר אז הקפצתי עם שום, וכן הכנתי סלט צנון יפני שזכה להערצת הקהל.
אבל סוף סוף ירד כאן גשם אז נראה לי שמחר אכין מרק ירקות

יוליק12

New member
תבנית במקרר

נתקלתי במתכון שמבקש לשטח את העיסה ולהכניס התבנית למקרר. איך עושים את זה?
יש לנו מקרר גדול (עם פריזר תחתון) אבל תמיד יש בו דברים ואף פעם אין מקום להכניס תבנית שהיא גדולה וגם לא מאפשרת להעמיד מעליה שום דבר. תמיד יש קופסאות של בישולים ושקיות של פירות וירקות, למרות שיש מגירות לירקות הן לא מספיקות. יש מדף אחד נמוך יותר (כלומר אין הרבה מרחק מזה שמעליו) אבל הוא מכיל מגירה שמתחתיה יש ביצים בצד אחד ובצד השני יש גם דברים ובקיצור אין מקום לתבנית.
אני מודה שאני חייבת לראות מה שיש במקרר, כלומר לא דברים שיש בשוטף (חלב, ביצים, קמח) אלא למשל כל מיני ירקות שקניתי בשביל בישול למשל כי אם אני לא רואה אותם הם נשכחים (יש שיטה לזה מלבד תליית פתקים על הדלת?), אבל בכל זאת יש דברים מקדימה ומאחורה ואין מקום.

rnavina

New member
אולי להניח את התבנית מעל לקופסאות?

כמה זמן צריך לקרר? אם לזמן קצר אז אולי אפשר להכניס למקפיא? אצלנו במקרר הקודם עם המקפיא התחתון היה מדף עליון בגובה של פחות מעשרה סנטימטרים שיכול להתאים למטרה זו.

יוליק12

New member
על הקופסאות יש עוד קופסאות

ושקיות ואין מקום. וכדי שתבנית תעמוד טוב היא צריכה להיות מאוזנת וזה לא ילך על כל הקופסאות.
לאחרונה גיליתי שאני אשת קופסאות, תמיד יש לי הרבה ואף פעם אין לי מספיק ולפעמים אנחנו בבקרים בבעיה כי אין לנו במה לקחת אוכל לעבודה (אני לוקחת 4-5 קופסאות מדי יום).

shiron number 1

New member
אין המון אפשרויות, לא?

או להניח מעל הסירים והקופסאות (גם אם התבנית קצת מוטה), או להוציא לזמן קצר חלק מהדברים, או לא הכין משהו שדורש הכנסה של התבנית למקרר

יוליק12

New member
נראה לי שאלך על 3 ועכשיו אני צריכה

רעיון באיך לזכור מה יש לי במקרר.

פרמלה

New member
תפסיקו לאכול כל כך הרבה

תוציאי החוצה דברים שישרדו בלי קירור כמה שעות, או כל הלילה, או כמה שהעיסה הזו צריכה - כמו פירות, ירקות וביצים, תבני את הפאזל מחדש, ותכניסי את התבנית למקרר.

וגם תגלי עיסה של מה זה.

וגם הצחקת אותי על הבוקר עם הסוגיה הקשה הזו.

יוליק12

New member
זו עיסה מקרית

כלומר במקרה נתקלתי בה ואני בכלל לא אוהבת לטגן, אבל הסוגייה הזאת עלתה בעבר רק שאז לא שיתפתי אתכן ועכשיו חשתי צורך.
וזה יוצא ככה שתמיד יש הרבה קופסאות כי תמיד יש מבחר מנות (ואז באמת אוכלים הרבה...) בארוחת צהריים ממוצעת בשבת יש על השולחן איזה 6-7-8 מנות שונות (אבל זה בכאילו כי אני יכולה להכין כרוב ניצנים למשל בשתי צורות שונות) ומה שנשאר תמיד צריך להיארז.

פרמלה

New member
איך יש לך סבלנות להכין כזה מבחר?

יצא לך לטעום איפשהו את השניצל תירס הזה? זה נשמע טעים.

יוליק12

New member
יש לי הפרעת קשב בישולית

אין לי סבלנות למתכונים מורכבים וארוכים. אני מבשלת בזריזות, שעה והכל מוכן.
אבל אני מגוונת בכל שבוע כי הפרעת הקשב הבישולית מקפיצה אותי ממתכון למתכון וככה נערמות להן המנות במקרר ובמקפיא וכשאני מחליטה לרוקן את המקפיא ולא לבשל הפרעת הקשב גורמת לי לשכוח ומיד צצות עוד מנות. יש לנו עוד פריזר במוסך. אה, וככה אני גם יכולה להכין משהו בזריזות אחה"צ באמצע השבוע, ואז יש גם אוכל מגוון, גם טרי וגם עוד מנות בקופסאות.
ובתכלס הנה למשל דוגמא - להכין שני סוגי אורז זה שטויות, ולמשל כרוב ניצנים בתנור ועוד אחד מוקפץ עם בצל מטוגן, ירקות מאודים, עוף כלשהוא ואם מישהו לא אוהב אז ניתן להוציא מהמקפיא משהו שיאהב, דלורית אפויה בשני תיבולים שונים, משהו מוקפץ כי נשארו שאריות של ירקות והנה ארוחה רבת מנות ממספר מרכיבים מועט יחסית. לפעמים המגוון רחב יותר, לפעמים יש שני סוגי עוף, מרק וכד'.

moma422

New member
אז הפתק היחיד על המקרר צריך להיות

"לא לבשל עד תאריך!" באדום גדול עם הרבה סימני קריאה

פרמלה

New member
צודקת! לפי מה שיוליק מתארת היא יכולה לצאת

לחופשה מהמטבח גם לשבוע שלם ועדיין יהיה הרבה אוכל.

יוליק12

New member
נראה לי שעליתי כאן על משהו

אף פעם לא חשבתי על איך שאני מבשלת, אני לא מאלו שמתכננות תפריט שבועי מראש, אלא פשוט איך שיוצא.
עברתי אצל הירקן והיו קישואים יפים, אני אעשה משהו עם קישואים. נשארה ריקוטה אאפה לחמניות עם ריקוטה. אחה"צ אחד גיליתי שיש בשר טחון במקרר, בכמה רגעים הוא נהיה קבבונים, או פלפל ממולא אם יש לי פלפל, או שהפלפל נהיה רוטב פלפלים. וככה יוצא שכל הזמן יש זרימה של אוכל ויש מגוון כי מנה נגמרת ואז צצות שתיים חדשות.
אבל זו לא רק אני ככה נכון ? כי לפעמים (לא יותר מדי ובכל זאת ) אני לא מספיקה או לא יוצא ואני נאלצת לזרוק כי לא הספקתי לבשל .כולכן מתכננות מראש וקונות בהתאם?

יוליק12

New member
ותמיד את מספיקה את הכל?

כלומר אין לך מקרים שקנית ואח"כ זרקת כי לא הגעת לזה? ספרי לי את הסוד

פישים

New member
אני מהזן שלך אבל לאחרונה מצמצמת היקפים

פשוט כדי לזרוק פחות.

המחיר הוא שלמעט מה שמראש מבושל מתוך מחשבה שחלק יוקפא , ובטח ככל שהילדים גדלים ומתרבים - אין לי מספיק שאריות ראויות כדי לקחת לעבודה.

פרמלה

New member
אני קונה בדרך כלל פלוס מינוס אותם דברים

בתכנון מראש של מה שאכין (רשימה מוגבלת למדי) וגם החריגים זה בגלל שראיתי מתכון שאני רוצה להכין. קורה גם שמשהו מחייך אלי מהמדף, אחשוב תוך כדי שיטוט בחנות מה אפשר להכין אתו ואקנה.

כדי להימנע מלזרוק אוכל התחלתי להכין כמויות קטנות יותר - אפילו פסטה.

למעלה