תבלינים

אבי 122

New member
תבלינים

על איזה תבלינים אתם יכולים להמליץ,
לצריכה יום- יומית קבועה ולמה ?

תודה

יעל ND

New member
למה יש לי הרגשה שאתהלא שואל לצורך העניין, אלא

כדי לבזבז את זמנינו ולבחון את סבלנותינו?

טאוֹ

New member
כמה מילים בנדון

מי שלא רוצה לבזבז את זמנו, לא חייב לעשות זאת (כלומר, לא חייב לקרוא הודעה מסוימת ו/או לכתוב תגובה).
מי שחש שבוחנים את סבלנותו, יכול להיענות להזדמנות להעמיק את סבלנותו, או להתעלם.

בסופו של דבר זו החלטה שהיא לגמרי שלנו, האם לקרוא הודעה כלשהי, והאם לכתוב תגובה, ואיזו תגובה.
בדיוק כפי שמשתמע מניסוח השאלה - אי-אפשר באמת לשאול אחרים למה אנחנו מרגישים כך או אחרת.

ואני יודע שלא לזה התכוונת, ויחד עם זאת אני מציין את כל זה כיוון ששאלות ותגובות ברוח דומה, סביב השאלות של אבי ובכלל, הגיעו בתקופה האחרונה לכדי מחיקות של הודעות ולחסימות של משתתפים למספר ימים, שזה מצב שאיש לא נהנה ממנו. כך שאשמח אם הפעם זה יתנהל אחרת, אבל שוב - זה תלוי רק בכם, בכל אחד ואחת מאלו שבוחרים להגיב.

תודה.

יעל ND

New member
אתה בהחלט צודק

לא יודעת שום דבר על מחיקות וחסימות, ובהחלט מסכימה עם מה שאמרת, וכך בדיוק נהגתי עד עכשיו.
במקרה עם שאלות של אבי חשוב לי להבין על מה מדובר. יכול להיות שאני טועה ובן אדם אכן זקוק לתשובה ואין לו מקור אחר לקבלה. אני לא יודעת ולא רוצה, ח"ו , על סמך הרגשה סובייקטיבית רגעית לקבל החלטות.
אני לא רוצה שזה יתפתח לדיון, רק לשמוע תגובה חד-פעמית של אבי. אם יש חשש שזה יתפתח לדיון מיותר - אני מוותרת, כמובן.

אבי 122

New member
אני לא יודע למה את מרגישה מה שאת מרגישה

אני גם לא הכתובת הנכונה לשאלה כזאת.
אני שאלתי כי אני לא יודע.
אם את יודעת את התשובה לשאלתי
-אשמח אם תשתפי אותי בידיעותיך.

hal767

New member
תבלינים

האדם הינו החיה היחידה בטבע שמתבל את מזונו. כל יתר בעלי החיים אוכלים את מזונם כפי שמוגש להם ע"י הטבע. השימוש בתבלינים קשור לכך שהאדם החל (כבר לפני שנים רבות) לאכול מזון שאינו טבעי לו.
ישנם סוגים רבים של תבלינים. חלק מעולם הצומח, אחרים הם תוצר של תעשיית המזון. הם מייצרים טעמים וריחות המגרים את חוש הטעם והריח וגורמים, בין השאר, לאכילת יתר, וזה חיסרון גדול. הם בהחלט עלולים לגרום גם לנזקים בריאותיים שונים, ולכן יש לברור בקפידה באלו מהם משתמשים.
המזיקים יותר מבינייהם הם החריפים, החמוצים (בגלל השימוש בחומץ) והמלוחים מאד בגלל שימוש רב במלח. גם שימוש בחומרי טעם כימיים, מסוכן, וקשור להיווצרות מחלות שונות, כולל סרטן. עדיף לתבל את מזוננו בירקות תיבול כמו פטרוזיליה, שמיר, כוזברה, בצל ירוק, צנון לסוגיו, סלרי, שום (רצוי מבושל).
זעתר, כמון וקימל פחות טובים לבריאות, ועדיין במינון נמוך לא יזיקו לאדם בריא. פלפל שחור או חריף, חומץ, תבלינים חריפים מכל מקור שהו, אינם מומלצים כלל לשימוש.
הסובלים ממחלות כליות, כבד, לחץ דם גבוה, מחלות עור כרוניות, מחלות לב, מחלות דרכי עיכול ועוד, צריכים להזהר מהחומרים האלה. מומלץ שיגמלו מהם לחלוטין. השתמשתי במילה "גמילה" כי זה ממש כך. רבים מתמכרים לטעמים של התבלינים, ועם הזמן זקוקים להעלות את כמותם במזון כאשר מינון קטן יותר אינו משפיעה מספיק על חושייהם. גמילה זאת ניתנת לבצוע בהדרגתיות, כאשר מעבר למזון טבעי יותר יגרום לשינויים בחוש הטעם.

לסיכום, תבלינים אינם קשורים לשיפור הבריאות, להפך, הם עלולים להזיק. מידת הנזק הינה אינדבידואלית וקשורה גם למינון. הם קשורים להרגלים שסיגלנו לעצמנו. הממעיט בהם, מייטיב.

לפי הרפואה ההודית תבלינים זה דבר טוב

ומומלץ להוסיף לארוחה. לכל תבלין יש את התכונות שלו שמתאימות לאנשים מסויימים.
לדוגמ': קינמון עוזר להורדת סוכר, כורכום טוב לכאבי מפרקים, כמון סופח גזים וכו'.
כמו כן ישנים תבלינים בעלי תכונות מחממות שטובים לאנשים הסובלים מקור כמו: קינמון, כמון, שום, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט ועוד.
אני מאמינה שלא צריך כמובן להפריז בתבלינים, כמו בשום מזון, הכל צריך להיות במידה.

hal767

New member
אכן לתבלינים מסויימים ישנה השפעה סימפטומטית.

אך אין זאת השפעה מרפאה, אלא השפעה כתוצאה מחומרים מסויימים שפועלים כמו תרופות והם למעשה תרופות. יש בהם רעילות מסוימת והם אינם משפרים את בריאות הגוף. כלומר, הם אינם גורמים להיווצרותם של תאים חדשים בריאים. למעשה הגוף מתאמץ להפטר מחומרים אלה באמצעות הכבד הכליות ובאמצעות הזעתם החוצה דרך העור למשל.

כשמדובר בריפוי אין לתבלינים חלק בתהליך כזה.

Besomet

New member
האדם הינו גם החיה היחידה

שהכפילה את תוחלת החיים שלה ביותר מפי 3.
אם נחייה כפי שחי האדם לפני כמה אלפי שנים, תוחלת החיים שלנו תהיה כ-30 שנה.
גם משקפיים, חוסמי עורקים, קוצבי לב ועוד דוגמאות רבות מספור, לא היו זמינים לנו לו חיינו כמו שאר החיות בעולמנו.

אנו חיים כעת בעולם אחר בין אם נרצה ובין אם לא. העולם שלנו מזוהם יותר, צפוף יותר, רועש יותר. מצד שני, מגוון המזונות הזמין לנו הוא עצום, הרפואה ה״מערבית״ וה״משלימה״ פורחות ומתפתחות, אנשים רבים יכולים לבחור באיזה אקלים הם מעוניינים לחיות ועוד.

לנסות לשחזר את אורח החיים של האדם הקדמון זו משימה בלתי אפשרית (ולו רק בשל העובדה שכוכב הלכת שלנו השתנה לבלי היכר) שתוצאותיה היו חיים קצרים בהרבה ולא בהכרח טובים יותר.

hal767

New member
לא רלוונטי

מבחינה עובדתית, האדם לא האריך את חייו בהשוואה לזמן שחי בטבע ע"פ חוקי הטבע. להפך, הוא קיצר את משך חייו. היכן שאדם חי קרוב לטבע בתנאים טובים בריאותו הייתה טובה יותר והוא חי חיים ארוכים יותר. זה נכון שבמקומות בהם תנאי החיים היו קשים וחסר מזון החיים היו קצרים.

בעולם המודרני בו האדם חי באיכות סביבה גרועה ואוכל מזון גרוע, כמקובל בדרך כלל, הוא משלם על כך בבריאות לקויה, גם פיזית וגם נפשית. לכן איכות חייו ירודה והוא נזקק יותר ויותר להתערבויות רפואיות, שחלקן מזיק יותר משעוזר. אבל התערבויות רפואיות אלה משפיעות יותר סימפטומטית ואינן מרפאות בדרך כלל. הן מאפשרות לאדם לחיות עם מחלותיו. הן אינן מונעות את בעיות הבריאות ואינן מרפאות.

החיים המודרניים והיציאה מהטבע לא שינו דבר באשר להתאמת המזון לגוף האנושי. מה שהזיק אז מזיק גם היום. מה שהיה מתאים אז מתאים גם היום.

Besomet

New member
מאיפה אתה שואב את העובדות שלך?

אשמח לראות סימוכין לדבריך באשר לתוחלת החיים של האדם הקדום.

כשאר החיות, האדם הקדום (לפני שגילה את האש) לא בישל את מזונו.
חוקרים רבים סבורים שבישול המזון (שגרם לזמינות קלורית גדולה יותר מהמזון) היא זו שאחראית להתפתחות המוח ולהפיכת האדם הקדמון לזן הנוכחי המכונה הומו סאפיינס.

הסיבה הראשית לתמותת האדם עד לעת המודרנית, לא היתה כתוצאה מחסרים תזונתיים. הרוצח מספר אחת היה זיהום. בין אם בשעת לידה, לאחר נשיכת חיה, חתך מאבן או פיסת מתכת וכיוב׳, זיהומים היו הגורם השכיח והבטוח ביותר לתמותה.

פיתוח תכשירים אנטיביוטיים אחראי להארכת תחולת החיים בבני אדם בפרט ובעלי חיים בכלל יותר מכל דבר אחר.

hal767

New member
שוב, לא רלוונטי לנושא התבלינים.

תאורית הקלוריות והתפתחות המוח היא תאוריה. כל אחד יכול להמציא תאוריות. קלוריות אינן חסרות במזונות הטבעי של האדם = פירות, זרעים ואגוזים. כך שזה קשקוש.
גילוי האש והשימוש בה איפשר לאדם להיזון ממזונות שאינם מתאימים לו (בשר, דגנים וכד') ועל כך הוא משלם בבריאות לקויה, בתת תזונה ובחיים קצרים יותר.

הזיהום ממנו סובל האדם המודרני, וזה קשור גם למחלות זיהומיות, נובע מכך שהוא ניזון ממזון גרוע המותיר אותו בתת תזונה, מזהם באופן קבוע את כל תאי גופו ואת דמו ופוגע קשות במערכת החיסון הטבעית שלו. קשורים לכך גם אורח החיים המודרני הלקוי, זיהום האוויר, לחצים נפשיים וכד'.
לדוגמא: קורה שחיה בטבע שוברת שן בנסיבות שונות. אבל מאחר ומזונה הוא טבעי וטוב, ודמה נקי עקב כך, לא נוצר רקבון בשן השבורה. האדם המודרני יסבול מבעיה זיהומית חריפה בנסיבות דומות מהסיבות שציינתי קודם לכן.

תכשירים אנטיביוטיים מסייעים במקרים מסויימים למנוע את קריסת הגוף שמתוחזק גרוע, אבל גם הורסת את הגוף וגם עלולה לגרום למוות בטווח קצר או ארוך. מערכת חיסונית חזקה ודם טהור ונקי מרעלים ימנעו את הצורך בשימוש התכוף באנטיביוטיקה ההרסנית.

אדם חי חיים ארוכים ובבריאות תקינה היכן שהיו לו תנאי חיים טובים. זכור לי מחקר של חוקר אנגלי שהגיע למקומות נידחים במזרח הרחוק לשבטים שונים שחיו שם. הם היו ברובם צמחונים או קרובים לזאת בתזונתם, ניזונו מהרבה פירות, אגוזים, בטטות וכד'. הם הגיעו לזיקנה מופלגת (150 שנה בממוצע), אבל לא רק זאת - שינייהם נשמרו עד יום מותם. כך שהחולי וחיים קצרים אינם בטבע האדם.

אם יש לך משהו להוסיף בנושא המקורי - התבלינים, אשמח, ולא סיימתי את הדיון הזה.

0 אור 0

New member
אחד הדברים המשעשעים הזכורים לי

בקשר למחקרים על מקומות מקומות בהם אנשים מאריכי חיים הוא שהפרמטרים הבולטים היו גובה (מוקמות הרריים), חיים פשוטים שקשורים לעבודת אדמה ומזון פשוט שכולל תנובת האדמה - כולל ובמיוחד היוגורט!!
גם מההתקלות הראשונה שלי עם הנחיות מזון ליוגה (שאושררו אח"כ כשלמדתי קצת איורוודה) אני עוד זוכרת את העובדה שהחלב הוא בין המזונות הסתויים (טהורים),
כנראה בגלל זה כל כך קשה לי עם הסינים והליחה ועם שוטי החלב ששמו להם על נס את הקרדיטציה של החלב

Besomet

New member
המחקרים שאת מתייחסת אליהם

עוסקים באדם החי בעת המודרנית ולא לפני אלפי שנים.

באשר לחלב, הרפואה הסינית אינה פוסלת את החלב כמזון ראוי. חלב הוא מזון הגורם לייצור לחות בגוף האדם ומתאים לאנשים הסובלים מיובש (עפ"י אבחון רפואה סינית). בעת המודרנית בעולם המערבי, כשהתזונה שלנו עתירה בדברי חלב, דברי מתיקה ומזונות מטוגנים, יותר שכיח למצוא אנשים שסובלים מעודף לחות (ליחה) מאשר יובש.

0 אור 0

New member
אני יכולה להתייחס רק לחיים בעולם המודרני

או לפחות לעדויות מתקופות שכבר היה כתב,
המחקרים על מה שהיה בתקופת הדינוזארים מבוססים על ספקולציות שכל אחד מפרש לפי הבנתו והפרדיגמה בה הוא דוגל

Besomet

New member
לא כך הם פני הדברים

המדע מאפשר לחוקרים לדעת המון על חייו של האדם הקדום עפ"י שלדים שנמצאו. בין היתר ניתן לדעת: מין, גובה, גיל הפטירה וסיבת הפטירה.

* הדינוזארים נכחדו מליוני שנים לפני הופעתם של הפרימאטים (קופי האדם) לא כל שכן ההומו ספייאנס שהתפתח מהם.

0 אור 0

New member
כל אלו אתה יודע אבל מה שאתה לא יודע

זה מה בדיוק הם אכלו, איך הם אכלו את זה, אורח החיים המדויק שלהם.
מודה שאני לא חוקרת את התחום, ומקורות המידע שלי הם ספרים בנוסח שבט דב המערות, או מחקרים שמתבססים על הקשה ושכל ישר,
מכל אלו דוקא הגישה שהכי דיברה אלי היא של אכילה לפי הגנטיקה (ההתחלה היתה באכילה לסוג הדם שאחר כך עברה שדרוג להבנה שלא כל מי שיש לו אותו סוג דם יכול לאכול אותו דבר) - ואם אני מחברת את זה לידע של החוכמה העממית המצטברת של מה טוב לאכול ולקשב לגוף יש לי משו שאפשר לחיות אתו.
בשורה התחתונה אני בהחלט מודעת לכך שההבנה שלי כמו של כל המומחים הגדולים ביותר לשיטותיהם השונות פשוט לא מספקת נכון להיום.

למעלה