תבלינים

שיבולת76

New member
מוסיפה קצת לתבשילי בשר

למרק ירקות ממש קצת. כשאופים תפוחי אדמה בתנור אז מפזרת שמן זית, מלח וטימין (אני לא ממש מתה עליו אבל השאר כן). אפשר להוסיף טיפה לבצקים של קיש. הכמויות ממש קטנות כי אחרת באמת יש טעם של סבון.

מיוליקה

New member
אני מוסיפה למרקים (למעט מרק עוף) ולתבשילי עוף

אבל ברמת החצי כפית לכל הסיר. הטעם דומיננטי.

ניסיתי קודם על השיעול הטורדני שלי

ואכן עזר לכמה זמן. ממש מרגישים איך זה מייבש את כל הליחה. ואפילו לא מגעיל כמו שחשבתי שיהיה, הוספתי לו לימונית ונענע אז פחות הרגישו את הטעם של הטימין. תודה!

D X 9

New member
איזה כיף

עוד יותר יעזור אם תוסיפי לחליטה כפית זרעי פשתן שלמים, אחרי כמה דקות לסנן אותם החוצה. אין להם טעם אבל השמן שלהם מסכך את דרכי הנשימה והבליעה. (גם טיפונת ברנדי בכוס תה יעילה, בערך כמו כמות החלב בקפה) אני פה לשאלות על צמחי מרפא........ ותרגישי טוב.

mcFLAME

New member
ואי אנחנו מסופים טמין להכל

אורז, בשר/ עוף בתנור פסטה עם שום או רוטב עגבניות.

אצלי לבישול

הולך מלח (גס, לא שולחני. בעיני נותן טעם הרבה יותר טוב). פלפל שחור גרוס ולא טחון (למרות שהאורז מעדיפה טחון), פפריקה זה מאסט, לפעמים גם פפריקה חריפה (בכל זאת הונגרים), שום טרי, בהרט, כמון, כורכום. נסי להשתמש גם במרקים (ציר בפלצנות מדוברת) במקום מים בנוזלים של האורז או הבשר. נגיד מרק עוף לאורז, או מרק ירקות (בלח הירקות כמובן). וחוץ מזה עשבי תיבול טריים. כאלה שקוטפים ביום או קונים בסופר, לא בשעת זריחה

התבלינים שהולכים אצלי

כמון וכורכום (בהמון דברים) פפריקה גם. אגוז מוסקט - מוסיף המון. בעיקר זה התבלין הסודי בפירה, אבל נכנס גם לפשטידות מסוימות ולעוגיות. קינמון - לא רק בעוגות. גם בקציצות ברוטב למשל. זנגוויל (מוקפא ב"אצבעות"), רוטב סויה ושמן שומשום - לכל מה שרוצים בניחוח אסיאתי. ועלים טריים (פררוזיליה/כוסברה/שמיר/סלרי) כשיש.

imasarit

New member
כל תבשיל ותבליניו

כדאי להחליף את האבקות בשום ובצל טריים. אני כותשת כמות גדולה של שום, מערבבת במעט מלח ומקפיאה ("דורות" תוצרת בית
), כך יש לי שום כתוש זמין. אפשר לעשות אותו דבר עם בצל מטוגן. חוץ משום ובצל אני משתמשת בכוסברה ופטרוזיליה טריים, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה וחריפה, חוואייג' (למרק, לא לקפה), כמון, ותערובת של טימין, אורגנו ורוזמרין.

אצלי יש פפריקה, פפריקה מעושנת, חוויאג

(את שני האחרונים אני מביאה מהארץ), כל מיני סוגי מלחים, עשבי תיבול למיניהם, ציר עוף, אגוז מוסקט, פלפל שחור ולבן.

michalica

New member
תבלינים

אני לא מנסה להמציא את הגלגל ועובדת רק עם מתכונים. כך יוצא שיש לי המון תבלינים בארון ואני מרוצה מהתוצאות. מכירה את הבלוג bissim.com?

rnavina

New member
אצלנו במטבח משתמשים ב

מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון, פפריקה, זרעי כוסברה, פלפל חריף טרי או מיובש, ג׳ינג׳ר טרי, אגוז מוסקט. תבלינים טריים כמו פטרוזילה, כוסברה, שמיר, בצל ירוק, סלרי. שום כמובן. מתים עליו. מלח אטלנטי- לדעתי יש הבדל בינו לבין הפושטי. נראה לי שזהו.

omri noam

New member
הבדל משמעותי בין המלח השולחני לאטלנטי

אצלנו בעיקר פלפל אגוז מוסקט, כמון, כורכום,זרעי כוסברה,ג'ינגר,שום לקציצות ראס אל חנות

mcFLAME

New member
לא רק תבלינים

אני משתמשת בכורכום. בהרט לאורז וגם לבשר זרעי כוסברה זה נהדר!!! במיוחד להוסיף את זה לקציצות. אפשר גם עשבי תיבול טריים או יבשים- בזיליקום,טימין.... חוץ מזה חוואיג טוב לאורז מרקים קציצות... אני מוסיפה לאורז הרבה פעמים גזר מגורד ובצל וזה טעים מאוד. סבתא שלי מוסיפה כמויות של שמן ואין כזה דבר שהאורז לא יוצא לה מדהים, חרוך כזה....

למעלה