תבלינים

יוליק12

New member
תבלינים

איכשהוא אני לא מצליחה לקלוע "עד הסוף" עם תיבול של מאכלים. מה מעבר לבצל מטוגן, מלח (לא יותר מדי), פלפל, שום/אבקת שום ואבקת בצל? אני מחפשת את הטאץ' הזה של התיבול לאורז, תבשילי בשר, ירקות וכו'. ואנא, תבלינים שיש על המדף ולא איזה עלי גילמוסית השוקת שיש לקטוף בשעת הזריחה, לייבש, לטחון ולהוסיף שמן פילדושים טהור. אני אראה התשובות בבוקר, תודה

מאיהתי

New member
אצלנו הולך חזק הכמון והכורכום

בכלל "המצאתי" שיטה חדשה לאורז מעולה... להכניס כורכום ו...להוסיף יותר מים ממה שבדר"כ. בנוסף, שילוב מנצח אצלנו זה שאחרי שהאורז מוכן לגמריי לטגן (על מחבת בנפרד) בצל וצימוקים, מעט זמן ולהוסיף לאורז. יוצא מעולה! המלצה מחמתי- להוסיף מעט יותר פלפל ומלח ממה שאת מפזרת בדר"כ בהצלחה

יוליק12

New member
כן אני משתמשת בשני אלו

לאורז צהוב או לעוף צהוב. כמון גם נכנס לעוד תבשילים. אני משתמשת במלח אבל לא רוצה שהטעם שלו ישתלט על הכל.

h 3

New member
בהרט.

הולך מעולה במג'דרה, בקציצות (בקר, פחות בעוף...) בבולונז גם. גם אני גיליתי אותו לא כל כך מזמן, וזה ממש משדרג, גם את הריח... אבל להזהר, ממש טיפה.... יש לו טעם משתלט. ולא כתבת פפריקה - בצלי עוף, וכמעט בכל רוטב - המון פפריקה. (מתוקה, ואם בא לך קצת פיקנטי, חריפה, אבל בזהירות). וכמובן, כמו שכבר כתבו לך - הצמד כורכום וכמון. כמון הולך עם כל דבר שקשור לעדשים. וכורכום - מאוד בריא, אז הכי טוב להוסיף קורט לכל דבר כמעט. מעולה במרקים. אבל גם איתו להזהר. H

יוליק12

New member
לא עושה לי את זה...

שכחתי להזכיר א ת הכמון בהודעה הראשונה אבל הוא שמיש מאוד כאן. איכשהוא לא נראה לי כמון ועדשים ביחד... מה מוסיפים לאורז וירקות?

עדשים וכמון זה הכי ביחד שיש

או עדשים וכוסברה (חופש!! כמובן
) אצלנו יש פפריקה מתוקה שום גבישי אגוז מוסקט פלפל במטחנה מלח גס כמון חוואיג' למרקים (ממש ממש מעט, טיפה יותר מדי וזה כבר הופך לגועלי) פטרוזילה וכוסברה מיובשים כוסברה טחונה וכמובן עשבי תיבול טריים

juspan

New member
תלוי איזה אורז

אצלי זה או אורז עם מלא כורכום בלבד (בשלב הבצל והגזר, לפני המים, זה האורז הרגיל שלי, מינימום מלח) אם זה אורז (בסמטי תמיד) לבן שאמור להצטרף אח"כ לתבשילים אחרים אז מגוונת - אם מצטרף לתבשיל קארי אשים בו כמה תרמילי הל + מקל קינמון. בכלל מאוד מעט מלח, שמתי לב שבקושי משתמשת במלח בבישול, כלומר ממעיטה בלי איזו אידיאולוגיה דווקא, לא מרגישה צורך (עוף בתנור תמיד אעדיף מלא פפריקה, מעט מלח וזהו, כמובן עם שמן זית). לקארי עצמו גם מקלות קינמון ותרמילי הל, כורכום, כמון וזרעי כוסברה כתושים (או משקית). חוץ מבהרט לא משתמשת בעצם בתערובות מוכנות, אוהבת את שלב התיבול הזה של הכתישה/גריסה וכו' של כל דבר והריח. פלפל ירוק לצד שחור גם יומיומי ברוב הדברים (מגרסה). אם זה אורז שהולך למשהו "סיני" כזה מוקפץ אז בכלל מינימום תיבול כי כל המוקפץ מתובל ומלוח (סויה) ומלא טעמים. ויש לי כל מיני תבלינים כאן שבקושי משתמשת. נניח חילבה שקניתי לעמבה (בצורת אבקה כתושה), אין לי מושג מה להמשיך לעשות איתו (יש איזה מתכון תימני שווה למישהו?) אה, וגם לפעמים במלח מתובל כזה ירקרק. וכמובן כל מיני עלים ירוקים טריים רלוונטיים למאכלים מסוימים, בעיקר הרבה פטרוזיליה ובזילקום ונענע אצלנו. וגבעול סלרי קצוץ לבולונזים וכו' (שמשאירה הרבה פעמים בפריזר למטרה הזו כי אחרת זורקת חבילות שלמות של גבעולי סלרי).

את קוצצת ושומרת במקפיא? (את הסלרי)

זה רעיון גאוני, איך לא חשבתי על זה. תמיד תמיד יש לי סלרי שנמק בתחתית המקרר עד שהולך לפח).

juspan

New member
שאייל שני או מישהו כזה לא ישמע

זה בטח נחשב חטא קולינרי להתעלל ככה בירק טרי, אבל כמו שאמרת גם אצלי אחרי שימוש של פעם אחת הוא נמק לו לאיטו במקרר מוחבא איפשהו, ובפעם הבאה שצריך כבר שוב קונים חדש. לכן התחלתי לשים בפריזר וזהו, לא חותכת וכלום, מכניסה לשקית, הוא הרי לא באמת צריך להיות מופשר בשביל מה שמיועד (להיכנס קצוץ לקצת שמן נניח), ואם קשה לי לחתוך אותו קפוא אני שמה גבעול מתחת למים לשתי שניות והוא מתרכך.

D X 9

New member
את מחפשת ספציפית תיבול לאורז?

אני שמה מלח וזהו, בלי אבקת מרק. לפעמים כורכום כדי להכין אורז צהוב. לפעמים משתמשת במרק במקום במים. לבשר אני מוסיפה מלח פלפל, אם זה לתבשיל - מוסיפה בהרט או פפריקה, שום (שיניים, לא אבקה) וירקות שורש (גזר, בצל, שורש סלרי/פטרוזיליה)

מיוליקה

New member
מעבר למה שכבר כתבו לך

פלפל - מעדיפה גרוס על טחון. שום - אם לא טרי, אז שום גבישי ולא אבקה. תבלינים נוספים - חוואיג' (למרקים), תבלין לפיצה (מעולה לקציצות), תערובת לקציצות (כך קוראים לתבלין). משתמשת גם הרבה ברוטב צ'ילי מתוק, סילאן, דבש ורוטב סויה (משתמשת בתערובת הזו לפרגיות ולירקות של סנפרוסט, מאוד משרדגת אותם). זה מה שעולה לי כרגע.

mirmirmir

New member
אני שמחה פפריקה כמעט בהכל

לקציצות אני מוסיפה גם קצת ראס אל חנות שמשדרג את הטעם (אבל צריך לשים ממש קצת) אצלנו גם אוהבים שום והרבה (בכ"ז חלקנו רומנים) ולרוטב עגבניות קצת סוכר וטיפה חומץ שעובדים מאוד יפה ביחד. אני פחות אוהבת כמון וקינמון באוכל כורכום אני שמה טיפה בביצה של השניצלים כי אז הם יוצאים יותר צהובים. בהצלחה מיר

juspan

New member
גם אצלי שום זה אחד החשובים

ואין כזה דבר שלא יהיה ראש שום בבית (לא משתמשת באבקות לזה), זה יותר ילחיץ אותי ממקרה שנגמר המלח. זה מזכיר לי, משהו קצת בנושא מגעיל, אז סליחה מראש במיוחד בשרשור אוכל... מוזמנות לדלג אבל, יום אחד שנה שעברה הגדולה חשבה שיש לה תולעים, לא היה לנו אף פעם מקרה בבית, לא היתה בטוחה, חשבה שראתה בשירותים אחת
. המחשבה על זה זעזעה אותי מאוד, האפשרות להידבק
, והוחלט שכולנו נלך על תרופת הסבתא הידועה בדמות מלא שום טרי (לאכול, לאכול, לא לדחוף) כי לא אתן לה תרופה אמיתית על משהו שלא בטוחים בו בכלל. היא כמובן הזדעקה כי בשבילה כל "תרופה", גם בגילה המאוחר, זה סיפור ודרמה ותחנונים שיוותרו לה. בסוף היא נאותה, ואיך היא הזכירה לי את זה בעיניים נוצצות השבוע כשהסתכלה עלי כותשת שום. אמא, את זוכרת שכשחשבתי שיש לי תולעים ואבא הכין משהו כ"כ טעים בכפית, המון המון שום עם קצת פלפל ומלח ושמן זית ורציתי כל הזמן עוד?

הטיפ שקיבלתי לאורז

בצל ושום קצוצים (לא הרבה מדי) - מטגנים קלות, ואז מבשלים עם האורז ומלח כמובן יוצא מעולה

שיבולת76

New member
קארי, כמון, כורכום, מלח פלפל ופפריקה זה הבסיס

אני גיליתי את הקארי והוא מדהים מבחינתי, מוסיפה אותו כמעט להכל. כמובן יש רוזמרין, טימין וזעתר טרי.

מה את עושה עם הטימין?

יש לי כמויות מטורפות בגינה ואני בעיקר מחלקת לשכנים, כי לא מצליחה להוסיף אותו לאוכל בלי שיתקבל טעם של סבון. עוד לא מצאתי משהו שהוא ממש הוסיף לי בו.

rnavina

New member
בטטה בתנור עם טימין, שום ושמן זית

אני משתמשת בו במשורה.

למעלה