תביעת המעסיק..

מצב
הנושא נעול.

DarkSwell

New member
תביעת המעסיק..

תביעת המעסיק..
שלום, אני עבדתי בחברה גדולה בתחום המחשבים. שעבדתי אז פעם בשישה שבועות הייתי צריך להיות כונן במשך שבוע, כלומר 6 בערב ועד ל 9 בבוקר הייתי צריך להיות זמין בנייד וליד מחשב מחובר לאינטרנט כדי שבמידה והתקשרו אלי אוכל לספק פתרון. בקיצור להיות תקוע בבית במשך כל השבוע ושישי שבת כל השישי שבת 48 שעות. בתקופת עבודתי בחברה עשיתי קרוב ל 20 תורנויות שכאלה. לפי חישוב שלי זה 15 שעות בימי א-ה ועד 48 שעות על שישי שבת סה"כ 123. 123 שעות עבור כל תורנות כזו * 20 תורנויות = 2460 שעות שעבדתי בהם ולא קבלתי כל תשלום, אפילו לא שקל בודד! שאלתי היא האם אני יכול לתבוע אותם על השעות האלו שלא שלמו לי? תודה.

שיר ורד

New member
אתה יכול לתבוע

תביעת המעסיק..
שלום, אני עבדתי בחברה גדולה בתחום המחשבים. שעבדתי אז פעם בשישה שבועות הייתי צריך להיות כונן במשך שבוע, כלומר 6 בערב ועד ל 9 בבוקר הייתי צריך להיות זמין בנייד וליד מחשב מחובר לאינטרנט כדי שבמידה והתקשרו אלי אוכל לספק פתרון. בקיצור להיות תקוע בבית במשך כל השבוע ושישי שבת כל השישי שבת 48 שעות. בתקופת עבודתי בחברה עשיתי קרוב ל 20 תורנויות שכאלה. לפי חישוב שלי זה 15 שעות בימי א-ה ועד 48 שעות על שישי שבת סה"כ 123. 123 שעות עבור כל תורנות כזו * 20 תורנויות = 2460 שעות שעבדתי בהם ולא קבלתי כל תשלום, אפילו לא שקל בודד! שאלתי היא האם אני יכול לתבוע אותם על השעות האלו שלא שלמו לי? תודה.
אתה יכול לתבוע
תצטרך להוכיח שלא מדובר בסתם כוננות לקריאה, שקיימת במקומות עבודה מסוימים (כמו בתי חולים) , אלא בצורך להשאר פיזית בבית, ללא יכולת לצאת ממנו. במידה והיה בחברה נוהל להתנהגות הכונן, או מידת הזמינות הנדרשת ממנו, תצטרך להציג את הנוהל הנ"ל או לדרוש שהמעסיק יציג את הנוהל הנ"ל. תצטרך לפרט את מועדי הכוננויות הללו. אם יש באפשרותך לפרט גם את שעות העבודה בפועל בעקבות אותן כוננויות, זה יכול לחזק את התביעה (במידה ולא שולם לך בגין שעות אלו). אבל, סביר שלא תקבל תמורה מלאה בגין שעות אלו, מאחר ולא עבדת בפועל בשעות אלו, אלא יכולת להמשיך ולקיים את חייך הפרטיים (שינה, אכילה, צפיה בטלויזיה, גלישה באינטרנט וכו). בית הדין יצטרך לקבוע איזה אחוז משכרך הרגיל יש לשלם בגין כל שעת כוננות כזו. (אני מעריך שזה בין חמישית לשליש). על זמנים בהם נתת שרות בפועל צריך לדרוש תשלום לפי תעריף השעה המלא. יש לזכור שיש לשלם על השעות הללו לפי תעריף שעות נוספות, ועל הכוננות בשבת יש לשלם לפי תעריף שבת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה