תביעו דעה- זה חשוב לי!

תביעו דעה- זה חשוב לי!

אני ממש בהתלבטות ענקית בבחירת לימודים. עדיין לא מצאתי את הכיוון שלי ואת המקצוע שיתאים לי. אני רוצה לציין שלמרות זאת אני רוצה להתחיל ללמוד כבר בשנה הבאה, וזאת משום שאני לא רואה שום תועלת בלחכות עוד זמן(כבר משוחררת שנתיים מהצבא, טיילתי ועבדתי ואני מרגישה שמיציתי את התקופה ונמאס לי להיות תלויה באוויר ולעבוד בעבודות זמניות ועוד שנה כזאת כבר תשבור אותי...) שתי תחומים שמעניינים אותי בכלליות הם ביולוגיה ואומנות. אך לא מצאתי מקצוע שאני אוהב לעסוק בו בתחומים הללו(ואני רואה בלימודים אקדמאיים מטרה לרכישת מקצוע ולכן מחפשת משהוא פרקטי...) החלטתי שאת הצד האומנותי שבי אני אשאיר לשעות הפנאי שלי(תמיד אני אוכל לקחת חוגים וקורסים קצרים) ובכל מה שקשור לביולוגיה- אני לא רוצה לעבוד במחקר והוראה, וגם לא במקצועות הפרא-רפואיים(אני לא רוצה לעבוד עם אנשים חולים/במצוקה). חשבתי על הנדסת ביוטכנולוגיה או ביוכימיה ומדעי המזון או מדעי המעבדה הרפואית אבל הבנתי שאין בזה עבודה... והמשכתי בשיטת הפסילה של המקצועות שלא רלוונטים לגבי- עבודה סוציאלית/פסיכולוגיה-התעסקות עם חולים ואוכלוסי במצוקה, לא מתאים לי... כל מה שקשור לניהול, עסקים, כלכלה, משפטים,חשבונאות,הוראה גם לא מתאים לי, ולא מעניין אותי... חשבתי על תחום המחשבים, כי זה תחום שאני לא רואה "מגבלות" מבחינת מה שאני מחפשת. לא צריכים להיות מעורבים רגשית, לא צריכים כישורים בניהול, מקצוע פרקטי ומבוקש. אך אני לא יודעת אם אני אוהב אותו... האם עליי להתפשר על התחום הזה להתחיל ולראות אם אני אוהבת את זה, או ללכת ללמוד משהוא שיהיה מעניין ללמוד אותו אך אח"כ העבודה עצמה לא תהיה מעניינת, או שבכלל לא אמצא עבודה בתחום??? מצטערת על ההשתפכות... אבל באמת שאני לא יודעת מה להחליט(ולגבי יעוץ-אני לא רוצה ללכת כי אני לא מאינה שזה יעזור לי להגיע להחלטה...)

שלום לך.

גם אני מאוד מאוד אוהבת אמנות,את תולדות האמנות. אך את האמנות אני משאירה כתחביב.ומתכוונת לקחת לאחר סיום התואר ולימודיי המקצועיים, קורסים באוניברסיטה הפתוחה בתולדות האמנות ובמוסיקה. (וזה משתלב לי נהדר עם עבודה ודברים נוספים). מה שיכול לעניין אותך,זה ללכת לספריית המקצועות בשרות התעסוקה ובמכון הדסה.ולעשות רשימת מקצועות שאת אוהבת.ולראות מה הם בעצם המקצועות השונים,מה דרישותיהם אופי העבודה וכיוצ"ב.וכן לראות בפועל אנשים שונים העוסקים במקצוע.ולפי כל זה להחליט. אני אמנם נעזרתי גם בייעוץ תעסוקתי(אני בשלבי סיום התואר הראשון ורציתי הכוונה תעסוקתית טובה להתפתחות הקריירה שלי) .אך לאחר הפגישה עם הפסיכולוגית התעסוקתית שנתנה לי כיווני התפתחות אחדים,הלכתי גם בעידודה לספריות מקצועות במקומות שונים,כדי לקרוא על הדברים השונים שהציעה לי. יש כל כך הרבה מקצועות תעסוקה בשוק.בוודאי תמצאי לך את המקצועות המתאימים לך. אם את אוהבת מחשבים,תשאלי אנשי מחשבים שונים על אופן עבודתם. תקראי בספריית המקצועות על תחום המחשבים,שהוא תחום די רחב,ואם את באמת אוהבת את זה,אני בטוחה שתמצאי לך את הנישה שלך בתחום. בהדסה יש ספריית מקצועות מעולה! וגם בשרות התעסוקה היא די טובה. יש לך אפשרות לקרוא שם על תחום המחשבים,ביולוגיה ועוד.

אהממ-

תראי,בתחומים מדעיים אין הרבה מעבר להוראה או מחקר או משהו פרה רפואי וטיפולי. מנגד, נסי להיכנס לכאן: http://www.chemistry.org/portal/a/c/s/1/acsdisplay.html?DOC=vc2%5c3wk%5cwk3.html תיאור של הרבה מקצועות שקשורים לכימיה. נכון,לא דיברת על כימיה נטו אבל יש שם דברים שקשורים לא רק לכימיה.. מנגד,שימי לב שלא כל מקצוע שם נמצא בדרישה גבוהה בארץ..אבל את זה תוכלי לשאול פה,את הדסה,בהנחה ותמצאי משהו שעניין אותך מתץוך המגוון ההוא.

חשבת אולי על...

מסלול של דיאטנית קלינית? יש עיסוק ביולוגי בזה, כמובן, ובסוף התואר הראשון את גם יוצאת עם מקצוע ביד (לאחר מעבר סטאז'). אמנם ציינת שאת לא מעוניינת לעבוד עם חולים, אבל אם תעבדי בקופ"ח זה בעיקר ייעוץ והכוונה, בין היתר לאנשים הסובלים מסוכרת ומחלות דומות המצריכות דיאטה מיוחדת. עד כמה שאני יודעת אין יותר מדי מגע עם חולים ממש (אלא אם כן העבודה היא בבית חולים ואז שווה לבדוק מה מהות התפקיד שם - אולי ההתמקדות היא בהכנת תפריטים). אני אישית חשבתי בכיוון הזה, אבל רצוי שתדעי שצריך נטייה ריאלית כלשהי, שכן לומדים המון פיזיקה, כימיה, ובשנה הראשונה גם מתמטיקה. בכל אופן, שיהיה לך המון
, וחג שמח

למעלה