תביעו את דעתכם

lihideprece

New member
תביעו את דעתכם

ההבדל בין רוחניים לדתיים-הוא שדתיים הם -"נעשה ונשמע"-ורוחניים-הם נשמע ונעשה הכל באהבה-ובלי לחץ!!! אני אספר קצת על עצמי -החמש שנים האחרונות שעברו עליי היו גיהנום-מבחינה נפשית-ורק בשנה האחרונה חוויתי נס-שהוא מעל כוחות הטבע-אי אפשר להסביר אותו-מבחינת הגיון-מה שמחייב שזה נס!! מאז הבנתי שהדרך שלי בחיים היא להיות רוחנית-אחרת אין לי מה לחפש בעולם הזה.התחלתי להתעניין בקבלה-(ולא הקבלה של מדונה)אלה קבלה אמיתית-של הרב לייטמן-"בבני ברוך" והבנתי שדרך הקבלה אדם יכול לשלוט על חייו באופן מוחלט-אם אמונה מוחלטת בבורא. אז הבנתי שעל מנת שהעולם יראה לנו יפה אנחנו צריכים להיות יפים מבפנים-להיות אנשים טובים שעושים מצוות ,ולקבל את כל הבריאה באהבה -ללא תנאי. עד כאן הכל נשמע נפלא ואפילו עם הזמן זה נראה אפשרי ביותר למימוש. רק שאחכ נכנסת הדת-ומתחילה לאיים באיזשהו מובן של "אסור" "ואל תעשה" זה כבר לא כל כך אהבה זה יותר להרגיש בעונש-הקבלה שאני מתענינת מחייבת אותי להתקרב באיזשהו שלב לדת ולתורה-אבל מה קורה שפתאום זה לא נראה כל כך קל ליישם

proshuto

New member
דעתי

בוקר טוב, מדוע יש לך קושי עם ה"אסור" וה"על תעשה"? למה זה שונה ממה שאסור למשל בחוקים של המדינה? למה זה נראה איום? אם יש לך אמונה מוחלטת בבורא אז צריך לקבל גם את האיסורים שהוא מטיל. אפשר להסתכל על זה כאנלוגיה ליחסי הורה-ילד. הורה טוב מטיל איסורים על הילד לטובת הילד עצמו והדבר לא בא על חשבון אהבתו אליו ולא מפחית אותה, למרות שלילד זה נראה כך. הבעיה עם הדת שאינה מאפשרת לאדם המאמין לבחון את נכונות הדברים להם היא מטיפה ובמקרה הצורך לשנות את האמונה. אבל זה כבר דיון אחר.

lihideprece

New member
נכון אבל

אני מקבלת את כל האסור כבר עכשיו באהבה-מבחינת "ואהבת לרעך כמוך" וכל האסור מבחינת אטיות -ולכל היש באהבה -שזאת משימה קשה בפני עצמה(זה לא כל כך קל להיות אדם טוב שבאמת רוצה רק טוב)לכולנו יש תאוות,וכוונות,ומכשולים רבים מאד -כדי להגיע למצב שבו אנחנו -נחשבים-לאדם טוב.-הרי גם הדתיים ויש המון כאלה-שהם מבחינתי רק תחפושת בלבוש-ומבפנים הם אנשים רעים מאד-השאיפה שלי היא אחרת היא קודם כל להיות בנאדם שמאמין כמובן מבחינה אבסולוטית(כבר עכשיו).ופשוט להיות בנאדם טוב בלי "התחפושת של הדת"וזה לא שאני הולכת חשוף או משהו, -אני גם ככה הולכת בלבוש די צנוע-פשוט אני רוצה להישאר דתייה בלב-ורוחנית בעולם החומר.לא רוצה את כל החוקים של הדת--כי יש המון!!!!!-גם ככה המלחמה על להתגבר על היצר האנושי-הרע שלנו-הוא מלחמה אין סופית-אז לחשוב שבנוסף לקרב על הלחימה ביצרים שלנו-גם לעשות את כל החוקים של נטילת ידיים וכל השאר-זה פשוט נראה עונש-בשלב מסויים-וכבר עכשיו אני עושה המון דברים אני מתפללת כל יום-ונותנת צדקה,וכל מה שרק אפשר בגבול היכולת-אבל אני לא רוצה להיות פנאטית-כי עובדה שיש המון דתיים-רעים-שהם-ממש רחוקים מאלוהים לדעתי-אלוהים לא רוצה שנסבול -הוא רוצה שהכל יהיה באהבה-אז לא מספיק להיות אדם טוב???

proshuto

New member
במחינת הדת...

...מה שאת רוצה זאת בעיה מכיוון שאת רוצה לבחור אילו חוקים של הדת מתאימים לך ואילו לא. מי אמר שהחוקים שתבחרי לקיים הם החשובים ואלה שתתעלמי מהם הם המשניים? כתבת שאלוהים רוצה שהכל יהיה באהבה והוא לא רוצה שנסבול. מנין לך? זאת השארתך בלבד. הדתיים יאמרו לך שאלוהים רוצה הרבה יותר מזה. הוא רוצה את כל החוקים והמנהגים שנראים בעינייך מעמסה כה גדולה. אבל מכיוון שאיני אדם דתי הגישה שלך מתאימה להשקפתי. תעשי מה שלבך ושכלך אומרים לך ואז תבחני את התוצאה. אם טוב תמשיכי, אחרת נסי משהו אחר.

הכל טמון

באיך שאת מסתכלת על הדברים, ומה מניע אותך

אנשים דתיים

לא רואים בזה עונש בדיברות של מה אסור ומה מותר, זה חלק מחייהם, והם מקבלים את זה בהרבה אהבה והבנה. מבחינתם, זה העולם שלהם, ולא קיים עולם אחר. מבינה?זוהי הדרך שלהם להתמודד עם המציאות, אותה הם מכירים.

lihideprece

New member
......

אני רואה בזה עונש בשלב מסויים שזה מגיע לפנאטיות אבל את ה"אסור" המקובל אני עושה ומקבלת-רק שלא בא לי למשל ללכת עכשיו בחצאית-אני מעדיפה להיות אמיתית וטובה בלי תחפושת-אבל כמובן שבשלב מסויים אני אלבש חצאית שאני אהיה מוכנה-ויש עוד המון דוגמאות לא רק החצאית

אני באופן אישי לא מאמינה באסור

ועונשים. אני אוהבת את הדת אני לא אוהבת את המתווכים של הדת על כול סוגיהם... חפשי את קו האמצע שלך... היי רוחנית, התחברי לנישמתך לאו דוקא דרך מצוות של עשה ועל תעשה... רשמי לעצמך איך היית רואה עצמך אדם טוב יותר. הגדירי לעצמך גבולות פנימיים ושמרי על קווים אדומים. אלוהים הגדול אוהב סולח ומוחל כולו אהבה. למדי להתחבר אל אנרגית האהבה הזו... אין צורך להתבלבל האמיני בעצמך. את יכולה לעשות שימוש במקורות האמונה שלנו: בספרי תהילים תורה תנ"ך זהר וכו'.. אהבי אותם למדי להשתמש בהם למדי להתבונן בהם נכון... אל תכנעי לאיומים ואיסורים, האמיני בעצמך האלוהים בתוכך... בהצלחה

אופיפה

New member
עשי רק מה שאת שלמה איתו..

האמונה היא דבר פנימי ואין צורך בסממנים חיצוניים ומנהגים שאת לא מתחברת אליהם כדי להוכיח למישהו שהאמונה בתוכך. אם תהיי שלמה עם עצמך ועם אמונתך אלוהים יהיה איתך. שיהיה לך בהצלחה.

tmaz

New member
"לדרוש אלוהים" מאת אריה כספי

זה ספר מעולה, והוא מדבר בדיוק על ההבדל בין מדרש אלוהים ישיר, אמיתי, לבין הניסיון להיצמד למדרש הפסוקים, איך כעם עברנו ממדרש ישיר למדרש עקיף, ומה העייתיות שבזה. קראי ותיהני.

שובטמה

New member
תשובה לליהידיפרס,,,,,,,,תביעו,,,,

מהות האדם היא לתקן את עצמו ולתקו את הנשמה. את זה הוא יעשה אם יקשיב לעצמו ולעצמו בלבד. בלי לקוות שמישהו אחר יעשה עבורו את העבודה.

New Mag

New member
יש מילה חזקה שנקראת...

"למה"?? תשאלי... תשאלי.. תשאלי.... אל תקבלי שום דבר כמובן מאליו, גם לא את הקבלה.. כל דבר שמלמדים אותך תנסי להבין למה, אל תהיי עיוורת ותלכי אחרי דברי חכמים או צדיקים.. הם סה"כ אנשים כמוך.. תשאלי כל הזמן למה, למה יש איסורים? למה צריך לעשות כך ולא ההפך? למה יש בכלל קוים אדומים? האם זה קשור לאל או לאמונה (אין קשר בין האל לאמונה!! - האמונה שלך לא תשנה את האל אבל האל ישנה את האמונה!!). בקיצור... רוצה לחיות יותר טוב.. תשאלי למה ובמיוחד מה שאת לא שלמה איתו, מה שאת מפחדת לשאול!!! המשך חיים טובים לך יקירה.. י.ש

שובטמה

New member
תשובה לניומג.............

אל תשאל למה. תעשה את מה שנכון לך. כשאתה יודע מה נכון לך אתה לא צריך לשאול אף אחד.

New Mag

New member
ובכל זאת... אם לא תשאלי...

סביר להניח שיהיה לך קשה להגיע להבנות... הרעיון שבלשאול הוא איך להשתחרר מעכבות ומחסומים שעומדים בינך לבין אמת יותר גדולה... העניין הוא לשאול את השאלות הכי קשות.. לא אמרתי ללכת ולשאול מישהו ספציפי אלא פשוט לשאול ולחפש את התשובות... אם אעשה מה שטוב לי אזי יש סיכוי טוב מאוד שאעשה זאת במסגרת הערכים שמחזיקים אותי כרגע, או את קורא דברים אלה, ומה עשיתי בכך? נשארתי כבול בתוך המסגרת שאני מכנה מציאות.. מסגרת שבנויה על חוקים מאוד מוגדרים, בכדי לנתץ את המסגרת הזו צריך לאזור אומץ ולשאול - הכל!!

שובטמה

New member
תשובה ל יבכל זאת,,,,,

תשאל את עצמך. תגיע באמת עם עצמך. תיקח אחריות על חייך. קבל אחריות על הבחירות שלך.

למעלה