תביעות קטנות

• פותח הנושא jimyy
  • פורסם בתאריך

jimyy

New member
תביעות קטנות

תבעתי חברת ביטוח לאחר שהתחמקה מתשלום ,לפני הדיון שלחה לי כתב ויתור עם סכום של כ 60% מסך התביעה , לא הסכמתי כי התביעה הייתה אמיתית וכלל לא מנופחת , בסופו של דבר פסק השופט את אותם 60% לאכזבתי ..ועוד נכתב בפסד -לצרכי פשרה בלבד-. הצטערתי שהשופט לא פסק לחב הביטוח פיצויי עונשין כי היה זה מקרה מובהק של התחמקות מתשלום והתנהגות בחוסר תום לב , נו מה לעשות זה מה יש . . האמת היא שחלק גדול מכל הסיפור הזה באשמתו של סוכן ביטוח ושאלתי היא האם אוכל עתה לתבוע בתביעה נוספת את הסוכן על ההפרש שלא קיבלתי ועוד נזקים שלא תבעתי בתביעה הראשונה (לא יכולתי כי ניתן לתבוע עד כ16500 בת"ק ) .אודה למי שיוכל להדריך אותי

igalgolan

New member
תביעה

לא ניתן לתבוע נזקים שלא נתבעו מאוחר יותר ללא קבלת אישור (מראש) בבית המשפט ל"פיצול סעדים". במקרה שבו הסכום גבוה מהמותר בתביעות קטנות בוודאי לא היה ניתן אישור כזה. אם הסכמת לפשרה (צריך להופיע בפרוטוקול) מה לך כי תתלונן. אם לא הסכמת לפשרה בקש לבטל את פסק הדין. בקשר לנזק שגרם סוכן הביטוח קרוב לוודאי שהתביעה תהיה מאוד מסובכת וחבל על הזמן. יגאל גולן

jimyy

New member
יגאל תודה -אבל . . . האם . .

האם אוכל לתבוע את הסוכן על נזקים שלא צויינו בתביעה ? האם עצם העובדה שכתוב בפרוטוקול פשרה אומר שאין לתבוע עוד בנושא קשור זה? האם השופט בתביעה הנוספת יכול להעניש אותי ?

brigit

New member
הערה קטנה

אולי אני טועה, אבל זכור לי שדווקא בגלל שזה תביעות קטנות אתה אוטומטית יכול לתבוע את ההפרש בשלום וזה לא כמו הגבלת הסמכות בשלום ו"יויתור על יתרת הסעד" - אבל אני תריכה לבדוק את זה

brigit

New member
טעות

זה נכון רק לגבי תביעה שכנגד בתביעות קטנות

למעלה