תביעה על רשלנות רפואית
ריקי יקרה, היה מקרה אחד בארץ, עד כמה שידוע לי, של אישה שמתה כתוצאה מזיהום מי שפיר לאחר דיקור. הענין נמשך שנים רבות ורק לפני מספר חודשים ניתן פסק דין, באותו מקרה בית המשפט סבר שמקור הזיהום בג´ל האולטראסאונד ושהבדיקה נעשתה באופן רשלני, כך שהמחט נגעה בג´ל שנמרח על הבטן וכמו כן הג´ל עצמו לא היה מכלי חד פעמי כמו היום בבדיקות מי שפיר, אלא כמו בבדיקות אולטראסאונד הרגילות שבהן הבקבוק עומד כל היום ומשמש לכל הנשים. לדעתי האישית הסיכון לזיהום פשוט קיים ואין מה לעשות, הבדיקה מאוד פולשנית והרופא לא חייב לעשות משהו לא בסדר על מנת שיתרחש זיהום . על מנת להוכיח תביעה כזו בבית משפט את צריכה להוכיח שיותר סביר שהרופא נהג ברשלנות, מאשר שלא נהג ברשלנות, והסטטיסטיקה לצערנו לא מיטיבה עימך מאחר והסיכון (חצי אחוז), הוא סיכון משמעותי וקיים. באשר לאנטיביוטיקה - גם מניסיוני בשלושה דיקורים לא ניתן דבר, רק המלצה למנוחה. אני יכולה להגיד לך חד משמעית שלמרות הכל אני הייתי ממשיכה ועושה את הדיקורים האלה גם במקרה של הפלה כתוצאה מזיהום, אני מכירה באופן אישי מספיק מקרים שבלי כל אינדיקציה שמשהו לא תקין, הלכו ועשו את הבדיקה (כמו שאני עשיתי), ונתקבלה תשובה שבעקבותיה היה צריך לעשות הפלה, ואלמלא הדקור לא ניתן היה לאבחן הבעיה. נכון מה שהחבר שלכם אמר, שלמרות טופס ההסכמה לבדיקה, הרי שאם את יכולה להוכיח רשלנות, אין משמעות לטופס ההסכמה. טופס ההסכמה מתייחס לעילה אחרת מרשלנות, עילה של תקיפה, שלצורך הוכחתה לא צריך להוכיח רשלנות, אלא רק שלא ידעת לקראת מה את הולכת. אבל מאחר וכן הוזהרת בטופס ההסכמה ביחס לסיכונים שאת לוקחת על עצמך, במקרה שלך תצטרכי להוכיח את עילת הרשלנות. לסיכום אני מציעה לך בחום גם מקצועית וגם אנושית לרדת מהעניין, לא מתוך סימפטיה גדולה לממסד הרפואי, שאין לי ספק שעל ימין ועל שמאל (גם מניסיון אישי עם "כמעט אסונות") עושה פאשלות, אלא מאחר והעניין חסר סיכוי ומאחר ואת צריכה להתמקד עכשיו בעניינים אחרים ולא במשהו שיישאב את כל כוחותיך הנפשיים (וכן, מקורותייך הכספיים) לאפיקים שלא יועילו לך.