תביעה על כריתת רחם.

ml2001

New member
תביעה על כריתת רחם.

אני זקוק לעיצה. אישתי במהלך ניתוח קיסרי : הרחם לא התכווץ למרות חומרים מכווצים והרופא התורן המומחה הוזעק בלילה לאחר שהרופאים במקום לא הצליחו לכווץ את הרחם..............והזריקו מספר חומרים מכווצים. כל שנשאר לפרופסור שהוזעק לקבוע שהרחם אטוני..............ויש לכרות אותו[גם בגלל הדימום המסיבי] שלא פסק. אני לא יודע האם היה כאן מהלך תקין או שיש מקום כאן רשלנות רפואית? בכל אופן ברצוני להימנע מהגשת תביעה משפטית שתארך שנים על גביי שנים. האם יש דרך שאפשר לפנות לבית החולים או למשרד הבריאות בתלונה בנושא?.............ובכך אולי לזכות בפיצויי כספי על דרך הפשרה בלי להגיע לבית המשפט?[ובכך גם לסיים פרשה זו מהר?]? להצעתך אודה.

כריתת רחם

אכן נשמע שהיתה רשלנת בטיפול באשתך. לא תוכל להתפשר ללא הגשת תביעה או לכל הפחות חוות דעת מומחה בתחום המיילדות.

אפשרויות הפעולה

על מנת להוכיח רשלנות רפואית ולקבל פיצוי- יש לפנות לעורך דין על מנת שיתחיל בהליכים של הכנת התיק לתביעה. עורך הדין יכול - לפי שיקול דעתו- לפנות קודם לכן או במקביל לחברת הביטוח על מנת להתחיל בהליכי מו"מ. מנסיוני, במרבית המקרים, מו"מ אינו מוביל לסיום התיק בפשרה הולמת ויש להגיש תביעה לבית המשפט. לשם הגשת תביעה יש לקחת בחשבון שנדרשת השקעה כספית של כמה אלפי שקלים: במידה ותביעתכם תתקבל, הפיצוי עשוי להיות משמעותי (שיעור הפיצוי הוא פונקציה של גילה של אשתך). בדרך כלל, רוב התיקים נסגרים בפשרה לאחר הגשת התביעה : אם אתם צודקים , איני רואה סיבה מדוע לא להתחיל להניע את התהליך. לשאלתך לגבי פניה למשרד הבריאות - זהו גוף שבודק את עצמו, וגם אם פניתך תמצא צודקת לא יוצע לך פיצוי בנתיב זה. יש לקחת בחשבון שהתביעה מתיישנת 7 שנים מיום האירוע: היות והליכי בניית תיקים כאלו הם ארוכים, אני מציעה לא להשתהות.

למעלה