תביעה להפרשי שכר

מצב
הנושא נעול.

1456a

New member
תביעה להפרשי שכר

תביעה להפרשי שכר
שלום לכולם, אני עובד בחברה ציבורית מאוד גדולה שמערכת השכר שבה משוגעת לחלוטין ואני אפרט: אני עובד כ-3 שנים ובמהלך השנים הנ"ל שלמו לי שכר שונה מהשכר שהייתי אמור לקבל. מצד אחד קבלתי כ-13,000 ש"ח שלא הייתי אמור לקבל ומצד שני הורידו לי כ-10,000 ש"ח. אני מעוניין להתפטר כי פשוט נמאס לי. השאלה שלי היא כזאת: האם אוכל לתבוע אותם על ה-10,000 ש"ח שלא שלמו לי לאחר שאני אתפטר ? במידה והם יבדקו את הנתונים ויגלו ששלמו לי כ-13,000 יותר - האם הם יכולים לחייב אותי על ה-13,000 ששלמו לי בטעות ??? האם יש דרך לקבל את ה-10,000 בכל זאת כי באמת מגיע לי אפילו יותר מ-17,000 אבל אני יכול להוכיח רק על ה-10,000 ? תודה

yg28

New member
עשיית עושר

תביעה להפרשי שכר
שלום לכולם, אני עובד בחברה ציבורית מאוד גדולה שמערכת השכר שבה משוגעת לחלוטין ואני אפרט: אני עובד כ-3 שנים ובמהלך השנים הנ"ל שלמו לי שכר שונה מהשכר שהייתי אמור לקבל. מצד אחד קבלתי כ-13,000 ש"ח שלא הייתי אמור לקבל ומצד שני הורידו לי כ-10,000 ש"ח. אני מעוניין להתפטר כי פשוט נמאס לי. השאלה שלי היא כזאת: האם אוכל לתבוע אותם על ה-10,000 ש"ח שלא שלמו לי לאחר שאני אתפטר ? במידה והם יבדקו את הנתונים ויגלו ששלמו לי כ-13,000 יותר - האם הם יכולים לחייב אותי על ה-13,000 ששלמו לי בטעות ??? האם יש דרך לקבל את ה-10,000 בכל זאת כי באמת מגיע לי אפילו יותר מ-17,000 אבל אני יכול להוכיח רק על ה-10,000 ? תודה
עשיית עושר
חוק עשיית עושר ולא במשפט קובע חובת השבה: "מי שקיבל שלא על פי זכות שבדין נכס, שירות או טובת הנאה אחרת (להלן -הזוכה) שבאו לו מאדם אחר (להלן - המזכה), חייב להשיב למזכה את הזכיה, ואם השבה בעין בלתי אפשרית או בלתי סבירה - לשלם לו את שוויה. כלומר, אם קיבלת כסף שלא היית אמור לקבל - ממילא אתה אמור להחזיר. אם ניכו לך את מה שקיבלת ולא היית אמור לקבל - פעלו כדין, כל עוד לא ניכו יותר מדי. תבדוק בדיוק מה קיבלת, מה היית אמור לקבל ומה ניכו לך ותראה אם צריך להתחשבן על משהו ולטובת מי. אם לטובתך - אולי יש עילת תביעה. אם נגדך - לכאורה אתה אמור להחזיר. אם תתבע כשאתה למעשה צריך להחזיר כסף - סביר שיתבעו אותה בתביעה שכנגד להשבת הסכומים ששולמו לך ביתר.

1456a

New member
../images/Emo122.gif עוד שאלה קטנה

תביעה להפרשי שכר
עוד שאלה קטנה
לגבי פיצויים, חופשה והבראה: פיצויים: אני עובד (בסבל רב) כ-3 וחצי שנים ליתר דיוק. בשנתיים הראשונות עבדתי במשרה חלקית של כ-55% משרה ובשנה וחצי האחרונות עבדתי בכ-90% משרה. האם יחשבו לי את הפיצווים לפי שלושה חודשים אחרונים (שבהם עבדתי כ-90% משרה)או שיש שיטת חישוב אחרת. חופשה, הבראה: קבלתי חופשה והבראה על שלוש שנים ראשונות. האם מגיע לי גם על החצי שנה הנוספת? איך מחשבים?? מצפה לגאולה קרובה...

only me 27

New member
אז ככה...

עוד שאלה קטנה
לגבי פיצויים, חופשה והבראה: פיצויים: אני עובד (בסבל רב) כ-3 וחצי שנים ליתר דיוק. בשנתיים הראשונות עבדתי במשרה חלקית של כ-55% משרה ובשנה וחצי האחרונות עבדתי בכ-90% משרה. האם יחשבו לי את הפיצווים לפי שלושה חודשים אחרונים (שבהם עבדתי כ-90% משרה)או שיש שיטת חישוב אחרת. חופשה, הבראה: קבלתי חופשה והבראה על שלוש שנים ראשונות. האם מגיע לי גם על החצי שנה הנוספת? איך מחשבים?? מצפה לגאולה קרובה...
אז ככה...
מנסיוני,עבדתי במקום מסויים כ -7 שנים. 6 שנים ראשונות משרה חלקית-צבא,סטודנט,ושנה אחרונה מלאה. חישוב הפיצויים היה לפי חלקיות המשרה בכל שנה. כך שבועל יצא כביכול שעבדתי חצי משרה כי רוב השנים הייתי בחצי משרה ובמקום לקבל 40000 ש"ח קיבלתי רק 24000 ש"ח.

שיר ורד

New member
אם תתפטר

עוד שאלה קטנה
אם תתפטר
אזי על פי החוק לא מגיעים לך פצויים. יתכן שעל פי הסכם קיבוצי או אישי כן, אבל תבדוק את הנושא לפני שאתה נוקט בצעד זה. מגיע לך תשלום יתר דמי ההבראה על התקופה החלקית שעבדת וטרם שולמו לך. החישוב הוא בערך , מספר הימים המגיעים לך בשנה מוכפל במספר ימי העבודה שעברו מאז התשלום האחרון ומחולק במספר ימי העבודה בשנה. (למעשה יש לבצע חישוב של חלקיות המשרה וחלקיות התקופה בנפרד ולכפול אותם זה בזה, אבל המספרים שנתתי לך נותנים חישוב מקורב ופשוט יותר). כנ"ל לגבי פדיון חופשה. יש לחשב את מספר ימי החופשה שצברת מתחילת עבדותך ולנכות מהם את מספר ימי החופשה שנצלת ועל היתרה אתה אמור לקבל תשלום כאילו כל יום חופשה היה יום עבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה