תא המטען של ה 307...

hal9k

New member
תא המטען של ה 307...

אולי מישהו עם 307 גילה איך אפשר (אם בכלל) לפתוח את תא המטען מבפנים, בלי לפתוח את אחת הדלתות? בנסיעה מעל 10 קמ"ש הוא ננעל (לפי ספר הרכב), אבל אז הוא משתחרר רק עם פתיחת אחת הדלתות אצלי. מעצבן, בהתחשב בבדיקות הבטחוניות שעושים בכל מקום היום...

© DrorZi

New member
את האמת נשמע מעניין

אני מבין את ההגיון של מי שתכנן את זה כאילו שאין סיבה למישהו מבחוץ לפתוח את הבאגז כל עוד לא יצא מישהו מהאוטו וזה אומר שאם המצב הפוך מנסים לגנוב לך משהו מהבאגז כשאתה עומד. הדלתות ננעלות בתחילת נסיעה
לפי מה שאתה אומר מספיק שאתה פותח דלת והמנגנון משתחרר, לא צריך לכבות סוויץ או לצאת עם מפתח, לא
אז למעשה כל הפגיעה זה פתיחה וסגירה של דלת
נראה לי שזו פגיעה מינימלית אם בכלל...
דרור זי, לפעמים ניתן לבטל פונקציות כאלה אבל צריך לחרוש את כל ספר הרכב (באנגלית
) אות אות.

hal9k

New member
כן, צריך רק לפתוח דלת כדי שייפתח,

אבל זה נראה לי מין באג כזה רק אצלי, לא יודע. מוזר לי שצריך לפתוח ולסגור דלת כדי שהוא ייפתח... בכלל, יש כל מיני דברים נחמדים אבל לפעמים מעצבנים באוטו הזה. למשל - כאשר האורות במצב אוטומטי, הם תמיד נשארים משהו כמו 30 שניות לאחר כיבוי האוטו. ובקרת האקלים מחליטה לפעול כמעט כל בוקר קר (כדי להפשיר את האדים, כנראה. אחרי 9 בבוקר היא אף פעם לא פועלת, אלא אם ממש קר...). ואני לא ממש רוצה שתפעל. בספר הרכב לא ראיתי איך אפשר לבטל את כל השטויות האלה, אבל אני חושב שכל הדברים הללו ניתנים לתכנות ולשינוי בקלות במוסך (אפילו את תוכנת התיבה האוטומטית שמעתי שהם עידכנו).

© DrorZi

New member
ושוב ענייני בטיחות

האורות נשארים להאיר לך את הדרך הביתה, שלא תהיה לבד, תשאל בעיקר נשים (בלי לפגוע כמובן) איזה הרגשה בטוחה זה שאתה במקום מואר, 30 שניות לא מזיזות למצבר. לגבי בקרת האקלים נתקלתי בתופעה "מרגיזה" דומה ב306 כבר. כל הנעה מחדש כמעט גורמת למזגן לחשוב שהוא ב ON, גם אם כשכיבו את האוטו הוא לא עבד. אבל זה לא עקבי, וזה משגע אותי כי אני לא מבין את האלגוריתים של הדבר הזה ... פתרון: התרגלתי להסתכל על הכפתור של המזגן לאחר שאני מניע ולכבות אותו ע"פ הצורך...
דרור זי.

rigi

New member
גם בפאסאט הבקרת אקלים ככה...

וזה משגע אותי !!!! אפילו שהמדחס לא עובד עד שמניעים את הרכב... זה משגע אותי כל פעם לכבות את זה.... למה זה לא יכול להישאר על OFF....????????

sronis

New member
פאסאט ו-306

אני מבין את שניכם, כבעל פאסאט בעבר ו-306 בהווה... למרות שעם הפאסאט זה אף פעם לא הפריע לי, אצלי בקרת האקלים תמיד הייתה על אוטומטי, ואף פעם לא על OFF. ב-306 למרות זאת, זה ממש מעצבן, בעיקר כי לא תמיד יודעים אם בקרת האקלים הופעלה או לא, כי באור יום הנורה שלה כמעט בלתי נראית... רוני

hal9k

New member
אני לא בטוח שזה לא הורס את המצבר

כל יום אני נוסע 10 דקות לעבודה, ואז האורות נשארים 30 שניות (כי זה בחניון), וכשאני חוזר בערב - עוד 10 דקות של נסיעה ואז 30 שניות של אורות... טוב, אני מקווה שפיז´ו בדקו את העניין לפני שהחליטו להשאיר את האורות דולקים ללא מנוע ושהם יודעים מה הם עושים...

Booly

New member
יש משהו דומה ברנו מגאן

לאבא שלי במגאן (שנת ייצור 2000) יש מתג שנועל ופותח את הדלתות שממוקם ליד מתגי המזגן, לחיצה ארוכה מאוד על הנעילה מפעיל מנגנון שנועל את כל הדלתות בנסיעה של מעל 10 קמ"ש. לחיצה ארוכה מאוד על הפתיחה מבצע ביטול של פונקציה זו. כמובן כאשר הדלתות ננעלות אז כדי לפתוח בגז´ צריך לפתוח את הנעילה ואת זה עושים עם המתג של הנעילה המרכזית ואז אין צורך בפתיחת הדלת כדי לפתוח את הבגז´. אני לא מכיר את ה- 307 אבל אם יש מתג כזה אז תנסה לראות אם התפעול דומה, ואם לא אז SORRY שלא עזרתי .

© DrorZi

New member
למה אתה מספר רק חצי סיפור ../images/Emo35.gif

ספר איך גילית את נס הפונקציה הזו וכמה זמן וכמה מקומות היית עד שגילית את זה.
דרור זי, רמז לכולם אפילו במוסך רנו חשבו שזו תקלה ברכב

דני ג

New member
גם בקליאו קיימת הפונקציה הזו

וכמובן שניתן לפתוח את הנעילה המרכזית ע"י הלחצן המתאים בתוך הרכב. למיטב זכרוני גם ב 307 קיים לחצן הנועל/פותח את הנעילה המרכזית מתוך הרכב. דני G.

Booly

New member
יא מפגר אם כבר נכנס לפרטים אז תדייק

אבא שלי הלך למתקין שהוא הופנה אליו מרנו (הוא לא אמר להם מה הבעיה אלא שיש לו בעייה באזעקה!) מה שהיה זה שאת מתקן הרמת החלונות של האזעקה חיברו במקום הלא נכון ואז כאשר הנעילה המרכזית מקבלת פקודה להינעל אז החלונות נסגרים. יום בהיר אחד אבא שלי נוסע לו ואיך שהוא מתחיל לנסוע נסגרות לו החלונות !@#!@$!@$ בקיצור אותו מתקין שמספק אחריות על האזעקה אמר לאבא שלי שמי שהתקין את המרים חלונות דפק את המוח ואין אחריות יותר בגלל שלא התקנו את המרים אצל אותו מתקין. בקיצור ראיתי שגם לאחר ניתוק של אותו מרים עדיין הדלתות ננעלות ואז נפל לי האסימון, התקשרתי למוסך רנו בהרצלייה (חברה אמינים ומקצועיים שאנחנו עובדים איתם כבר שנים) ושאלתי אם הם מכירים תקלה כזו ואז שי אמר לי שזו לא תקלה אלא מצב שניתן לשליטה באותו רגע מחקתי את אותו מתקין מפגר שעובד עם רנו שישר קפץ שהאזעקה דפוקה בגלל אותו מרים חלונות שלא הוא התקין (חמור קופץ בראש) אחר כך כבר אמרו לי לא להתקרב אליו כי הוא לא מקצועי. נו טוב לומדים לגבי המרים חלונות, הוא חובר ועובד והכל בסדר, אז אל תשמיץ את המוסך כי הם ישר אמרו לי שזו לא תקלה, הבעייה היא שאבא שלי לא תרח לשאול אותם לפני שהוא הלך למתקין.

© DrorZi

New member
אימבצילית שכמוך

פעם הבאה תספר לי את זה כמו שצריך
אני זכרתי שהמוסך שלך אותך בהתחלה למתקין של האזעקה ... נו טוב...
דרור זי, הזכרון כבר לא משהו...

למעלה