תאריכים בספרים

udirot1

New member
תאריכים בספרים

חישבתי כמה תאריכים בספרים, אם למישהו יש עוד, אז שיכתוב פה בתגובה. התאריכים הם לפי מה שכתוב בספר השני. ד"א, בסרט יש ממש טעות - כתוב שטום רידל נולד ב1905. לפי ההיגיון, ובעזרת חישוב, יוצא שהוא נולד 11 שנה לפני מה שכתוב בספר השני. הארי נולד - 31 ביולי, 1980 פרד וג'ורג' נולדו - אפריל, 1988 טום רידל "מת" - 1944 "נגמרו כוחותיו" של וולדמורט - 1981 גברת בלק מתה - 1987 זה ממש קצת, אני יוסיף עוד אבל אם תוכלו תכתבו גם אתם.

ToryMaster

New member
לא אמ

יש טום רידל וטום רידל, הסבא של וולדמורט והאבא, אני התבלבלתי איתם.

../images/Emo12.gif

איך יכול להיות שהארי גדול מפרד וג'ורג' ב-8 שנים, אם הם שנתיים מעליו בהוגוורטס?

מרי15

New member
עזבו.. רולינג בטח התבלבלה או משהו

גם אני הייתי מתבלבלת אם היו רצים לי מלא תאריכים בראש.... לא קריטי...

נראה לי הכוונה ל-1978....

ובסרט לא הצלחתי לעקוב אחרי התאריכים הראו את זה ממש קצת זמן...

זה עדיין לא נשמע לי הגיוני...

כי הם עכשיו אמורים להיות בני 18 נגיד... אבל אולי זה בגלל שלוקח להוציא הרבה זמן להוציא ספר אז התפקשש לה קצת... חחח

ToryMaster

New member
לא אמ

זה שבספר הראשון הארי בן 11, לא אומר שהוא "באמת" היה בן 11 בשנה שהספר יצא, כי הוא נולד מוקדם יותר, כשהספר רק נכתב.

DarkMagic17

New member
שנות התשעים.../images/Emo28.gif

אם אני לא טועה, הספר השני מתרחש ב92... משהו כזה
איפה אביגיל\מעין\ג'ון הKNOW-IT-ALL התורנים שיסדרו לנו את הזמנים

rds15

New member
אכן בשנות ה90.

הארי נולד ב31/7/80, והעלילה של הספרים היא מ1991 עד 97.

rds15

New member
חישוב פשוט.

בספר השני, נאמר במסיבת ליל המוות של ניק שהוא נהרג ב1492, ושהוא מת כבר 500 שנה. מכאן, שהספר השני מתרחש ב1992. בגלל שהארי בן 12 אז, הוא נולד ב1980, ומזה נגזרו כל שאר השנים.

Pr0NgS

New member
ותוספת:

ב-DVD של הארי פוטר וחדר הסודות, יש קו-זמן שרולינג אמרה שהכינה, ונראה לי שהיו בו כמה טעויות, אך כתוב שח"ס הוא ב-1992.

אני לא מבינה מה זה משנה

כלומר, ברור שהספר מתרחש במאה העשרים, אבל מה זה משנה אם זה בשנות ה-80 או בשנות ה-90? (או בכלל בשנות ה-70) זה בבסיסו ספר מעל הזמן, לא?

למעלה