תאריך תפוגה של חלב

spirit78

New member
תאריך תפוגה של חלב

שמתי לב שתאריך התפוגה של חלב תנובה תמיד קצר באופן ניכר מתאריך התפוגה של חלב טרה ויטבתה.

יש לכם מושג למה?

sharpantie

New member
תאריך תפוגה זה לא תורה מסיני

זה לא אומר שאם תשתי אותו יום או יומיים אחרי התאריך הוא יהיה מקולקל.
ההבדל בתאריכים בין 2 החברות יכול להיות עניין של מדיניות ואי לקיחת סיכון
או שבתנובה החלב שוהה במחלבות יותר זמן עד שהוא מגיע לחנויות.
יכולות להיות סיבות נוספות שקשה לדעת מה הן.

spirit78

New member
ברור שזה לא תורה מסיני

אבל ההבדל בין התאריכים גדול מאד.
חשבתי על אפשרות של עיכוב בשיווק, אבל זה נשמע לי לא הגיוני. מדובר במוצר בעל חיי מדף קצרים, לא נשמע הגיוני שהם יצרו עיכוב כ"כ ארוך בשיווק.
כנ"ל לגבי מדיניות של חישוב הקלקול - ההפרש גבוה מאד.

ומכיוון שלא מכניסים חומרים משמרים, ומדובר באותו מוצר - אני מנסה להבין כיצד זה קורה.

sharpantie

New member
רק לתנובה הפתרונים.

אשכר

New member
אם תנובה הכניסה בעבר סיליקון,

אז יש לצפות שהם יעשו דברים מוזרים אחרים גם היום.

(לפי הסיפורים שקראתי, הסיליקון הוסף לחלב כדי למנוע הקצפה, כנראה בגלל שקצף לפעמים תוקע מכונות אוטומטיות - אבל אני לא יודע האם זה נכון)

תלוי בתהליך היצור

כמה כל אחד מהמרכיבים חומם ופוסטר

כבר מזמן מה שאנחנו מקבלים זה לא חלב

trilliane

Well-known member
מנהל
מניסיוני דווקא התאריך של תנובה ארוך יותר

משל טרה (ולכן אני מוצאת את עצמי לא פעם קונה תנובה אף שאני מעדיפה טרה). אני יכולה להניח שהניסיון שלנו שונה מכיוון שאנחנו קונים בחנויות שונות שמקבלות סחורה בימים שונים ובתדירות שונה...

אני לא חושבת שיש הבדל מהותי בין החלב בקרטונים של המחלבות השונות, להערכתי ההבדלים ביניהן הם בעיקר תוצאה של הפערים בין הייצור לאספקה.

מה שאני כן יודעת הוא שחלב בקרטונים מחזיק יותר (מחלב בשקיות) מכיוון שהוא עובר תהליך שנקרא "פסטור על" (ולכן יש הטוענים שטעמו פחות מוצלח) שגורם לו להיות עמיד יותר. מישהו פעם אמר לי השקיות לא אטומות הרמטית (מאפשרות מעבר חמצן) אבל לא בדקתי אם זה נכון או לא.

אישית אין לי בעיה להשתמש בחלב גם אחרי שהתאריך עבר, ולמעשה קרה שפתחתי קרטון אחרי שהתאריך כבר עבר... המקרר שלנו מקרר היטב, ועוד לא קרה שהתקלקל לי חלב אחרי שהתאריך עבר (כמובן, זמן סביר, לא שבועות...). כשאני פותחת חלב, בלי שום קשר לתאריך, אני תמיד מרחרחת לוודא שהוא בסדר (לפעמים עלול להתקלקל גם לפני התאריך, כמובן). אם מריח לי טוב, משתמשת. קשה לפספס ריח של חלב חמוץ.

למעלה