תאריך עברי ולועזי

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
תאריך עברי ולועזי

מישהו מכיר אתר ש"מתרגם" תאריכים מעברי ללועזי ולהיפך? תודה למשיבים.

יעלאיזנ

New member
עוד לוח שנה תמידי

אולי לא מפורט בזמנים כמו הקלוח. אבל בהחלט ניתן למצוא בו כל תאריך לועזי ואת המקביל לו בעברי.

eliyhu

New member
קלוח

פשוט הורידי את התוכנה הזו כמוכן את יכולה לקבל תזכורות של ימי הולדת וכו' מהאתר אמי

עב

New member
תודה, התאריכים תורגמו ועוד שאלה

התרגום היה נחוץ כדי לדעת את תאריך הפטירה של סבא-רבא לפי הלוח העברי. עכשיו צריך לברר האם ניתן להשיג את תעודת הפטירה שלו. האם מישהו יודע איזה מידע ניתן להפיק מתעודת פטירה מהונגריה? מה שמעניין אותנו זה שמות ההורים שלו, ובעיקר אמא שלו, שאיננו יודעים אפילו את שמה. אם יש לכם ניסיון, ספרו לי בבקשה כדי שאדע איזה ציפיות לפתח.

eliyhu

New member
תאריכים

אם את עובדת עם דורותרי , אז זה בכלל פשוט כי התאריך ניתן להפיכה תוך כדי הכנסת הנתונים אמי

א77

New member
אני מאד מרוצה מהקלוח

והאמת שיותר מתרגום תאריכים, יש בו מה שלא מצאתי במקומות אחרים. לדוגמא: בגלל סיבה מסויימת התעניינתי מאד במולד הירח של חודש אייר תרצ"ז [לפני שישים ושש שנה]. יש שיטות חישוביות למצוא את זה. כי כל חודש של ירח הינו 29 וחצי יום ועוד חלק מאד קטן משעה. כשמדייקים בחישוב זה. אפשר להגיע לחודשים הקודמים והבאים אם ידוע לי מולד אחר. אלא שמדובר במולד חודש, היינו בשנה יש 12 כאלה. ומדובר על 66 שנה לאחור. ובקיצור הייתי צריך לעשות [66X12=] בדיוק 792 חישובים + 22 שזה מספר השנים המעוברות. היינו סך הכל 814 תרגילים שנדרשים לדיוק מושלם גם בקטנות. כאן אין בערך... הקלוח עזר לי גם בזה. אם יש לך שאלות כאן ושם בענייני הלוח העברי, אהיה מוכן לסייע בכל שאוכל.

הדס ח

New member
קלוח מאד מומלץ

הורדתי את התוכנה לפני הרבה זמן והיא מאד יעילה. הבעיה היחידה היא שלא תמיד כל האותיות מופיעות וחלקן מופיע בצורת קישקושים. שלחתי על כך מייל אליהם ואמרו שמודעים לבעיה ומתכוונים לשפר אך לא ידוע מתי זה יקרה.... הדס

הדס ח

New member
שאלה ל א77

האם תוכל להפנות אותי למקור מהימן למציאת שעות כניסת שבת באיזור נצרת עילית/מגדל העמק/עמק יזרעאל בשנת תשס"ד?? תודה הדס

א77

New member
לפני שאחפש לך.

בכל מקרה, אם אינן לך לוח של תשס"ד. אז כל שנה באותו תאריך לועזי, זמן הדלקת נרות שווה. זמן הדלקת הנרות של 15/1 בכל שנה יהיה שווה. אז דקה לכאן דקה לשם. מיכיון שלא כל שנה באותו תאריך יש ערב שבת. אפנה את שאלתך לפורום מסויים שנודעתי אליו לאחרונה, מקווה שהם ימצאו.

חייםלוי

Member
מנהל
אני אמנם לא א77 אבל קלוח נותן מידע

לפי מקומות. אפשר להגדיר לו שאת נמצאת בנצרת ותקבלי את שעות כניסת ויציאת השבת בכל עת שתרצי.

א77

New member
אם נצרת מקביל לחיפה.

איני חושב שניתן להגדיר הכל הכל. יש אפשרות לירושלים חיפה ותל אביב. איני יודע על עמק יזרעאל כמו מה הוא בדיוק. למעשה ירושלים היא מישור החוף, ירושלים הררית, חיפה בחוף אבל חלקה מוסתרת מהכרמל. ואיניחושב שניתן להגדיר את עמק יזרעאל בקלוח. רק שצריך לברר למה הוא משתווה.

Melitz

New member
מה קרה ? החלטתם לשמור השנה ../images/Emo13.gif כאן באתר משרד הדתות (כדאי להסתכל מהר, לפני שיפרקו את המשרד) תוכלי לראות לגבי ארבעה איזורים עיקריים בארץ - האם יש משהו יותר מפורט או איזור חיפה מכסה גם את העמקים הצפוניים ???

הדס ח

New member
זמני כניסת שבת

זאבי, אתה מוכן להסביר לי את הקשר בין התאריך הלועזי לזמן כניסת שבת??? מאד מענין הקשר הזה... חיים, יש בקלוח את הזמנים אבל, יש בעיה של שעון קיץ וחורף שאני לא יודעת לאיזה מהם מתייחס הלוח ואיך/מתי צריך לשנות.... אלי, ממש לא. אני יותר מידי חילונית בנשמתי..... אבל, צריכה להכין לוח שנה... תודה לכולם הדס

הרב של המועצה, כבוד הרב זמיר,

איש חביב באופן בלתי רגיל בטוח שגם יודע, וגם מוכן לעזור. ועוד יותר קרוב אליך בהושעיה, בטח קיים גם המידע וגם הנכונות לעזור. וגם בכפר גדעון מפרסמים לטובת הציבור הרחב את מועדי כניסת השבת.

חייםלוי

Member
מנהל
שעון קיץ בקלוח זה מאוד פשוט

בהגדרות מסמנים שעון קיץ והפלא ופלא הוא עובר לשעון קיץ עם הזמנים המתאימים.

א77

New member
כל זמני היום קשורים ללועזי

הלוח העברי נקבע לפי מולד הלבנה. שמחזורה הוא מעט יותר מ 29.5 יום. ולכן השנה העברית היא 12X29.5=354 ימים, כי כל מחזוריות = חודש, ועלינו לעשות 12 חודשים כדי למנות שנה. אבל הלוח הלועזי עובד לפי החמה שמחזורה הוא 365 יום בשנה, וזוהי השנה הלועזית בסה"כ. 11 יום יותר מהלוח העברי. החמה, זריחתה ושקיעתה קובעים לנו את זמני היום כמו שקיעת החמה, עלות השחר ונץ החמה שלפי הן נקבע המון, כמו חצות היום לענין אכילת ושריפת חמץ ערב פסח. וכל הדברים והחיובים הקשורים ליום או לילה. וכמובן גם זמן הדלקת נרות בערב שבת שזה בערך עשרים דקות [בגלל דין מיוחד של תוספת שבת} לפני השקיעה שבאותו יום. עלות החמה ושקיעתה היום, שווה בדיוק לעלות ושקיעתה לפני 365 יום במחזורה הקודם, היינו היום לפני שנה [לפי התאריך הלועזי] בדיוק. והכי חשוב: החמה זורחת ושוקעת לא באותו זמן בכל מקום. בירושלים השקיעה שונה מבתל אביב ולכן השינויים הקלים. הוספתי מעט יותר ממה ששאלת. מקווה שהבהרתי. זאבי.

הדס ח

New member
בכל זאת יש תועלת בגויים....../images/Emo6.gif

תודה על ההסבר המפורט. למדתי משהו חדש. הדס

א77

New member
מחזוריות החמה והלבנה זה חישוב

מחזוריות החמה והלבנה זה חישוב מדוייק לחלוטין. וכל מי שלומד יודע טוב את המחזוריות. ירח/חודש הוא מחזור לבנה ואין בינו ובין חמה. השנה העברית מורכבת משני עשר ירחים. ובתורה ה' אומר למשה על חודש ניסן בשנה הראשונה לצאתם ממצרים "החדש הזה לכם ראש חדשים ראשון הוא לכם לחדשי השנה" [שמות יב, ב]. מחזור החמה 365 יום, מקביל לשנים עשר ירחים שזה 354 ימים+11 יום ובסה"כ 365. מיכיון שחג המצות חייב להיות באביב, וסוכות גם בעונתו שלו כפי שכתוב מפורש בתורה. ומיכיון שהעונות הינן לפי מחזור החמה עד כל ימי הארץ זרע וקציר וקר וחם וקיץ וחרף ויום ולילה לא ישבתו [בראשית ח, כב]. הרי שבכל שלוש שנים עבריות חסרות 33 יום ממנין שלוש שנות חמה שהיא הקובעת את העונות ולא הלבנה. וכך במשך מספר שנים יחול הפסח בחורף וכו'. לכן מוסיפים אחת ל3 שנים עבריות חודש, וזו השנה המעוברת עם שני אדר. ולמעשה אין לאומות העולם אפוטרופסות על מחזור החמה. המוסלמים מונים אף הם ללבנה. ודווקא הגויים המונים לחמה, ידועים בטעות שהיתה להם, ושהיו צריכים לקזז ולסדר את הלוח שלהם. וגם היום יש להם בעיה עם יום אחד אחת לכמאה שנים כמדומני. זה היה על רגל אחת. יום טוב, זאבי.

wow1

New member
והראמאדאן נופל בכל שנה במועד שונה

כיוון שלמוסלמים אין את מנגנון התיקון של השנה המעוברת? איל.

למעלה