תאריך מו"ר/מרק"ם 2014

evi12

New member
תאריך מו"ר/מרק"ם 2014

בבדיקה שעשיתי היום ראיתי כי האוניברסיטה העברית ( לרוב היא הראשונה שמפרסמת אצלה ) פירסמה את תאריך יום השאלונים ( שהוא הראשון ) ולאחריו יש את הראיונות ( מרק"ם ) או לחלופין את הימי מס"ר. יום השאלונים ייערך ביום שישי 27.6.14. שיהיה בהצלחה, ובנימה אישית, אני מכיר את הלחץ שלפני, עברתי אותו גם אני, אל תתפתו למכוני הכנה, גזלני כספים, שלא באמת מכינים אותך.
בהצלחה לכולם

soli1988

New member
אז מה כן היית מציע לעשות?

אני מקבל מסרים סותרים החל מ-"חזרתי יום לפני מחו"ל הלכתי לראיונות ועברתי" ועד ל-"עשיתי קורס באלפי שקלים".

איפה אני יכול לקבל הדרכה לגבי:
איזה דגשים לתת במילוי קורות החיים בבאר שבע?
איזה ספרים ואיזה נושאים חשובים יש ללמוד בהכנה לאתיקה רפואית \ דילמות רפואיות?
איזה ספרים ונושאים חשובים יש ללמוד על באר שבע והבדואים לקראת הראיונות בבאר שבע?
מה יהיה במבחן הממוחשב בבאר שבע?

איך הכי נכון ללמוד למבחן המו"ר \ מרק"ם? איזה ספרים לקרוא בכל אחד מהנושאים?

בקיצור, מרוב מידע סותר אני מרגיש קצת אבוד.

soli1988

New member
היי זאב

אני כבר רשום לרפואה בעם.
אתה הוא זה שהמליץ לי לעבור לפורום תפוז :)

אשלח לך מייל לגבי חומרים לרפואה בבן גוריון. בנוסף, אני מחכה לסדנה של "רפואה לעם" בחיפה.

שוב אני רוצה להודות לך באופן אישי על העזרה!

evi12

New member
כיצד הייתי ממליץ להתכונן

ראשית, כפי שזאבינקה פרסם, אותם מפגשים שמועברים על ידי רפואה לעם הם מפגשים טובים ואינפורמטיבים ( זאת לפחות לדעתי ) וגם אם תחליט שלא, העלות שלהם היא עלות כיסוי הוצאות, משמע - במקרה הזה אין מה להפסיד, ולחלוטין הייתי ממליץ לך.
הייתי ממליץ לך לעבור על כתבי עמדה של הר"י, הם מעניינים ונותנים לך רקע לגבי סוגיות אתיות ברפואה הישראלית וכיצד להתייחס אליהן מנקודות מבט שלאו דווקא חשבת.
הייתי ממליץ לעבור על רשימת השאלות האישיות שבאתר של המרכז הארצי ולחשוב על תשובות/מקרים שיכולים להתאים.
בזמן המבחן הביוגרפי אתה נמדד על זמן, להביא מקרה כשאתה נדחק כנגד השעון זה לא קל, תכין לעצמך בנק מקרים/סיפורים שתוכל לשלוף במידת הצורך לפי השאלות שיהיו.

מקווה שעזרתי :)

למעלה