תאנה ..שאלה.....

• פותח הנושא t42
  • פורסם בתאריך

t42

New member
תאנה ..שאלה.....

מצרפת צילום מהקייץ של עץ התאנה ,,,,,העלים והפירות הופיעו רק בקצה הענפים ,,,והשאלה היא האם יש לגזום את הענפים בעונה הנוכחית כדי שיסתעפו יותר ויהיו צפופים בעונה הבאה???

t42

New member
מה עושים???../images/Emo9.gif

???אם לא הייתי ברורה...אסביר את השאלה.....הענפים כל הקייץ היו עירומים ורק בקצה צמחו עלים ופירות ,,,האם כך היא התפתחות העץ??או שעלי לגזום ענפים כדי לגרום להסתעפות??? תודה ...

shlumbergera

New member
אכן-כן,צימוח ענפים ארוכים יכול להיו

גם סיבה של: מיעוט שמש ו/או עודף השקייה. אם תיזכרי איך נראות התאנים שגדלות בר/פרא ללא השקייה, - גם הענקיות שביניהן, קומתן נמוכה יחסית והן מלאות עלווה. בד"כ רצוי לגזום מיד עם גמר הפירות. מכל גזם כזה את יכולה להפיק ייחורים , לשתול עוד אצלך + לשתול בעציצים, לחלק לחברים ולמכור לבני המשפחה
עקב הקיץ שנפל עלינו, את עדיין יכולה לגזום . תקפידי על חיתוך 'נקי' ומירחי משחת עצים על החתך. בכל משתלה/חנות לצרכי גינון/חקלאות יש כזו. אני למשל, מורחת סיליקון על פצעי גיזום או שבר. יש לי ניסיון טוב עם זה, אבל לא מתכוונת לשדר כאן הודעה לאומה
. עקרונית, אם את עוברת בגינה עם צינור השקייה ע"מ להשלים השקיות או להשקות עציצים, אני ממליצה מאד להרטיב ממש טוב את ענפי העצים העירומים (לא בחורף) . זה מדרבן אותם לפתוח עיניים רדומות וללבלב.

t42

New member
תודב רבה ושאלה......./images/Emo9.gif

אני אכן בעצתך הטובה ,,,אלך לגזום את הענפים ,,,,והשאלה באיזה מרחק מהגזע עלי לגזום???האם יש משמעות לגודל החלק הגזום ראו נכון יותר לחלק הנותר??העץ ממש מזכיר חנוכיה(-:.... תודה על העצות הטובות ,,,ללא ספק למדתי ממך הרבה ...תודה על התשובות ......

shlumbergera

New member
טוב..אני לא מקצועית.אילו זה היה העץ

שלי, הייתי לוקחת את אורך הענפים הכי קצרים ולפיו גוזמת את הארוכים. הייתי משאירה את מבנה החנוכיה. זה המבנה שהחקלאים שואפים אליו בגיזום. את הענפים הקצרים, הייתי גוזמת למחצית אורכם או שמשאירה בינתיים ומנסה לעורר אותם ע"י הרטבתם יום-יומית - מיד בסוף החורף. אבל, קודם כל, חכי לתשובות מהמומחים המקצועניים.

טסונמי1

New member
אים זה היה העץ שלי- לא הייתי גוזמת

אותו כלל- יש לו היסתעפות יפה והוא עדין צעיר

למעלה