תאנה ננסית במיכל

תאנה ננסית במיכל

שבת שלום ושבוע טוב,
שמעתי היום מחברה על גידול מוצלח של תאנה ננסית במיכל במרפסת.
די עשה לי חשק אז גיגלתי קצת ואשמח אם תוכלו לעזור:

1. קראתי שזמן השתילה הוא חודש יוני, האם עכשיו זה גם מתאים או מאוחר מדי ועדיף לחכות בסבלנות לשנה הבאה ?

2. עוד קראתי שכדי שיהיו פירות יש צורך בנקבה ובזכר בסביבה ושאת ההאבקה עושות צרעות:
האם יש סיכוי לפירות אם יש לי רק נקבה ? (לא ידוע לי על עצי תאנה בסביבה אבל אולי יש אצל מישהו בשכונה..)
האם זה אומר שהמרפסת תשרוץ בצרעות ?

3. מהו נפח המיכל הרצוי לתאנה הננסית שתתפתח בנחת ? האם מומלץ מיכל בעל צורה מסויימת- עמוק או דווקא אדנית גדולה ורחבה ?

4. היכן מומלץ למקם את המיכל ? שמש מלאה או חצי צל ?

תודה רבה !

פיטנגו4

New member
מה זה תאנה ננסית?

אני מכירה את פיקוס התאנה. לא שמעתי על תאנה ננסית.

הצרעות המדוברות זעירות, לא מה שאת מכנה צרעות.
תאנה זקוקה לשמש מלאה.

מהי תאנה ננסית

לא יודעת על זה כלום מלבד מה שקראתי כאן: http://mashtelaadhabait.com/htmls/article.aspx?c0=13521&bsp=13519

יש פירוט על תאנה והמלצה על זן של תאנה נצרתית ננסית לגידול במיכל. אולי לא מדובר בפרי התאנה שאני מכירה ? (כמו שגויאבה תותית היא לא גויאבה-גויאבה ?)

האם פיקוס התאנה יכול לגדול במיכל ?

תודה

פיטנגו4

New member
פיקוס התאנה יכול לגדול במיכל

הוא דו ביתי,
ואולי תיכף תבוא "אתי גנים" שכותבת כאן לפעמים, ותספר לנו על הזן הננסי

טלי1121

New member
בעבר גידלתי תאנה במיכל 100 ליטר, היא היתה

בעלת פרקים קצרים וקומפקטית ובאמת קראו לה ננסית. הפירות היו בגודל רגיל. היא גדלה היטב כ-4-5 שנים (אני לא זוכרת בדיוק). כשבת דודתי עברה לגור בבית גדול עם גינה- נתתי לה את העץ כי גדל יותר מדי עבורי והיה לי קשה להעביר אותו שוב ושוב ממקום למקום. בגינה התאנה התחילה לגדול בצורה רגילה, מרחקים רגילים בין עלה לעלה וקצב גידול מואץ.
אז אפשר לגדל במיכל וגודל המיכל מגביל את גודלה של התאנה. כדי להנות ממנה יותר שנים ושתתפתח יותר טוב, עדיף לקנות מיכל בל נפח גדול יותר ככל שאת יכולה והבית יוכל לשאת מבחינת עומס. קחי בחשבון את נפח האדמה ומשקלה הסגולי בתוספת משקל המים והנוף העתידי.

פיטנגו4

New member
100 ליטר למרפסת?

אך רק באישור קונסטרוקטור!!!

וחוצמזה, אני פעם בדקתי ללקוחה את נושא התאנה הננסית, והבנתי בדיוק מה שכתבת כאן: היא ננסית רק במיכל, והיא רגלה לגמרי באדמה

jeshu

New member
טוב, זה הרי עץ שיודע לנבוט במקומות צרים מאוד ועדיין להתאים להם. בהמשך חייו הוא מגיע עם השורשים למחוזות רחוקים ויכול לגדול.

פיטנגו4

New member
התכוונתי למשקל הגדול, עומס נקודתי.

לפי דעתי, פי כמה וכמה מעומס המותר על מרפסת.

jeshu

New member
100 ליטר זה בערך ליטר 100 X ק"ג\ליטר 2.5 = 250 ק"ג

תוסיפי לזה עוד כ-150 ק"ג מים והגעת לגג 400 ק"ג. אם הבניין תקין זה צריך להיות בסדר - לא מזלזל בעצתך, אבל לפני כשנה אחרי שהנושא עלה בפורום שאלתי מבין עניין בתחום. אני רק תוהה מאיזה משקל באמת צריך להתייעץ עם קונסטרוקטור.

פיטנגו4

New member
זה יותר מפי 2 ממה שמותר

לא מזמן התקן היה 150 ק"ג למ"ר. האם יש לך ערובה שהגג הזה תוכנן לעומס גדול יותר?

בחישוב שלך (שהוא נמוך מידי, אבל נעזוב...) הגעת להרבה יותר מהתקן הזה, וזה עוד מתפרש על שטח פחות מ1 מ"ר.

Yuli Gama

New member
אצלנו יש אחת

תזהרי לא לקנות את זו שמואבקת על ידי צרעות

יש לא מעט זני תאנה של קיץ שלא צריכות צרעות או זכר או כל כאב ראש אחר.

אנחנו מגדלים במיכל של 200 ליטר במשטח בחוץ (לא מרפסת). שמש מלאה.

פיטנגו4

New member
קיים פיקוס כלשהו שלא צריך את הצרעות?

עד כמה שידוע לי, לכל פיקוס יש את הצרעה הזעירה שלו.
אם אין צרעות - אין פירות .

yairpk

New member
שקמה וגם תאנה עושות פרי (פגה) ללא הפריה

קראתי פעם שחלק מזני התאנים שמגדלים בארץ יוצרים פרי ללא הפריה וללא זכר בסביבה- פרתנוקרפיה, ואילו זנים אחרים צריכים הפרייה על ידי הצרעה כדי שיהיה פרי טוב לאכילה. בשקמה לדעתי אין בארץ הפרייה בכלל, והפרי תמיד פרתנוקרפי.

למעלה