תאמינו לי

תאמינו לי

נמאסה לי המשוואה הארורה הזאת שסוציאליזם כלכלי מתחבר תמיד לעזרה לזולת, טוב לענים, טוב למסכנים, עוזר לחלשים וכו.. וליברליזם כלכלי מתחבר תמיד לאגואיסטית, טוב לעשירים רע לענים הורס תמסכנים והופך תחלשים לעוד יותר חלשים. תאמת? נשבר לי כבר הזי* מזה.

אבל עזרה כלכלית

זה דבר מופשט.. יש המון שיטות המון דרכים לכל שני יהודים יש שלוש רעיונות. תגיד משהו ספציפי.

Fleddermaus

New member
פשוט תענה על השאלה.

סוציאליזם (אני סוציאל-דמוקרט, משמע אני כן תומך בשוק חופשי), תומך במתן עזרה למי שלא מסוגל לדאוג לעצמו. בקפיטליזם-אדם לאדם זאב. אנשים עובדים קשה בעבודות "בזויות" ומרוויחים גרושים, לא מסוגלים לפרנס את עצמם ומשפחתם, בעוד שאחרים, מנהלים וכו', מרוויחים משכורות עתק רק בגלל שהם במעמד חברתי אחר. זה לא צודק ולא הוגן. לעשירים, שהרוויחו את כספם ביושר, יש השפעה גדולה על המשק, ולכן גם אחריות חברתית. לכן אני תומך במיסוי גבוה יותר לעשירים, כדי שהעובדים שלהם ייהנו מתנאי מחייה נאותים, סטנדרטים רפואיים גבוהים ופנסיה הולמת.

סוציאל דמוקרט סוציאל דיקטטור

אמרתי כבר חרטא. תגיד סוציאליסט וזהו. ליברל דמוקרט ליברל דיקטטור חרטא. ליברל. כמעט כל אחד יכול לדאוג לעצמו,ולמעט יש דרכים לעזור להם ויש דרכים. איזה שטויות! למה אתה מחפיש תקפטיליזם?! אם אתה רוצה תבקר אותו עיניעינתץ אבל מה הקשר אדם לאדם זאב?! קראתה פעם על תורת הקפיטליזם? אתה יודע באמת מזה? אני נראה לך זאב? אתה מכיר אותי? אתה ודע בכלל עד כמה אני נחמד? אני אומר לך ששינוי היא מפלגה קפיטליסטית ובכלל לא אומרת אדם לאדם זאב. ואתה יכול לשאול כל אחד כאן אם הוא כזה והוא יגיד לך שלא. והוא גם יגיד לך שחשוב לו גם לנסות לעזור למסכנים וחלשים וכו.. מזה עבודה בזויה? מי שציוני לא יכול להגיד עבודה בזויה אחת ממטרות הציונות היא ליצור יהודי חדש יהודי שעובד למחייתו לכבוש את העבודה!! כל עבודה מכבדת את עצמה! ובזעת אפך תוציא לחם מין הארץ! אלו בסיסי הציונות והיהודות! מי שבה לארץ הזאת בשביל לעבוד רק בעבודות "שנוח לו" אז הוא לא ציוני ועדיף שיחזור כבר למקום שממנו הוא בה. במצב של היום אתה לא יכול לכתוב עבודות בזויות ברגע שיש לך עבודה! אתה צריך לברך על כך! איפה ערכי הארץ הטובה של פעם? איפה עבודת הכפיים? איפה העבודה העברית? איפה העבודה בפרדסים? העובד העברי! בן גוריון ואבות אבותיך מתביישים במה שאתה כותב. ובן גוריון הוא לא ממש מנהיג האסכולה שלי שהרי אני לא תומך בסוציאליזם. אין כזה דבר מרווחיים גרושים. אם אתה עובד בעבודה איקס אתה מרוויח ככה וככה ואם אתה מרוויח בעבודה וואי אתה מרוויח כך. לא יכול להיות שדוקטור לרפואת שינים ירוויוח כמו מנקה רחוב, לא יכול להיות שטייס קרב ירוויח כמו שוטר זוטר. לא יכול להיות שמורה ירוויח כמו מנהל בית ספר. מי שמרוויח גרושים שינסה לא להרוויח גרושים. ומי שמרוויח גרושים שיחפש עבודה שהוא מרווחים עוד יתר גרושים. ומי שמרוויח גרושים שיגיד תודה כי יש כאלו שלא מרוויחים כלום. שוב פעם הקנאה שלך שיש אנשים שמרווחים משכורות גבוהות. הקנאה הזאת לא תורמת לכך שאתה מצליח לשכנע אותי להיות בעד סוציאליזם. אתה אומר שאתה שאתה סוציאל דמוקרט אבל אתה כותב כמו בולשביק שהרגע בשיא המהפכה ברוסיה. אני לא יודע מזה מיסוי גבוה תר לעשירים, תפרט ונראה מה אני אגיד על כך.

Fleddermaus

New member
אויש, די לחרטט, טוב?

סוציאל-דמוקרטיה שונה מסוציאליזם בזה שהסוציאל-דמוקרטים תומכים בשוק חופשי ולא קוראים לאינטרנציונל של הפרולטריון, והחוסר רצון שלך להפריד ביניהם רק מראה כמה אתה קיצוני. אתה יודע מה זה קפיטליזם? אתה סתם מחרטט, נשמע כאילו עברת שטיפת מוח, כי אתה כנראה ממש לא יודע מה זה קפיטליזם. אולי כשתתחיל לעבוד תבין. אני אכפיש את הקפיטליזם כמה שבא לי, זו תורת החזיריזם שמבוססת על פילוסופיה הדוניסטית בזוייה. בקפיטליזם מי שלא עובד בניהול לא מרוויח מספיק כסף, ולמי שאין כסף אין השפעה. למנהלים קפיטליסטים יש שליטה מלאה בעובדיהם, הם לא חייבים להם כלום חוץ ממשכורת על פי בחירתם, או על פי שכר מינימום נמוך מאוד. העשירים הם אלו שמגיעים לשלטון ומשפיעים על המדינה, הם מרשים לעצמם סטנדרטים גבוהים ברפואה וחינוך. זה קפיטליזם, זה לא צדק. מה זה עבודה בזויה? הקפיטליזם המציא את זה. עבודות שלא מרוויחים בהן מספיק כדי לפרנס משפחה, ולפי הקפיטליזם הם לעולם לא יצאו מהמצב הזה, והעשירים רק ימשיכו להתעשר. מה הקשר ציונות? אתה כותב בולשיט כי אין לך מה לכתוב. למה מורה לא יכול להרוויח כמו מנהל? ולמה מורה שמרוויח שכר מינימום לא יכול לדרוש עזרה מהמדינה כדי להאכיל את המשפחה שלו? למה עשיר לא יכול לשלם יותר מס, שאין ךו בעייה לשלם, כדי שגם עני יוכל ללמוד בבית ספר טוב ולקבל הזדמנות לחיים אחרים? או כדי שעניים ייהנו מאותם סטנדרטים רפואיים? למה עשירים לא יכולים לוותר על קצת כסף לטובת מי שהקפיטליזם קבר בעוני? מיסוי על פי הכנסה, שוק חופשי עם דאגה לעניים, חינוך חינם לכולם ופנסיה לכל אחד, זה סוציאל-דמוקרטיה. אני מציע סטנדרטים חברתיים שבהם כל אדם עובד למחייתו, ומי שלא מרוויח מספיק כדי לפרנס משפחה צריף לקבל עזרה. המדינה חייבת לדאוג לאזרחים שלה. בקפיטליזם כל אחד דואג לעצמו. מי שעבד כל חייו בעבודה פיזית קשה יישאר בחוסר כל אחרי שיזדקן, בעוד שמנכ"ל שישב כל היום וזיחק במניות יתרווח לו בוילה לשארית חייו. זה נראה לך צדק? הקפיטליזם הוא צפיסה מעוותת כמו הקומוניזם וצריך להיעלם. אתה לא מתבייש לקרוא לי בולשביק? צא ולמד לפני שאה מאשים אותי בתמיכה בבולשביזם, שטוף מוח שכמותך.

אני יודע פחות או יותר מזה קפיטליזם.

תתחיל להרגיע, חזירים תגיד למשפחה שלך. אני לא חזיר והחברים שלי לא חזירים ואבא שלי לא חזיר, והמפשחה שלי לא חזירה, והמדינה הזאת לא חזירה , ובוש הוא לא חזיר, וארצות הברית זאת בטח שלא דיר חזירים. הביטויים שלך ממש מורידים אותך לרמה נמוכה של שוק של הליכוד, ואני חשבתי שאנשי מרצ קצת יותר ברמה מהם. אתה מדבר בקיצוניות, לא ראיתי אף חבר כנסת ממרצ או מהעבודה קורא לזה תורת החזירים. כתבו את התורה הזו אנשים לפני מאות שנים שנעלים יותר ממך פי מיליון, וגם הקומניסטים לא ממש קיום משתמשים בשם תורת החזירים, אנחנו לא חזירים ואתה לא תקטלג אידיאולוגיות מקובלות על פי אוצר המילים החייתי שלך. אתה מדבר כמו בולשיביק קיצוני, ממתי סוציאל דמוקרט שאתם בעצמכם מודים בזה שאתם יותר מכולם קרובים לליברליזם הכלכלי קוראים לזה תורת החזירים? אתה מתון אתה? אתה הקיצוני שבהתהוות. ואל תתנצל על כך שאתה פותח את פיך ומפחיש אנשים, פשוט אל תחפיש ולא תצטרך להתנצל. מה אתה מדבר מדבר מילים גבוהות? אה?! הדוניסטית עלק.. דבר עברית ולא סינית. מזה הגדרה של מספיק כסף?! ואני חשבתי שאתם המצאתם תמושג שכל אחד עובד לפי צרכיו ולפי יכולותו אה... לא חייםב לעבוד בניהול, אפשר להיות סתם עובד זוטר. שטויות! איפה כתוב בתורה הקפיטליסטית שלמי שאין כסף אין השפעה?! בויקיפדיה? באיזה אינציקלופדיה?! אני רוצה שתראה לי ציטוט מתוך העקרונות הקפיטליסטים שאומרים שמי שלא עובד אין לו השפעה.. אתה רק מוכיח שהסוציאלזם סתם היום ריק מתוכן והוא לא אלטרנטיבה ראויה לקפיטליזם, וההוחכה שוב הנצחית שאתה לא באמת מנסה להביא פיתרונות יעילים למצב הכלכלי הקשה שקיים היום, אלא סתם אומר על ההוא שהוא ה"רע" ואם ההוא הוא ה"רע" אז בטח אתה ה"טוב". אתה מדבר פה על קפיטליזם אגדי,קפיטליזם פרוע, קפיטליזם שקיים בעיקר אולי רק אם בכלל בארצות הברית שהיא ערש הקפיטליזם (והם לא דיר חזירים). סליחה אם אדם הוא עשיר ומגיע לשלטון מה רע? אנחנו חיים פה על פי עקרון שילטון העם!! דמוקרטיה! אתה רוצה תעלה אתה לשלטון רק תדאג שרוב העם יבחר אותך. אתה רוצה להגיד לי שצריך להחליף את העם?! צדק צדק תרדוף, סוציאליזם מציא קיצבאות ילדים וזה לא צדק אמיתי. קצבאות ילדים זה אנטיצדק, אנטישיוויון , אנטי אנטי אנטי, הסוציאלזם שלך תומך בהגדלת קיצבאות ולא משנה למה או לא צימצומם אפילו שהכלכלה והמדינה מפחינה כלכלית במצב קשה, אבל להם לא אפכת מצדם שכל המדינה תקרוס אבל העיקר הקצבאות, הם הפכו את הקיצבאות לערך מקודש, במקום לחתור לעבודה עבודה ועוד עבודה אתם רוצים לחתור לקיצבאות קיצבאות ועוד קיצבאות. ייעוד האדם שהוא חיי בזכות עצמו ורק בזכות עצמו, ורק במקרים מיוחדים שאין בררה אז צריך להביא קיצבאות וגם כן במידה ולא להביא קיצבאות גדולות כבתור פרס על כך שהוא לא מצא עבודה. אתה יוצא מתוך מסקנה שלכל העבודים יש משפחות אבל אתה לא מבין שכל מקרה לגופו יכול להיות מישהו שאין לו משפחה, יכול להיות מישהו שיש לו אשה יכול להיות מישהו שיש לו 10 ילידים ויכול להיות מישהו שיש לו 2 ילדים. אם הוא רואה שהוא לא יכול לפרנס את משפחתו למה אחרי הילד ה9 הוא עושה עוד ילד? בשביל מה?! אם הוא רואה שבקושי עם ילד אחד ואשתו הם מצליחים לסדר את חייהם מפחינה כלכלית למה הם שוב נכנסים למיטה ועושים את זממם ואחר כך לאחר שהיא יולדת תעולל החמוד הוא מתלונן שאיזה מסכנים הם ואין להם כסף וכו.. יש קשר ציונות כי חלק מהציונות היא מטרתה ליצור יהודי חדש שדואג לעצמו ולא נזקק לקיצבאות. זה לא עינין שלא יכול, פשוט אדם הגיע לדרגת מנהל לא סתם ומגיע לו להרוויח יותר מאשר המורה שהוא עומד מעליו, כי אחרי זה מה זה שווה שהוא עלה דרגה ונושא בנטל יותר גדול? ומה ימריץ אותו להתקדם? ככה אף אחד לא ירצה להיות מנהל כי מה זה משנה אם מרווחים אותו דבר?! מורה שמורויח שכר מנימום למשל חצי משרה, 3000 שקל נטו, והוא גר אצל ההורים , למה הוא צריך לבקש עזרה מהמדינה? או אם יש לו דירה קטנה בדרום תל אביב או צפון ירוחם, למה שהוא יצטרך לבקש עזרה ? ואת זה לקחתי תמקרה הכי גרוע פאלו נגיד מורה מרוויח 2500 שקל לחצי משרה, בעיה להשכיר דירה קטנה בירוחם או נתנה באזור לא יוקרתי , ועוד נשאר כסף לחשמל ומים וארנונה, וגם לאוכל ואפילו לסרט מידי פעם. כמה כסף כבר אדם צריך בשביל לדאוג למחייתו?! ושוב כאן הוא לא דרך , אם אתה רוצה שהמורים ירווחו יותר, בטל את קיצבאות הילדים, אחד רשויות מקומיות, תקצץ בצבא, וכו,, ומשם תביא למורים יותר כסף, וזה עדיף על התבכיינות שזה ל א צדק,. אז מה הבעיה? נו שעשירים ישלמו יותר מס!! יאאלה תשלמו!!!!! רק שמעתי שאולי אם יעשו זאת העשירים יעזבו תמדינה, אבל למה באמת שעשירים ישלמו יותר מס? בשביל מי? בשביל מה? בשביל שהמדינה תמשיך לבזבז להם את הכסף על שטויות? קודם שהם יראו שווה להביא למדינה הדפוקה הזו את המיסים היותר גבוהים, שהם יראו שיש על מי לסמוח במדינה הזאת מפחניה כלכלית, שהם יראו שסדר העדיפיות של הממשלה השתנה מפחינה כלכלית, אבל למה שעכשיו העשירים צריכים לתת יותר כסף? אם אפילו הממשלה הזו בכלל לא מראה שמגיע להם הכסף שלהם!? בשביל כסף צריך להתאמץ. אני אם הייתי עשיר גם הייתי מוחה על כך ואתה יודע מה כן שהעשירים ישלמו יותר מיסים אבל לא יתנו אותם לקיצבאות חרדים ולחרדים וישיבות וסתם לבזבוז לפקחים במשרד החינוך ולרשיות מושחטות ולדברים דפוקים בצבא וכו.. היום נדמה לי יש כבר פנסיה לכולם. ולא אחרי מה שכתבתה והטבטאויות האלו אני לא מתבייש להגיד לך בולשביק. ואני כמובן כמוך, לא חשבתי לפני אז אני מתנצל על ההתקצנות, שתופי מוח שכמונו.

Fleddermaus

New member
בוש בהחלט חזיר, והשוק האמריקאי גם.

קפיטליזם בגרסתו האמריקאית (אולי החלטת לשכתב את הקפיטליזם?) גורס שלמדינה אין כל חלק בשוק ואסור לה להתערב בו. משמע, זכויות עובדים ניתנות לגריסה ולשלטון אסור להיות חלק מזה. אם לא שמת לב, אני לא ח"כ של מרצ, אני לא מייצג את מרצ בשום צורה, ויש לי דעות משלי. ולך? זאת עובדה שבכלכלה הקפיטליסטית הכסף קובע! הכלכלה קובעת את תנאי המחייה של האנשים, ולכן מי שעשיר מכתיב את כללי המשחק! זאת עובדה, אתה מוזן לנסות להפריך אותה. הבעייה היא כשרק עשירים יכולים להגיע לשלטון. מי ייצג את העניים? בקפיטליזם עני צריך לדאוג לעצמו. " ייעוד האדם שהוא חיי בזכות עצמו ורק בזכות עצמו"? שטויות במיץ, בני האדם חיים בקהילה וזו חובתם לדאוג אחד לשני. עזוב לרגע קצבאות ילדים, אני מדבר איתך על פנסיה הוגנת, על סטנדרטים רפואיים שווים לכל, על חינוך שווה לכל, כל אלה הם אלמנטריים בחברה שלנו. הבעייה היא לא עם 10 ילדים, היום אי אפשר לפרנס גם שני ילדים בשכר מינימום. חובת המדינה, כמדינת רווחה, היא לאפשר חיים נורמליים לכל אזרחיה. כל עוד אין לנו הגבלת ילודה אין למדינה זכות להפסיק את הקצבאות. הדוגמאות שלך לא ריאליות, משום שבמקרה והמורה הזה נשוי עם ילדים, אפילו עם בן\בת זוגו עובדת, הם לא יכולים לקיים משפחה. יהודי חדש שלא תלוי בקצבאות? מתי יהודים היו תלויים בקצבאות? להיפך, בישראל שאפו הציונים להקים חברה צודקת העוזרת לחלשים! "ואתה יודע מה כן שהעשירים ישלמו יותר מיסים אבל לא יתנו אותם לקיצבאות חרדים ולחרדים וישיבות וסתם לבזבוז לפקחים במשרד החינוך ולרשיות מושחטות ולדברים דפוקים בצבא וכו.. " בזה אני מסכים איתך, לא צריך להיות בלתי הגיוניים. את הכסף שהולך לישיבות, התנחלויות, דברים מיותרים בצבא וכו', אפשר להשקיע בחינוך ובבריאות של כל האזרחים. זה צדק. פרסים על אי מציאת עבודה תפסיק לחלק כשתהיה עבודה, וכשגם מנקי רצפה יוכלו לקיים משפחה. אחרת אין שום סיבה אמיתית למובטל לעבוד. בחייאת, תלמד קודם מה זה בולשביזם ואז תאשים אותי בבולשביקיות, כי אין שום קשר. אם הייתי קומוניסט, הייתי גם אומר שמדינת לאום זה רע וצריך איחוד בינלאומי של מעמד הפועלים, ומהפכה, וכל מיני חלומות שכאלה. אבל לא אמרתי את זה, נכון?

למה בוש חזיר?

במקום להודות לו על כך שהוא חיזק עוד יותר את הקשרים בין ישראל לבין אמריקה אתה ככה יורד עליו? לא החלטתי לשכתב את הקפיטליזם, אני פשוט אומר שהקפיטליזם הנוחכי הספציפי כרגע באמריקה הוא ממש קפיטליזם קיצוני ואנטי כלכלי. לא נכון, זכויות העובדים תמיד ייתקמו ואף אחד לא וכל לקחת את זה מהם. והעבודים צריכים להלחם על זכוייתהם בידיוק כמו שההומאים צריכים ובידיוק כמו המיעוט הלא יהודי בישראל. בקפיטליזם אם השוק חופשי אז כללי המשחק לעובדים משתנה... ועדיין העובדים יכולים להתאגד. זכויות עובדים זה נושא אחר גדול בכל לשעליו גם אפשר לדון מיליון שנה. מי שלא תומך בזכויות עובדים לא ליברל. ואגב כלכלה סוציאל דמוקרטית לא בהכרח מבטיחה או תבטיח שכל העבודים יהנו ממלוא ההזכויות ולפעמים אף ההפך. נכון ישל ך דעות משלך אבל אתה עדיין חבר בארגון פוליטי וצריך להיות גם לך אחריות אישית וכן יש לי גם דעות משלי שלא ממש תואמות את דעותיה של המפלגה ומותר ואף זה תורם שלא כל חברי המפלגה שבה נאחנו נמצאים חושבים בידיוק אחד אחד איך שהמפלגה חושבת. זאת לא עובדה שהכסף קובע, ככה אתה כתבת יש להבדיל בין דעה לעובדה. עובדה זה דבר שחייב לו הוחכה ואי אפשר לחלוק עליו כמו למשל שלי יש שעיר שחור. ודעה זה כמו שמה אמרתה זאת רק דעתך שבקפיטליזם הכסף קובע. נכון אם יש כלכלה טובה אז תנאי המחיה של האנשים יהיו יותר טובים ואם לא אז לא לנו יש כלכלהי תר טובה מאשר במצרים ולכן תנאי המחיה אצלנו טובים מאשר במצרים. סליחה? אמרתה שרק עשירים יכולים להגיע לשלטון.. בן גוריון עשיר? משה שרת עשיר? לוי אשכול עשיר? גולדה מאיר עשירה? יגאל ידין עשיר? משה דיין עשיר? מנחם בגין עשיר? שמיר עשיר? טומי לפיד עשיר? אהוד ראצבי עשיר? ביל קלינטון בארץ הקפיטליזם עשיר?! וזאת רק דוגמא קטנה לאחוזי שלטון שלא עשירים והוחכה שבמדינת ישראל רוב רובם של אחוזי השלטון איינם מין העשירים ואפילו דיי צנועים.... ואין כל פסול שאדם עשיר יהיה בהגה השלטון.. ושלטון זה יכול להתחיל מראש עיריה חברי מועצות מקומיות חברי כנסת שרים וראש ממשלה,אנגלה מרקל עשירה? זאת סתם קונפירציה בולשביקית שרק עשירים יוכלו להגיע לשלטון. וגם אדם עשיר יכול לייצג ענים.. ואם יהיו בשלטון רק עניים? מי ייצג את מעמד הבנים? מי ייצג את העשירים? לא נכון לא חיייב שבני אדם יחיו בקהילה. חינוך שווה לכל? אז בו נתחיל בכך שאני רוצה שבנים ובונת יהודים ולא יהודים דתיים ושאנים דתיים ילמדו באותם בתי ספר בלי הפרדה בין כיתות וכו.. בזה יתחיל השיוויון. יש לה זכות ועוד איך להפסיק את הקיצבאות! כמו שהיו לה זכות לתת קיצבאות ילךידם מנופחות ללא כל פרופרציות ובלתי שיווניות יש לה גם זכות לבטל אותם! זאת מדינה דמוקרטית! ואם הרוב ירצה לבטל זה מה שיהיה ! נאחנו מדינה דמוקרטית! אני לא בטוח שהם לא יכולים לקיים משפחה אם שניהם עובדים ילד אחד בטוח הם יכולים לקיים בכבוד, ואם לא והם מיועשים אז אולי שיעברו למדינה אחרת. היהודי החדש הוא ההפך מהיהודי הגלותי הרחרוכי, זה שמקבץ נדבות זה שאוסף בכפר הנידח שלו זה עם הפאות שחיי במאין חברה חסידית חצי סוציאלית עם כל מיני הנדבות שלהם עם השמות שלהם.. ליהודי חדש שעובד למחייתו ולא רק מתפלל כל היום. אין לי בעיה עם חברה צודקת, חברה צודקת אז שהחרדים ילכו לצבא ושייתנו כבר זכויות להומאים ולסביות ואל תיהיה גזענות וכו. צריך להפריד בין חברה צודקת לחברה פרזיטית, אדם מובטל שאומר אני רוצה לעבוד אבל לא רוצה ללכת לעבוד בקטיפת תפוזים איננו מסמל בעיני חברה או כלכלה צודקת. זה לא עינין של ללמוד מזה בולשביזם אתה מדבר כמו בולשביק קלאסי. האמת היא שבהודעות קודמות שלך טענתה שמדינת לאום זה רע וצריך מין לום אנרכיסטי וכו..

Fleddermaus

New member
אני דווקא אוהב חזירים

אני מתנצל בפני כל אוכלוסיית החזירים על ההשוואה לבוש. בוש לא שיפר את היחסים את ישראל, הוא קבר כל סיכוי לארה"ב להיות מתווכת במשא ומתן על הסדר הקבע. הוא זרק את הנייטרליות המסויימת של קלינטון לעזאזל והוא משחק לידי החמאס. בוש אחרי לפשעי מלחמה בארה"ב ובאפגניסטן, הכלכלה שלו (הפרטת הביטוח הלאומי, צמצום ועדי עובדים, הורדת מיסים למעמד העליון) היא קפיטליסטית. לא קיצונית ולא בטיח, זה קפיטליזם. מה שאתה מציע זה לא קפיטליזם, זה כלכלה ליברלית-דמוקרטית. תקרא על קפיטליזם שוב, תראה שאני צודק. "לא נכון, זכויות העובדים תמיד ייתקמו ואף אחד לא וכל לקחת את זה מהם. והעבודים צריכים להלחם על זכוייתהם בידיוק כמו שההומאים צריכים ובידיוק כמו המיעוט הלא יהודי בישראל." הקפיטליזם האמיתי, זה של בוש, לא מעוניין בזכויות עובדים והם לא מעניינים אותו, הוכחה לכך היא הפרטת הביטוח הלאומי המתוכננת בארה"ב, ביטול התקציבים לתחנות השידור הציבוריות, ועוד הרבה דברים. הכלכלה האמריקאית מעוניינת בזכויות עשירים בלבד, ולא משנה כמה תרמו העניים למדינה (הפקרת חיילים משוחררים, למשל). אתה מציע משהו אחר שהוא אינו קפיטליזם, כמו שמה שאני מציע הוא לא סוציאליזם ולא בולשביזם, אתה מדבר על מושגים שאתה לא מבין, צא ולמד. "נכון ישל ך דעות משלך אבל אתה עדיין חבר בארגון פוליטי וצריך להיות גם לך אחריות אישית." אם מרצ היתה מפלגה קומוניסטית, אסור היה לי להביע דעה אישית. אני מביע את הדעה שלי ואין לי שום אחריות למפלגה, אני לא ממלא שום תפקיד במפלגה (הנוער הוא גוף עצמאי), ואני לא חייב למרצ כלום. "בן גוריון עשיר? משה שרת עשיר? לוי אשכול עשיר? גולדה מאיר עשירה? יגאל ידין עשיר? משה דיין עשיר? מנחם בגין עשיר? שמיר עשיר? טומי לפיד עשיר? אהוד ראצבי עשיר? ביל קלינטון בארץ הקפיטליזם עשיר?!" שכחת כבר שישראל לא היתה קפיטליסטית בתקופה של אלה? היום, מי בשלטון? אולמרט, עשיר מופלג, ביבי שלא חסר לו דבר, ליברמן בעל הוילה, פרץ לא, אבל אף אחד כבר לא שם עליו כל כך...וקלינטו עשיר ביותר, מיליונר מופלג. בארה"ב אין תקציב בחירות ממשי, ועל המועמד לממן לעצו קמפיין. רק עשיר יכול להיות נשיא. "לא נכון לא חיייב שבני אדם יחיו בקהילה." בני האדם תמיד חיו בקהילה, זהו טבע האדם. תפריך את זה? "היהודי החדש הוא ההפך מהיהודי הגלותי הרחרוכי, זה שמקבץ נדבות זה שאוסף בכפר הנידח שלו זה עם הפאות שחיי במאין חברה חסידית חצי סוציאלית עם כל מיני הנדבות שלהם עם השמות שלהם." שיעור בהיסטוריה: היהודי בגולה עסק בחלפנות, בנקאות, יהלומנות, וכל מיני מקצועות שבהם הרשו לו לעסוק. היהודי החדש הוא החקלאי העובד את הארץ, התורם כפי יכולתו, וכן, גם מקבל כפי צרכיו. שכחת על מה היו מבוססים הקיבוצים והמושבות? במה עסקו הקפיטליסטים הראשונים בארץ ישראל, שהגיעו בשנות ה-20? תגיד, כמה הוצאת בהיסטוריה א'? "זה לא עינין של ללמוד מזה בולשביזם אתה מדבר כמו בולשביק קלאסי". עובדה שאתה לא יודע מה זה, אחרת לא היית קורא לי בולשביק. אם היה כאן בולשביק הוא היה תוקף אותי על התמיכה שלי בשוק חופשי, על ההתנערות שלי מקומוניזם מזוייף, על הציונות שלי, וכל שאר הדברים שמפרידים ביני לבין בולשביזם.

שמתה לב

שאתה מכו הרבה סוציאליסטים אחרים.. לא במאת התייחסתה לבעיה. אלא יורת החפשתה תצד השני והראתה כמה ההוא העשיר הוא רע, וע"י כך שכנראה תצליח להראות שההוא רע כנראה שאתה ה"טוב".. אבל לא הבאתה פיתרונות אמיתיים לבעיה, ולא הסתכלתה באמת לבעיה בפרצוף והייתה נותן פתרונות באמת יעילים כמו שנאי הצעתי, קיצוץ במערכת הבטחונית קיצוץ בקיצבאות הילדים, קיבוץ ברשיות מקומיות וייעול המערכת ועם הכסף הזה לתת באמת לצרכים של חלשים וכו..

Fleddermaus

New member
וואו, כמה מילים שמת לי בפה!

אתה שטוף בסטיגמות ולא מוכן להקשיב. אני לא אומר שעשירים הם "רעים" ואני "טוב". אני לא מקנא באף אחד, למעשה, המצב הכלכלי שלי לא רע בכלל. הפרונות שלי הם עזרה למי שלא יכול לעזור לעצמו. עידוד עבודה ע"י העלאת שכר המינימום, קיצבאות ילדים הוגנות כל עוד השכר הממוצע לא מאפשר קיום משפחה, קיצוץ רציני בביטחון ובהתנחלויות לטובת שיפור מערכת החינוך והבריאות, פנסיה חובה לכל אזרח, והספקת מדיניות ההפרטה חסרת האבחנה. פיטורים המוניים ייצרו עוני, מזה אי אפשר להמנע. ייעול המערכת יבוא כשלאנשים הללו יימצאו עבודות אמיתיות בשכר הוגן, לא גבוה מדי ולא נמוך מדי. על המדינה להמשיך להחזיק בתשתיות, בעוד שחברות פרטיות יתקיימו בשוק חופשי לחלוטין, וחקיקה תמנע פגיעה בזכויות עובדים. סוציאליזם שולל מדינות לאום ושוק חופשי, ואני לא סוציאליסט, אני סוציאל-דמוקרט. אתה לא קפיטליסט, אתה ליברל-דמוקרט ממוצע.

איך תעודד עבודה ע"י שכר מינמום?!

פיטורים המוניים לא! פיטורים נכונים כן! אני ליברלי מפחינה כלכלית, הליברליזם וניאו ליברליזם והקפיטליזם ושמעתי שיש גם משהו שנקרא פשיו קפיטליזם הם מאותה מפשחה, אין הבדל עצום ביינהם למעשה הליברליזים והקפיטליזם הם כמעט מילים נרדפות.

Fleddermaus

New member
פשוט מאוד!

ברגע ששכר המינימום יהיה גבוה , אנשים ירצו לעבוד! ליברל-דמוקרטיים מאמינים במעורבות מסויימת של המדינה בשוק, ובעזרה מסויימת לחלשים, לא ע"י קיצבאות אלא ע"י שיפור תנאי מחייה (הורדת מיסים וכו'). אתה לא מסכים לזה? קפיטליזם גורס שלמדינה אסור להיות חלק מהשוק, על השוק להיות חופשי לחלוטין וללא רגולציות חוקיות. תפריך את זה?

למעלה