אני יודע פחות או יותר מזה קפיטליזם.
תתחיל להרגיע, חזירים תגיד למשפחה שלך. אני לא חזיר והחברים שלי לא חזירים ואבא שלי לא חזיר, והמפשחה שלי לא חזירה, והמדינה הזאת לא חזירה , ובוש הוא לא חזיר, וארצות הברית זאת בטח שלא דיר חזירים. הביטויים שלך ממש מורידים אותך לרמה נמוכה של שוק של הליכוד, ואני חשבתי שאנשי מרצ קצת יותר ברמה מהם. אתה מדבר בקיצוניות, לא ראיתי אף חבר כנסת ממרצ או מהעבודה קורא לזה תורת החזירים. כתבו את התורה הזו אנשים לפני מאות שנים שנעלים יותר ממך פי מיליון, וגם הקומניסטים לא ממש קיום משתמשים בשם תורת החזירים, אנחנו לא חזירים ואתה לא תקטלג אידיאולוגיות מקובלות על פי אוצר המילים החייתי שלך. אתה מדבר כמו בולשיביק קיצוני, ממתי סוציאל דמוקרט שאתם בעצמכם מודים בזה שאתם יותר מכולם קרובים לליברליזם הכלכלי קוראים לזה תורת החזירים? אתה מתון אתה? אתה הקיצוני שבהתהוות. ואל תתנצל על כך שאתה פותח את פיך ומפחיש אנשים, פשוט אל תחפיש ולא תצטרך להתנצל. מה אתה מדבר מדבר מילים גבוהות? אה?! הדוניסטית עלק.. דבר עברית ולא סינית. מזה הגדרה של מספיק כסף?! ואני חשבתי שאתם המצאתם תמושג שכל אחד עובד לפי צרכיו ולפי יכולותו אה... לא חייםב לעבוד בניהול, אפשר להיות סתם עובד זוטר. שטויות! איפה כתוב בתורה הקפיטליסטית שלמי שאין כסף אין השפעה?! בויקיפדיה? באיזה אינציקלופדיה?! אני רוצה שתראה לי ציטוט מתוך העקרונות הקפיטליסטים שאומרים שמי שלא עובד אין לו השפעה.. אתה רק מוכיח שהסוציאלזם סתם היום ריק מתוכן והוא לא אלטרנטיבה ראויה לקפיטליזם, וההוחכה שוב הנצחית שאתה לא באמת מנסה להביא פיתרונות יעילים למצב הכלכלי הקשה שקיים היום, אלא סתם אומר על ההוא שהוא ה"רע" ואם ההוא הוא ה"רע" אז בטח אתה ה"טוב". אתה מדבר פה על קפיטליזם אגדי,קפיטליזם פרוע, קפיטליזם שקיים בעיקר אולי רק אם בכלל בארצות הברית שהיא ערש הקפיטליזם (והם לא דיר חזירים). סליחה אם אדם הוא עשיר ומגיע לשלטון מה רע? אנחנו חיים פה על פי עקרון שילטון העם!! דמוקרטיה! אתה רוצה תעלה אתה לשלטון רק תדאג שרוב העם יבחר אותך. אתה רוצה להגיד לי שצריך להחליף את העם?! צדק צדק תרדוף, סוציאליזם מציא קיצבאות ילדים וזה לא צדק אמיתי. קצבאות ילדים זה אנטיצדק, אנטישיוויון , אנטי אנטי אנטי, הסוציאלזם שלך תומך בהגדלת קיצבאות ולא משנה למה או לא צימצומם אפילו שהכלכלה והמדינה מפחינה כלכלית במצב קשה, אבל להם לא אפכת מצדם שכל המדינה תקרוס אבל העיקר הקצבאות, הם הפכו את הקיצבאות לערך מקודש, במקום לחתור לעבודה עבודה ועוד עבודה אתם רוצים לחתור לקיצבאות קיצבאות ועוד קיצבאות. ייעוד האדם שהוא חיי בזכות עצמו ורק בזכות עצמו, ורק במקרים מיוחדים שאין בררה אז צריך להביא קיצבאות וגם כן במידה ולא להביא קיצבאות גדולות כבתור פרס על כך שהוא לא מצא עבודה. אתה יוצא מתוך מסקנה שלכל העבודים יש משפחות אבל אתה לא מבין שכל מקרה לגופו יכול להיות מישהו שאין לו משפחה, יכול להיות מישהו שיש לו אשה יכול להיות מישהו שיש לו 10 ילידים ויכול להיות מישהו שיש לו 2 ילדים. אם הוא רואה שהוא לא יכול לפרנס את משפחתו למה אחרי הילד ה9 הוא עושה עוד ילד? בשביל מה?! אם הוא רואה שבקושי עם ילד אחד ואשתו הם מצליחים לסדר את חייהם מפחינה כלכלית למה הם שוב נכנסים למיטה ועושים את זממם ואחר כך לאחר שהיא יולדת תעולל החמוד הוא מתלונן שאיזה מסכנים הם ואין להם כסף וכו.. יש קשר ציונות כי חלק מהציונות היא מטרתה ליצור יהודי חדש שדואג לעצמו ולא נזקק לקיצבאות. זה לא עינין שלא יכול, פשוט אדם הגיע לדרגת מנהל לא סתם ומגיע לו להרוויח יותר מאשר המורה שהוא עומד מעליו, כי אחרי זה מה זה שווה שהוא עלה דרגה ונושא בנטל יותר גדול? ומה ימריץ אותו להתקדם? ככה אף אחד לא ירצה להיות מנהל כי מה זה משנה אם מרווחים אותו דבר?! מורה שמורויח שכר מנימום למשל חצי משרה, 3000 שקל נטו, והוא גר אצל ההורים , למה הוא צריך לבקש עזרה מהמדינה? או אם יש לו דירה קטנה בדרום תל אביב או צפון ירוחם, למה שהוא יצטרך לבקש עזרה ? ואת זה לקחתי תמקרה הכי גרוע פאלו נגיד מורה מרוויח 2500 שקל לחצי משרה, בעיה להשכיר דירה קטנה בירוחם או נתנה באזור לא יוקרתי , ועוד נשאר כסף לחשמל ומים וארנונה, וגם לאוכל ואפילו לסרט מידי פעם. כמה כסף כבר אדם צריך בשביל לדאוג למחייתו?! ושוב כאן הוא לא דרך , אם אתה רוצה שהמורים ירווחו יותר, בטל את קיצבאות הילדים, אחד רשויות מקומיות, תקצץ בצבא, וכו,, ומשם תביא למורים יותר כסף, וזה עדיף על התבכיינות שזה ל א צדק,. אז מה הבעיה? נו שעשירים ישלמו יותר מס!! יאאלה תשלמו!!!!! רק שמעתי שאולי אם יעשו זאת העשירים יעזבו תמדינה, אבל למה באמת שעשירים ישלמו יותר מס? בשביל מי? בשביל מה? בשביל שהמדינה תמשיך לבזבז להם את הכסף על שטויות? קודם שהם יראו שווה להביא למדינה הדפוקה הזו את המיסים היותר גבוהים, שהם יראו שיש על מי לסמוח במדינה הזאת מפחניה כלכלית, שהם יראו שסדר העדיפיות של הממשלה השתנה מפחינה כלכלית, אבל למה שעכשיו העשירים צריכים לתת יותר כסף? אם אפילו הממשלה הזו בכלל לא מראה שמגיע להם הכסף שלהם!? בשביל כסף צריך להתאמץ. אני אם הייתי עשיר גם הייתי מוחה על כך ואתה יודע מה כן שהעשירים ישלמו יותר מיסים אבל לא יתנו אותם לקיצבאות חרדים ולחרדים וישיבות וסתם לבזבוז לפקחים במשרד החינוך ולרשיות מושחטות ולדברים דפוקים בצבא וכו.. היום נדמה לי יש כבר פנסיה לכולם. ולא אחרי מה שכתבתה והטבטאויות האלו אני לא מתבייש להגיד לך בולשביק. ואני כמובן כמוך, לא חשבתי לפני אז אני מתנצל על ההתקצנות, שתופי מוח שכמונו.