תאמינו לי

תראה אפשר לא להתערב בכלל בשוק

אם אלא שמנהלים את השוק מנהלים אותו בעזרת חוקים מסוימיםחוקים טובים חוקים שפויים אם השוק לא יכול לנהל את עצמו בצרוה טובה אז שהמדינה תנהל אותו ואם לא המדינה אז השוק.. צריך לראות את התמונה הכוללת!

ואגב גם סוציאליזם וגם קפיטליזם

לשני האידיאולוגיות האלו אני רוצה להגיד אליהן משהו התפקיד שלהן לא רק לעזור לחלשים,למסכנים,ולענים. התפקיד שלהן לעזור לכלל אזרחי ישראל!! אפילו לאזרח כמוני שהוא לא עני ולא מסכן ולא חלש אלא רק ממעמד הבנים!! גם לי מגיע שידאגו לי אפילו אם נאי לא חלש ולא מסכן ולא עני! וכן גם לעשירים מגיע שידאגו!! עקרון השיוויון חייב לעבוד לטובת כלל אזרחי המדינה! כום שווים בפני החוק ואין שווים יותר!! כמובן שמין הטבע הוא שעשיר פחות יזדקק לעזרה אם היא ליברלית או סוציאליסטית כספית כי יש לו מספיק כסף, אבל עדיין מגיע לו שידאגו גם לו.

למה צריך שגם לעשירים ידאגו?

בוא תסביר לי מה ההיגיון בזה? הם לא מספיק עשירים? צריך להעשיר אותם עוד יותר? מה קרה? אין אכטה מודל 2007? אוי מסכן, ממש רחמונס עליו. משתתף בצערו...

ההגיון בזה

שיכול להיות שגם לעשירים יש בעיות כלכליות (למרות שכן בעית הרבה יותר קטנות ולא בידיוק בענין של מחסור בכסף אבל עדין בעיות) ואחד הדברים שצריך לדאוג לעישרים שאם אדם כבר ניהיה עשיר לא צריכים להיות עצובים בזה, על המדינה לדאוג שלא יחזור להיות ממעמד הבנים ובטח שלא יהיה עני. וזאת שאלה אם צריך להעשיר אותם עוד יותר.. מצידי שיהיו עשירים בלי סוף. ואני לא כל כך מבין תשאלה " הם לא מספיק עשירים"?! זה נתון לויכוח! תראה חביבי עשיר בקונגו יראה בישראל כעני ועשיר בישראל יראה במונקו כמעמד הבנים. מה הקשר יאכטה? לא לכל העשירים יש כסף מספיק בשביל לקנות יאכטה.. יש כמה דגרות של עשירות! לא כולם גאידמק!!!

``בעיות של עשירים``

שבמקום שהמפעל יכניס לו מליון שקל הוא הכניס 900.000 לעומת בעיות של עניים זה שאין לו לחם בבית שמחטט בפח הזבל או שאין לו מאיפה לגמור את החודש... בוודאי אם הוא הולך לרדת מנכסיו לא צריך שיהיה עני בשביל שהתייחסו אליו כעני. מה הכוונה ``איך עוזרים לעניים?`` נותנים להם צביטה על הלחי אני לא מבין תשאלה עושים את כל הדרכים שהם יחיו בכבוד ושיתפרנסו ולא חסר דרכים תשאל את עמיר פרץ (מה הבטיח לא מה קיים...)

כמה דברים קטנים:

1.לבטל קיצבאות ילדים,לבטל את כל התקציבים לישיבות החרדיות ולבחורי הישיבה החרדיים וגם הדתיים או כל מה שזה לא יהיה. 2. לבטל הקלות מס לחרדים או איך שקוראים לזה. 3. אם כל הכסף שנכנס מהביטולים הנ"ל אפשר להביא אותו לגימלאים וקשישים וזה מאוד יעזור להם. 4. לאחד רשויות מקומיות לקצץ ברשיות המקומיות ולפטר אבטלה סמויה רבה ולפטר עובידם שלא צריך ולהוריד דרסטית את משכורתיהם המנופחות של הדרגים הגבוהים ולרוב פהוליטיים והמושחתים במועצות ובעיריות וכו כמו ראשי עיר מנכלי עירות מבקרי עירות סגני ראשי עיר סמנכלים אלפי עוזרים ,, אלפי מזכירות של עוזרים ועוד כל מיני חרטא, לבטל את מכוניות העושר של ראשי העיר וכל מיני הטבות מיוחדות, אפילו דוגמא קטנה, אצלנו יש ראש עיר שמרוויחה מעל 40 אלף שקל בחודש, על מה שאני כותב היא צריכה להרוויח 20 אלף שקל בחודש, במיוחד בהתחשב במצב העיר שלי. ולראש העיר שלי יש 10 סגנים 10 עוזרים מנכל סמנכל מזכל וחרטא ט"ל ועוד כל מיני חארטות שמרווחים אלפי אלפי שקלים. וזה לא רק בעיר שלי זה פאילו משקף את המצב בכל הארץ. וכמו כן לקצץ ולפטר גם בדגרים הקטנים יותר, שגם לפעמים יש עובדים מיותררים מידי. 5. בכסף שיחסכו ממה שהצעתי להלן יוכלו להוריד את הארנונה בערים וכך זה כמובן ייקל על כל התושבים באזורים אלו ובפרט יוכלו לנתב את הכספים האלו למשל לנכים ובעלי המוגבליות בישראל, שזה בטח יעזור להם מאוד. 6. לקצץ בצבא, לעשות רפרופמה להבראת המערכת הצבאית, לקצץ במשכורות המנופחות של בכירי צה"ל, לייעל תצבא, להוריד את קבלת הכסף שמקל כל חייל בשרות החובה שלנו גם בכמה אחוזים טובים, ולייעל תמערכת בכך שלההשקיע ותר בטוכנולוגיה ומכשירים ופיתוחים צבאיים טובים יותר מאשר במשכורות לחיילים בכך שבעתיד המדינה תרצה שיחליפו יותר וותר מכונות בצבא את בני האדם דבר שיחסוך עוד כסף למדינה. 7. בכסף שנחסך מלהלן, יוכלו לתת אני יודע מה, לרעבים, לבתי ספר, לעריי פיתוח בנגב, יוכלו לחבר את כל הנגב ברכבת וכו.. ואלו רק מספר דוגמאות קטנות!!!

מסכים איתך, אתה לא סוציאל דמוקרט.

כי אני בניגוד אליך, דווקא כן יודע מה זה, ואתה לא עומד בקריטריונים. כך שאתה לא סוציאל דמוקרט.

לא יודע מה זה סוציאליזם וקפיטליזם

אבל מה שברור זה אם יש לך אפשרות או לעזור לעניים או לעשירים עזור לעניים (גם על זה אתה חולק???), אם יש לך אפשרות לעזור לעניים ולעשירים עזור קודם לעניים ורק אח``כ לעשירים. תמיד החלשים קודמים.. זה ברור.. ומי שחושב אחרת הוא אגואיסט ורק מתי שילמד על בשרו מה זה להיות עני יבין...

למעלה