תאמינו לי אתם

תאמינו לי אתם

מגיע לכם פרס על זה שהסכמתם שבן הזוג שלכם יהיה בקבע... ואני לא מדבר על קציני המטה (שגם להם קשה) אלא על הקצינים בשטח שקשה להם פי שבעה... בתור חייל (לצערי) בצבא ההגנה לישראל אני רואה ושומע על מערכות היחסים בין בני זוג שאחד מהם הוא / היא בקבע. מצער. אני לעולם לא הייתי מסכים לחיות עם מישהי כזו. מצטער. נאי חושב שהחיים והקירבה, החום ולראות אחד את השני הרבה יותר חשובים מכסף מעמד או תנאים. חוץ מזה שאף אחד לא אמר שאי אפשר לעבוד בחוץ...

Sphinga

New member
כסף????

תאמין לי שרוב האנשים בקבע ממש לא עושים את Zה בגלל כסף , ואני לא מבינה למה האזרחים ש"מחוץ למערכת" חושבים שהמשכורות בצבא כאלה טובות, זה כל פעם מעורר בי גיחוך מחדש, אם בעלי היה עובד את אותן השעות עם אותו הוותק באזרחות היה לנו הרבה יותר קל כלכלית... ועוד משהו - לעולם אל תגיד לעולם...

אני מסכימה איתך. לעזאזל הכסף.

לעזאזל הכל שיהיה בן זוג אמיתי ויחלוק את חיי היומיום הקשים איתי. למה תמיד צריך לוותר על התקדמות וקריירה?תמיד הטיעונים של הצבא מנצחים. כמו להיות חד הורית עם יותר כסף. אני היום מצטערת שעודדתי אותו לחתום קבע. וזהו.

candybox

New member
האמת היא,

שאני המון פעמים מצטערת, על כך שאמרתי לו שאני אעמוד בזה, כך שאני מבינה אותך. אבל בכל זאת, לא יודעת, אצל החצי שלי לפחות, זה כאילו זה חלק ממנו, חצי בלי צבא לא יהיה חצי יותר
זה מה שהופך את המצב לפי כמה יותר מתסכל.

candybox

New member
כסף? מעמד? תנאים?

אהממ... אולי אם היו אותם היה יותר קל. אבל לצערי, אני חושבת שאתה לא כ"כ יודע על מה אתה מדבר. אבל את הפרס אני מוכנה לקבל בשמחה

שיריק2

New member
נדבר שוב אחרי שתתחתן

ואשתך תרד לך לנשמה מהרגע שנכנסת הביתה....נדבר שוב אחרי שיוולד לך הילד הראשון ולא תוכל להתפנות כמו קודם לדברים שאתה אוהב לעשות ולחברים.... ואז - תיזכר במה שרשמת ותחשוב טוב מה עדיף.... עם כל החרא שיש בצבא ודרך אגב, כמו בעצם בכל מקום אחר, לפחות בשירות הם מחליפים תפקיד כל 2-3 שנים, מה שאין באזרחות=קביעות ושיעמום. בדיוק כמו בחיי הנישואים שאני מוצאת עם כל הקשיים שבהם - יתרונות רבים כמו - העובדה שהוא עושה מה שהוא אוהב, וגם מתגעגעים יותר ולא נמאס אחד מהשני כמו בעל שמגיע כל יום הביתה....

תסלחו לי מאוד

להיות איש קבע בימינו זה מקצוע מכובד, עם מעמד, משכורת שהיא יותר ממה שצריך לשלם לאותם אנשי קבע (ברוב המקרים, המשכורות הן מאוד מנופחות) וחוץ מזה שהם נהנים מכל מיני תוספות והטבות. הטיעון שבלהיות איש קבע בצבא אין מעמד, יוקרתיות, כבוד וכסף טוב הוא טיעון מופרך לחלוטין. ואני אומר את כל זה ממה שאני רואה ואני רק משרת בקריה. תחשבו לאיזה סכומים מגיעים האנשים בשטח...

Sphinga

New member
חמודי אתה חי באשליות

אני לא יודעת על איזה משכורות מנופחות אתה מדבר אבל אפילו הרמטכ"ל שמרוויח הכי הרבה בצבא מרוויח פחות מהרבה כמוהו באזרחות עם הוותק שלו... ודרך אגב בעלי סיים תפקיד קרבי ואני לא רוצה להגיד לך מה המשכורת המנופחת שלו לשעה...באמת אנחנו חיים בוילה בשמריהו

אמאבולי

New member
אנשים שזמינים בפלאפון ובנוכחותם

24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, ללא חופשות כמעט, ועם אחריות כ"כ רבה- מגיעים גם בשוק האזרחי לכבוד ולמעמד. אני לא מתלוננת על המשכורת או התנאים, אבל בטוחה שעם ניסיון, ותק והקרבה כמו שנותנים מעצמם אנשי הקבע (לפחות רוב אלה שאני מכירה) בחוץ הם יכלו להרוויח יותר. אני לא יודעת מי החבר'ה שאתה רואה סביבך בקריה, ולא רוצה חס וחלילה ל"לכלך" על אף אחד, אבל כנראה שאתה לא מכירה את אלו שראויים לתפקיד, אם ככה אתה מרגיש.

little s

New member
תסלח לי חמוד...

בתור אחת שנשואה לאישקבע שירד מהים לקריה, אני יכולה להגיד לך שהקריה זה לא "הצבא", הקריה זו חיה אחרת, יש רק אחת כזאת, ומדהים כמה אנשים חושבים שהקריה היא מין מיקרוקוסמוס של הצבא כולו... גם בעלי שיחיה (שסובל מאד, אגב, בקריה המהוללת של הגובניקים) אומר תמיד שיש ערימות של אנשים שמסתובבים ולא עושים כלום, אבל לעומת זאת יש חוסר מאד רציני דווקא באנשים מקצועיים (אנשי הנדסה וכו') בשביל זה המציאו את בוגי-הוא התחיל לייעל, לא? וכמו שאמרו קודמותיי-המשכורות המנופחות הן בדיחה-מהנדס עם הנסיון והותק של בעלי היה מקבל בחוץ פי כמה (וזה בדוק), כל התוספות שיש לו עולות לנו בהרבה מאד שעות ים, ואם שבוע נופש מבצעי בשנה נחשב בעיניך להטבה-אז יאללה...בסדר וחוץ מזה-מה הפרס? נראה לי שהרווחתי אותו ביושר

shanny23

New member
ממש חי בסרט ויותר מזה..

כבר מיצינו את זה שהמשכורת לא שווה במיוחד (גם לא בשטח, האמן לי) והכי גרוע זה שאין שום יוקרה למקצוע וכבוד כמו שצריך להיות לאנשים שתמיד ניתנים להשגה, עובדים בשעות מטורפות בתנאי שטח לא נורמלים, נפגשים עם המשפחה במקרה הטוב פעם בשבוע, בקושי חיים את החיים ומזלזלים בהם ולא מעריכים את המאמץ שהם עושים למען כולם ובמקום להעריך את המאמץ אומרים "הא, משכורת סוף הדרך.." אין לי מושג על מה מדברים כי המשכורת לא שווה את המאמץ...

שיריק2

New member
אתה חי בסרט חמוד

נראה אותך נטחן בשטח ומוכן לקבל משכורת של 4000ש"ח? אתה בקרייה שומר יפה על המניקור בציפורניים. אל תעביר ביקורת על דברים שאין לך מושג בהם 99% מאנשי הצבא מקבלים משכורת מבישה= לחלק לשעות העובדה= שכר של תאילנדי.

למעלה