תאמינו או לא..

Snowman8

New member
זאת הסיבה שכתבתי כמעט שבועיים

ואני לא זוכר שהיה אי פעם מקרה בארץ שהשלג נשאר ליותר משבוע.. זה די נדיר

amit1270

New member
כיסוי השלג התחיל ביום חמישי 12/12 בבוקר

יש מקומות שמכוסים בשלג מאז וחלקם יישארו מכוסים שבועיים ויותר.

moshe128

New member
הייתי היום בגוש עציון ושם לא מדובר בשלוגיות

אלא בנוף מושלג של ממש.
שבוע וחצי עבר והשלג עוד נשאר בצורה משמעותית.

צליל37

New member
אז שם זה

וודאי קשור לטמפ' הנמוכות ולא לזווית השמש הנמוכה בחורף.

אריאל5

New member
שם זה ודאי קשור לכך שנערם שם יותר שלג

אם ההמסה היא בקצב זהה לירושלים ובירושלים יש מקומות של 5 ס"מ (אני לא מדבר על הגבעות של הפילוס) אז שם צריך להיות 30+ כי בזמן שבירושלים הגיעו אולי ל-70 ס"מ בגוש יש מקומות שעברו את המטר.

moshe128

New member
לא צריך להפריז... כמויות של מטר כנראה שלא היו

בגוש עציון.
מה שכן, סביר שירד שם יותר שלג מבירושלים ואכן קצב ההמסה מטבע הדברים נמוך יותר (כי קר יותר).
בירושלים ודאי שלא נשאר 5 ס"מ מרחבית אלא שלוגיות בלבד. בגוש עציון הנוף בכללו מושלג ושם ניתן לדבר על שלג שנשאר מרחבית (אך ודאי לא 30 ס"מ...)

אריאל5

New member
אם בשכונת גילה היו מעל 70 אז לא צריך

להיות גאון כדי לדעת שהגיעו למטר בגוש. עכשיו לא אמרתי שבכל י-ם יש מרחבית 5 ס"מ אמרתי שיש מקומות שיש שם כ-5 ס"מ זה אומר שבגוש יש מקומות של יותר אולי לא 30 אלא 20

moshe128

New member
מצ"ב סיכום אירוע של השמ"ט

http://www.ims.gov.il/NR/rdonlyres/EC287A29-D0DA-4071-9952-AA5C141F7B5E/0/sumdec10_14_2013.pdf
תמיד אפשר להגיד שלא מסכימים איתם (אתה נוהג מדי פעם לעשות את זה
) אבל אלו הנתונים הכי רשמיים שאני מכיר, 60-70 ס"מ.
כשאומרים שיש 30 ס"מ זה נשמע כאילו זה עומק השלג ברחבי גוש עציון. כמויות נקודתיות מתחת לעץ מסוים שגרפו אליהם את השלג לא מעניינות אף אחד...

אריאל5

New member
באותו יום הם עדכנו שבירושלים ירדו 50-70

מה שנראה לי יותר הגיוני. מה עוד שכולם דיברו על זה שעברו את ה-42 ס"מ שירדו ב1857 כלומר אם ירדו 30-50 אז לא בטוח שעברו. אם בירושלים ירדו 50-70 אז שם ירדו מטר אם 30-50 אז שם 70. בכל אופן אצל ההורים שלי (שהם מהימנים בעיניי יותר מכל חזאי) באזור רחביה היו כ-60 ס"מ.

למעלה