תאמינו או לא..

Snowman8

New member
תאמינו או לא..

בירושלים עדיין נותרה כמות מכובדת של שלוגיות, הרוב במדשאות ובהרים הגדולים - אך בהתחשב שעבר כמעט שבועיים מהטירוף שהלך כאן ועדיין יש זכר. באמת שדבר כזה לא זכור לי . ואכן הראש אומר שאת השלג הבא אנחנו נראה בינואר 2015, הלב אומר עוד השנה הוא יבוא לביקור פתע בדקדקה השניה של ינואר. הכל עוד פתוח!!!

Macleod

New member
יש חודשיים שלמים של סיכויים טובים,

לאחר מכן גם במרץ יש סיכוי אך פחות.

אבל הכי חשוב שלא תהיה עונה בצורתית.
גם מערכות של 200-300 מ"מ כל אחת, זה נחמד למספר עצמו אבל רע
לחקלאות אם אני לא טועה (קראתי על זה פעם)

הרבה שלג במקומות מוצלים

זווית השמש הנמוכה תורמת להצללת שטחים גדולים יותר ולשרידותן של השלוגיות במפנים הצפוניים.

צליל37

New member
דווקא בגלל שהשמש

נמוכה בחורף היא אמורה להמיס את השלג והיא המיסה את השלג.
בצדדים צפוניים מוצלים שאין בהם שמש השלג לא הפשיר ונשאר כפי שהיה.

amit1270

New member
אין גשם, הימים קצרים והלילות קרים

והשמש הנמוכה לא ממיסה יותר שלג אלא פחות.

צליל37

New member
אני מבינה את זה אחרת

וכדי להמחיש זאת אתן דוגמא מביתי.
בחורף כאשר השמש נמוכה היא נכנסת מהמרפסת הדרומית אל הסלון ומציפה את הסלון באור שמש ובחמימות אין קץ עד אשר אין צורך להסיק את הסלון.
הצד הזה של המרפסת מאוד חם בימים של שמש ולכן אני מסיקה מכך שבחורף כאשר השמש נמוכה היא מחממת מאוד.

והיות והיא מחממת מאוד היא גם מפשירה מאוד.

מה דעתך?

כשהשמש נמוכה היא מחממת פחות

אבל בבתים קימת תופעה שכיחה שבקיץ יש צל מהגג והשמש לא נכנסת
ודווקא בחורף כשהשמש נמוכה אין צל מהגג והשמש נכנסת מהצד ומחממת

אבל בשטח פתוח או כל שטח שבו יש שמש , שמש בזוית גבוהה מחממת יותר

natyh

New member
השאלה היכן נמצאים

במדרון או במישור ומהי הזוית בין הקרניים למשטח,אז התשובה תלויה במיקום ....
ככל שהזוית גדולה יותר כך שטף הקרינה נמוך יותר ,מדרון דרומי דוקא בשמש נמוכה יקבל שטף גבוה יותר כאשר מישור יקבל פחות :
אלמנטרי דייר ווטסון ...

מה בדוק?

לא הבנתי

הרי תלוי מאוד אם ההפרש הוא בצהריים בין קיץ לחורף שאז הוא פחות משמעותי כי שני הזוית מספיק גדולות

לבין ההפרש בין שעתיים אחרי חצות בין הקיץ לחורף שאז בחורף הזוית כ"כ נמוכה שהסינון הוא גדול מאוד

septAA

New member
אתחיל בהסבר על נקודת הזניט

נקודה זאת היא הנקודה שבה אם תעלי אנך מדויק מהאדמה אל השמיים הוא יגיע אל השמש.
חוג הגדי וחוג הסרטן הם הגבולות של נקודות הזניט על פני כדור הארץ - בחצי הכדור הצפוני והדרומי.
כאשר השמש בזניט - קרניה עוברות את האטמוספירה באופן אנכי - ולכן חוצות את המרחק הקטן ביותר דרך האטמוספירה - וכך עוברות הכי פחות סינון כתוצאה ממעבר דרך החלקיקים המרכיבים את האטמוספירה.
בהיות ישראל מצפון לנקודת הזניט הצפונית ביותר, ממילא - קרני השמש המגיעות אליה תמיד מגיעות בשיפוע כלשהו - אפילו בצהריים - וביום הקצר ביותר בשנה - השיפוע הוא הגדול ביותר - וכך עוברות קרני השמש את הדרך הכי ארוכה דרך האטמוספירה.
את תופעת הסינון של קרני האטמוספירה ניתן לראות כל יום בזריחה ובשקיעה. בזמן זה מגיעות קרני השמש בזווית הכי נמוכה - ועוברות סינון מסיבי - והצבעים הכתומים והאדומים הם תוצאה של סינון הגלים בתדרים הגבוהים - בגוונים הסגולים והכחולים, בעוד שהגוונים האדומים והכתומים של הגלים בתדר נמוך עוברים דרך פילטר האטמוספירה.
לפני הזריחה ולאחר השקיעה מתקבלים דווקא גוונים כחולים וסגולים - ושוב זה קורה בגלל "הפילטר" - ואלה הגלים בתדר גבוה שסוננו לאחר הזריחה ולפני השקיעה.
אני מקווה שעזרתי ולא סיבכתי יותר...

natyh

New member
בין קיץ לחורף נכון.

אז בקיצור בקייץ השמש כן תמיס את השלג ....

למעלה