תאי גזים בצפון קוריאה

erana75

New member
תאי גזים בצפון קוריאה

היום תשדר ה - BBC תוכנית מיוחדת על מחנה 22 בצפון קוריאה הו ממיתים מדי שנה אלפי מתנגדים פוליטיים בתאי גזים. הזוועות לא עברו מן העולם - הן רק שינו כיוון. מדינות העולם הנאור חייבות לנקוט עמדה - גם אם מפחדים מהקוריאנים. אסור לתת לזה להימשך. אני קורא לכולם להשמיע קול זעקה

זו שאלה טובה

האם אנו, כבני אדם "נאורים" - מוכנים להסתכן בשואה גרעינית והכחדה מלאה של המין האנושי, כדי להציל כמה עשרות אלפי אנשים? מנסיון מול משטרים מסוג זה (קרי סין וצ. קוריאה) - קול זעקה לא משפיע. וכי אחרי כיכר טיינאנמן לא הושמעה זעקה בכל העולם? דיבורים לא יועילו, ומעשים עלולים להסתיים בזוועה גרועה מזו כנגדה נלחמים - מהו הפתרון לדעתך?

שרוֹן

New member
לא משהו של בום טרח

אולי לאט ובשיטתיות. לכל משטר יש נקודות חולשה. מבפנים, מהצד, איכשהו.

כן, ברור. מסך הברזל לא נפל ביום אחד

(או לפחות לא בגלל יום יחיד כלשהו). אבל זעקה סתמית שלי ושלך- לא נראה לי שתקדם את אותו תהליך. אני מהמר שכלכלה ונהנתנות בסופו של יום ישפיעו יותר מצדקנות ושיקולי מוסר. קירוב לבבות - פתיחת צ. קוריאה למשק העולמי, עידוד משקיעים להציף אותה במוצרי צרכנות במחירי הפסד - עידוד הנהנתנות בקרב התושבים, החדרת 200 מסעדות מקדונלד שימכרו ביג מק תמורת כוס מים - שידורי סרטי איכות מלווינים בחינם, וכן גם סדרות מובילות - חינם לכל בעל צלחת. הצנחת צלחות חינם. אנו יכולים להרוס את הבסיס המוסרי והחוסן הנפשי של האזרחים ודרכם של הממשל, אבל לא בזעקות.

שרוֹן

New member
../images/Emo32.gif על צעקות ומכות

לעומת ליטופים ומילים רכות. איך זה יכול להיות שהתגובה המיידית למשהו שלילי היא נפסדת ולא יעילה?

אין לי מושג. אני בכלל לומד טאי צ'י

התגובה המיידית שלי למשהו שלילי היא לזוז יותר לאט...

יש דוגמאות שונות

המשטר הסובייטי התערער בעקבות תחרות טכנולוגית וכלכלית עם המערב שבה, בדיעבד, לא היו לו הכלים לנצח. האפרטהייד בדרום אפריקה התערער בעקבות לחץ מוסרי מבפנים יחד עם לחץ בינלאומי מתמיד מבחוץ. משטר מילוסביץ ביוגוסלביה נפל בכקבות שילוב של חוסר שביעות רצון פנימית עם לחץ צבאי בינלאומי מדוד מבחוץ. המשטר הנאצי נפל רק ביום בו ננסו החיילים הסובייטים לברלין ואחרי שנפלו בלחימה יותר מ-3 מליון חיילים גרמניים. קשה לקבוע כלל גורף מה הדבר הנכון לגבי צפון קוריאה. יש מקרים שצריך לנקוט בדרך המים הזורמים ולפעמים צריך לדעת להטיל פצצות אטום, ובין שתי דוגמאות הקיצון הללו יש הרבה גוונים של אפור. מי שידע לענות נכון על השאלה שירים טלפון לקונדליסה רייס, יש לו משרה מובטחת.

אם לגרמניה הנאצית הייתה פצצה

גרעינית - האם יש בלבך ספק ולו הקל ביותר שהיו משתמשים בה? אז והיום - פצצת הגרעין היא ההבדל. וצ. קוריאה כבר הוכיחה כי לחץ צבאי לא כ"כ מתון לא ישפיע עליה מספיק. לא טענתי לרגע שיש כלל גורף, רק יצאתי חוצץ נגד פתרונות זבנג וגמרנו (מחאה ו/או פעולה צבאית).

erana75

New member
אני לא מאמין עליכם

ואתם מתפלאים שאף אחת מאומות העולם לא קמה כנגד הנאצים ומדיניות ההשמדה שלהם - תקשיבו לעצמכם - צריך לאט לאט, סנקציות כלכליות. בינתיים משפחות (ילדים, תינוקות, זקנים גברים ונשים) נרצחות בשיטתיות ואכזריות. הדעה שלי היא - אם אנו מחשיבים עצמנו מוסריים - יש להסתכן גם במחיר אלפים שיהרגו תוך כדי.

שרוֹן

New member
אתה מתכוון מליונים שיהרגו.

תשמע, זה מעמיד את השערות וחייבים להפסיק את זה. תן הצעה אופרטיבית.

לא אלפים שיושמדו - השמדה טוטאלית

של החיים על פני האדמה, או קרוב לכך. השמדת כל בני האדם, כל החיות, רוב החיידקים וחלק גדול מהוירוסים, למעט אולי מקקים. שואה גרעינית - האם אתה באמת מוכן לסכן לא רק את חייך שלך, אלא את חיי כל אדם שאי פעם הכרת, כל מי שנולד או עתיד להיוולד, ילדיך ונכדיך לעתיד לבוא - כדי להציל כמה מאות או אלפים של זרים גמורים? אתה אולי מוכן. לא בטוח שכולנו מסכימים עמך.

רחוק, רחוק מאוד מהשמדה טוטאלית!

לפי הקישור כל הארסנל של הצפון קוריאנים לא מגיע לחצי מגאטון. והם עוד לא עשו ניסוי אופרטיבי עם הנשק. זו בדיחה. בשנת 61 הפסיכים בבריה"מ פוצצו פצצה אחת בעוצמה של 50 מגאטון (הצאר-בומבה). בקיצור, עם כל הנשק של הצפון קוריאנים אתה לא מסוגל להשמיד אפילו את כל תושבי ירושלים. הצחקת את הפופיק של החיידקים. מותק, הקטנים האלה שורצים בכוכב שלנו כבר 3.5 מליארד שנה, אין לך שום יכולת, אני חוזר- שום יכולת - למחות את החיים מעל פני האדמה. החיים זה כמו יבלית, זה תמיד חוזר, ובגדול. אתה יכול להרגע.

לא פצצות שלהם, אלא תגובות ותגובות

נגד. ויכולת למחות את החיים מעל פני האדמה? יש גם יש. שאלה של השקעת אנרגיה. אגב, מניין הנתון של 500 קילוטון? (להזכיר הפצצות שהוטלו על הירושימה (Little boy - 13 KT) ונגאסקי (fat man - 20 KT) הספיקו כדי להרוג 75,000 (הירושימה - שוב, 13 קילוטון בלבד) ו40,000 (נגאסקי - 20 קילוטון בלבד) בני אדם בפיצוץ הישיר, ומספר גדול בהרבה עקב נשורת וסרטן לאחר מכן. להרגע? אני רגוע. טודה שדאגת.

berlinale

New member
הבעייה היא

שכבר יש סנקציות רציניות ביותר על צפון קוריאה וזה לא עוזר יותר מדי. גם בלי הידיעות על תאי הגזים, אנשים חיים שם בתת-תנאים וגוועים ברעב.

למעלה