תאימות שרת

• פותח הנושא galo
  • פורסם בתאריך

galo

New member
תאימות שרת

היכן אני יכול ללמוד איזה שרת יכול לענות לי על צרכים כמו, מס משתמשים בו זמנית, ביצועים וכדו'. אני שואל שאלות תם כי איני מבין כלל בשרתים, וברצוני להעלות שרת אשר יספק שירות מבוסס WEB לאלפי משתמשים וברצוני לדעת מה כדאי לרכוש. אשמח לכל עזרה או הכוונה מצד המומחים. גל

שאלתך כללית מידי

תוכנה? חומרה? על מה מדובר? איזה אתר? כמה משתמשים? איזה ביצועים מספיקים לך? מה ה SLA ?

galo

New member
אז ככה..

win server 2003 exchange 2003 מיועד לחיבור 2000 משתמשים שלב ראשון, וצפוי לגדול ל15000-20000 משתמשים לגבי ביצועים וSLA, אין משהו מוגדר כרגע הכוונה שהשירות יעבוד בצורה האמינה ביותר במגבלות הסביר.

אוקי אז ככה..

בנוגע ל Windows רצוי להתקין את ה Web Edition שמותאם לאירוח אתרים ונותן הרבה יתרונות בסביבה הזו. בנוגע למספר המשתמשים , אני לא יודע מה האתר עושה , אבל אני מניח שזה אתר שלא מתעסק עם הלעאת מסמכים כלשהן. להגיד לך איזה סוג שרת יהיה ממש לא מקצועי מצידי, אבל אני יכול לתת לך דוגמאות של אותם מספר משתמשים שאתה מדבר עליהם ששרת 2x2 של IBM או HP בהחלט מחזיק מעמד טוב. זה נורא תלוי במורכבות האתר , בגודל ומורכבות מסדי הנתונים וכו'.. כמובן שרצוי לעשות STRESSING לפני. ------- בברכה, אביעד א.

antidot

New member
רגע רגע...

2000 תיבות בExchange ? ידידי, אם אין לך שמץ בתחום, קח לך חברת יעוץ או חברת אינטגרציה, כי אחרת אתה הולך להסתבך עם זה קשות. בכל מקרה, אילו שירותים השרת אמור לספק ? כי אם מדובר בExchange, תשכח מWeb Edition ותתחיל לחשוב Enterprise Edition גם של W2K3 וגם של E2K3. יתרה מזאת, כמות כזאת של משתמשים לא שמים על שרת יחיד. תתחיל לפרט...

בעז 21

New member
אהלן,

סתם מסקרן למה לא שמים 2000 תיבות בשרת יחיד? האם זה בעיתי מבחינת ביצועים? (וגם אם תוכל לפרט מה בדיוק בעיתי מבחינת ביצועים האם הבעיה היא התקשורת?,הכתיבה לדיסק?) כלומר לא שאני מבין בתחום חומרת השרתים, אבל אין היום שרתים שיודעים להתמודד עם כמות כזאת של תיבות (ופניות מרובות..)? האם זה בעיתי מבחינת סיכון? כלומר כל "הביצים" שלך נמצאים במקום אחד? כי אולי הוא התכוון לפתרון Cluster (שרת אקטיב\פאסיב ולכן הוא אמר שרת אחד)?

antidot

New member
----->

בועז, אפילו אם הוא יקח קלאסטר, הוא לא יוכל לממש שירות אמין ומתוכנן נכון על בסיסו. בלי לדעת את גדלי התיבות, כמות צפויה של החיבורים המקבילים, צורת הגישה לתיבות, אופי השימוש וכו', אין על מה לדבר. בכל מקרה, כפי שכבר צויין, פתרון סקיילבילי יכלול הרבה יותר שרתים וכמעט בטוח storage חיצוני. לדעתי, להתחיל לבנות שירות של hosted exchange על בסיס שרת אחד זה ניסיון אלטרואיסטי לממש אוטופיה.

galo

New member
תשובות לשאלות

ראשית אין כוונה לאחסן אתר פשוט לספק שירותי Mailbox לארגון ענק, כאשר מרבית המשתמשים אינם יושבים במשרדים אלא בבתים. כך למעשה אני צריך לחבר את המשתמש באמצעות חיבור HTTPS לשרת הEXCHANGE" מה שידוע לי שגרסה 2003 יודעת לעשות. וכמו מקודם אשמח לשמוע כל הצעה/ שאלה שתעזור לי בנושא. לגבי שימוש בחברה חיצונית הנושא קצת בעייתי משיקולי תקציב, הפרוייקט אמור להיות ניסיוני והלתקדם בהתאם לביצועים שלו, כך שאני מוכן לשמוע כל עצה מקצועית. גל

בעז 21

New member
שאלה נוספת למה בחרת בExchange?

אם מדובר על פתרון של דואר בלבד עדיף משהו יותר זול ומותאם ספציפית לדואר בלבד. ושהמומחים יתקנו אותי אם אני טועה.

galo

New member
לא רק דואר, MB מלא

צריך זמינות וגיבוי לכל המידע בOL

Ido MCSE

New member
חבר , אתה לא בכיוון

איזה שירותים אתה רוצה לספק באמצעות השרת\ים הנ"ל ? לפי ממה שהצלחתי להבין מהמידע המועט שפיזרת פה... אז אתה לא בכיוון.. שרת אחד לא יספיק לך פה.. ובטח לא לכמות כז של משתמשים.. שכולל DC ודוא"ל ואחסון.. ידידי אתה צריך פה מס' שרתים 1.DC 2.EXCAHNGE 3.STORAGE וזה על קצה המזלג , בצורה תאורטית בלבד. ובודאי שאיש לא יכול להצביע על דגם של שרת לרכישה. פרויקט שכזה מומלץ שאנשי מקצוע יסייעו לך , כי אני מריח פה בזבוז של הרבה כסף וזמן שילכו לטמיון אם יעשו בצורה מקצועית.

galo

New member
OK, הבנתי את הרמז

:?) אפגש עם אנשי מקצוע ואחזור עם שאלות יותר ממוקדות בצמידת הצורך. תודה על ההכונה

למעלה